Είπα σήμερα να φτιάξω τον μπαξέ μου, αλλά όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει…

Ο κακός χαμός έξω από αεροψεκασμούς και είπα να κάνω μερικά βίντεο με τη σακαράκα βιντεοκάμερα μου και να την αράξω για λίγο στο flightradar24 να δω τι πετάει, τέλος πάντων.
Πολιτικά αεροπλάνα διαφόρων αερογραμμών που τελικά ή έχουν το σύστημα ψεκασμού ενσωματωμένο ή κάτι έχουν βάλει στα νέα καύσιμα που μερικοί ονομάζουν και “οικολογικά”.
Αλλά δυο αεροπλάνα μου έκαναν εντύπωση που πήγαιναν δυο-δυο και το ένα έκανε ‘μανούβρες’ στον αέρα.
Το ΄κουνιστό’ ήταν της Brussels Airlines, το άλλο Swiss. Βρυξέλλες Αθήνα, έλεγε το πρώτο. Δείτε το βίντεο:


Τελικά είπα να το παρακολουθήσω να δω αν όντως πάει Αθήνα. Έκανε έναν κύκλο πέρα από την Αίγινα (λίγο μεγαλύτερο από την νορμάλ στροφή) και κατευθύνθηκε προς το Βενιζέλος. Όλα καλά (τρόπος του λέγειν) και η πτήση αναφερόταν και στις αφίξεις του Βενιζέλος.

Όμως…

Πόσα αεροπλάνα ήρθαν σήμερα από Βρυξέλλες;
Να κι ένα ακόμα που πετάει Βρυξέλλες Αθήνα, της γνωστής και μη εξαιρετέας Raynair που κάνει και το σκατό παξιμάδι για να έχει φθηνά εισιτήρια:
Αυτή δεν έκανε τον μεγάλο κύκλο της Brussels για να προσγειωθεί, αλλά έχει κάποια άλλα περίεργα. Πρώτον ίδια ώρα άφιξης και δεύτερον και χειρότερο, απουσιάζει παντελώς από τις αφίξεις του Βενιζέλος!
Στιγμιότυπο 2015-05-03, 3.11.55 μ.μ.
Περίεργο, ε; Η εταιρία βγάζει κι από τη μύγα ξίγκι, αλλά λεφτά για “πεταμένα” καύσιμα έχει να κάνει σουλάτσο στους ουρανούς χωρίς προγραμματισμένη πτήση;
Αυτά κι άλλα πολλά είδαμε σήμερα κι αν έχει κανείς χρόνο μαζεύει υλικό ένα τσουβάλι. Μια κάμερα, ένα flightradar24 (καλύτερα εφαρμογή και όχι του σάιτ της) και οι αναχωρήσεις σε συνδυασμό αποκαλύπτουν πολλά. Αν είχαμε και πρόσβαση στα καύσιμα θα αποκαλύπταμε ακόμα περισσότερα. Πάντως cargo δεν είναι γιατί από όσο ξέρουμε αυτά πάνε από ξεχωριστούς αεροδιάδρομους.
Τώρα, φαίνεται ότι στο πάρτι σήμερα, εκτός από της πολιτικής ήταν και τα νατοϊκά καλεσμένα. Λέει φίλος στο φέις: «τώρα βλέπω ότι είναι 3 μαζί στον Χολαργό με το μάτι, πάνε προς Πάρνηθα». Ιδού τι έδειχνε το ραντάρ εκείνη τη στιγμή:
αθηνα

Επίσης είδαμε και αγνώστου προορισμού πτήση από Γερμανία να ψεκάζει εκείνη τη στιγμή, καθώς και τη γνωστή και μη εξαιρετέα Γερμανική Germanwings με τους πιλότους με τα “ψυχολογικά” προβλήματα. Μια Niki, επίσης δεν ήξερε που πήγαινε, αλλά ήξερε να ψεκάζει και τη γνωστή για ψεκασμούς Transavia:
Από Βρυξέλλες και Γερμανία ήρθαν λοιπόν κάποια σήμερα και ψέκασαν. Φαίνεται καλόμαθαν στο να έχουμε εμείς συννεφιά κι εκείνοι ήλιο, φαινόμενο που κράτησε πάνω από μήνα.
Κι αν νομίζετε ακόμα ότι είναι καυσαέρια αεροπλάνων, να και δυο που πέρασαν και φάνηκαν ΜΌΝΟ στο ραντάρ, ούτε καν τα είδαμε στον ουρανό μας. Το ένα ήταν της KLM και το άλλο της British Airways:
όχι ουρές KLM & BA

Κατά τα άλλα, βουτάτε όποιο αεροπλάνο εταιρίας χαμηλού κόστους και ψεκάστε φίλους και συγγενείς καθώς θα πηγαίνετε στον προορισμό σας. Γι’ αυτό υπάρχουν. Στο είπα, ενημερώθηκες. Μισή ευθύνη δική τους, μισή όμως και δική σου. Ποιος άλλος εκτός από σένα περιμένεις να σου λύσει τα προβλήματα;
Γίνε η αλλαγή που θες να δεις. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ