Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Οι πυκνότητες του Σύμπαντος & της γης





Όπως αναφέραμε και στο κείμενο ενδοδιαστάσεις- η έναστρη Σοφία, το Σύμπαν κατοικεί μέσα μας και εμείς έχουμε τις ίδιες συστάσεις με αυτό. Το ότι εμείς ακόμη δεν έχουμε ενεργοποιήσει τις δικές μας 

ιδιότητες δεν σημαίνει ότι δεν τις έχουμε ή ότι δεν υπάρχουν. Απλώς είναι δομές τέτοιες που ο άνθρωπος δεν έχει μπει στη διαδικασία να τις αναζητήσει και να τις αναγνωρίσει μέσα του. Όχι επειδή δεν μπορεί, αλλά του φαίνεται πιο απλό και εύκολο να ζει αντανακλαστικά μέσα από τα τετριμμένα, παρά να κάνει ο ίδιος την ανατροπή. Ποια ανατροπή ? Μα για τον ίδιο του τον εαυτό, για να ανακαλύψει όλες τις κρυμμένες του ιδιότητες, μέσα από τις πυκνότητες που κρύβονται μέσα του. Είναι ο δρόμος της δικής του πραγματικότητας και της δικής του αλήθειας.
Αυτοί που αυτή τη χρονική περίοδο αναζητούν την αλήθεια μέσα από τις πυκνότητες της Πνευματικής δομής έχουν ήδη αναλάβει γνώση σε τομείς αυτών των πυκνοτήτων.
Τι είναι όμως η πυκνότητα και πως την καταλαβαίνουμε ? Πώς ξεχωρίζουμε την πυκνότητα του λόγου, της κίνησης, του ήχου, του φωτός ? Αυτές οι πυκνότητες έχουν πιθανότητα  και οι τέσσερις την ίδια ρίζα, την ίδια αρχή. Δηλαδή ας πάρουμε για παράδειγμα την πυκνότητα του θυμού. Εκείνη τη στιγμή του θυμού το σώμα μας δημιουργεί άλλη πυκνότητα, αλλάζουν κομμάτια από την ίδια μας την ύλη. Το σώμα μας αλλάζει με αυτή τη «νέα» πυκνότητα που βιώνει, δηλαδή τον θυμό. Έτσι η κοινή ρίζα, αρχή ως προς αυτό το κομμάτι της πυκνότητας είναι η αιτία του θυμού. Οπότε από αυτόν τον θυμό ο λόγος, η κίνηση, ο ήχος, αλλά και το φως από το σώμα μας δημιουργεί αυτή τη νέα πυκνότητα.  

Το ίδιο γίνεται και με την πυκνότητα του περιβάλλοντος όταν βρέχει. Λόγο βροχής η πυκνότητα αλλάζει από το περιβάλλον αλλάζει.
Εδώ δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε ανάλυση ή ανάπτυξη της πυκνότητας, αλλά μέσα από την πυκνότητα θα πάμε ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.
Η πυκνότητα λοιπόν στον χώρο- γη, πριν από 1000 χρόνια ήταν άλλη, γιατί μπορούμε να καταλάβουμε ότι υπήρχε άλλος λόγος, άλλη κίνηση, άλλος ήχος και άλλο φως πάνω στο περιβάλλον του πλανήτη. Σύμφωνα με αυτό το περιβάλλον του πλανήτη, ανάλογη δόνηση πυκνότητας είχαν και τα τότε σώματα των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών. Αν πάμε πάλι πίσω τον χρόνο άλλα 1000 χρόνια θα δούμε πάλι άλλη πυκνότητα.
Η πυκνότητα είναι αυτή που ρυθμίζει αρκετά κομμάτια στον πλανήτη αλλά και σε εμάς.
Η σημερινή πυκνότητα καταλαβαίνουμε καλά ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ήταν πριν από 1000 χρόνια, αλλά σαφώς και παίζει καθοριστικό ρόλο για το πώς θα είναι η πυκνότητα τα επόμενα 1000 χρόνια από τώρα. 

Ας επιστρέψουμε όμως στο παράδειγμα του θυμού και στο δικό μας σώμα. Το οποίο μπορούμε να καταλάβουμε ότι ναι, αλλάζει η πυκνότητά του εκείνες τις στιγμές που εμείς είμαστε θυμωμένοι. Μπορούμε επίσης να καταλάβουμε την αλλαγή της πυκνότητάς μας όταν είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι. Αυτή η διαφορετική μας πυκνότητα είναι και καθοριστική για την δική μας προσωπική υγεία και ισορροπία του σώματός μας. Το ίδιο και για το προσωπικό μας περιβάλλον. Δηλαδή το περιβάλλον μας αλλοιώνεται ή μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια του θυμού, ενώ σε μία κατάσταση ενθουσιασμού πάλι αλλοιώνεται και μεταβάλλεται, αλλά με άλλη διαδρομή πυκνότητας.
Τώρα λοιπόν που όλο το περιβάλλον του πλανήτη μας έχει την πυκνότητα του θυμού, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι ακριβώς προκαλούμε και τι προσκαλούμε να βιώσουμε μέσα από αυτή την θυμική πυκνότητα. Η πυκνότητα σημαίνει πως υλοποιείται, σταθεροποιείται και έτσι κάποια στιγμή βιώνεται ως αποτέλεσμα. Περπατώντας λοιπόν μέσα στον χρόνο και στον χώρο μέσα από την πυκνότητα του ήχου, του φωτός, του λόγου και της κίνησης αρχίζουμε να έχουμε μία εικόνα για το μέλλον μας. Αυτή την αλλαγή της πυκνότητας κάνουν χρήση και τα μέντιουμ.  

Τα οποία μπορούν να αναγνωρίζουν εύκολα τις αλλαγές τους μέσα στη ζωή μας. Γιατί άλλη πυκνότητα έχει ένα σώμα ερωτευμένο, άλλη ένα σώμα λυπημένο, άλλη ένα σώμα άρρωστο. Το ίδιο συμβαίνει και στο περιβάλλον μας. Βλέποντας την πυκνότητα που υπάρχει σήμερα γύρω μας δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι αυτή η πυκνότητα έχει έναν δρόμο, εκτός αν εμείς αναλάβουμε να κάνουμε την ανατροπή αυτού. Πώς να κάνουμε την ανατροπή ? Μα φυσικά με το να αλλάξουμε εμείς τη δική μας πυκνότητα. Πώς αλλάζει η δική μας πυκνότητα ? Μόνο μέσα από την Πνευματική ανάπτυξη μπορεί να συμβεί αυτό. Γιατί αρκετά βασιστήκαμε στο θετικό ή αρνητικό. Μέσα από αυτόν τον δρόμο, απλώς κουκουλώσαμε με επιτυχία την πυκνότητα του μίσους, του θυμού, του «αρνητικού» δηλαδή. Και επειδή την κουκουλώσαμε, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει, απλώς εμείς εθελοτυφλούμε. Έχουμε μάθει ενδεχομένως και κάποιες φράσεις τις οποίες τις λέμε για μας «χρυσώσουμε τα χάπια» και περιμένουμε τα θαύματα να έρθουν να μας χτυπήσουν την πόρτα. Μπορεί και να μας συμβαίνουν θαύματα, αποσπασματικά, αλλά εκεί εμείς νομίζουμε ότι δεν λέμε αρκετά τις φράσεις θετικής δόνησης και κάνουμε κι άλλες προσπάθειες. 

Κι όμως ο δρόμος του Πνεύματος, αυτό που μας οδηγεί να δούμε και να αναγνωρίσουμε είναι την πραγματική μας διαδρομή ως προς την πυκνότητα. Να σταματήσουμε να κουκουλώνουμε και να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να δούμε την αλήθεια κατά μέτωπο. Τότε όταν μπούμε στον δρόμο του Πνεύματος απόλυτα, αλλάζει η πυκνότητα μας. Η πυκνότητα αυτή εναρμονίζεται απόλυτα με την Πυκνότητα των Αγγέλλων και των Αρχαγγέλων, του Ιησού, του Αιθέρα δηλαδή με τον ίδιο τον Θεό. Τότε η πυκνότητα του σώματός μας γίνεται μία ενιαία ροπή και ροή τροχιάς αναδημιουργίας.

Ο μόνος δρόμος λοιπόν για την αλλαγή της πυκνότητας, άρα την αποτροπή αυτού που έρχεται να βιωθεί, από την τωρινή πυκνότητα, είναι ο δρόμος της Πνευματικής Σκάλας των 7 Μυήσεων – Μυστηρίων της Ορθόδοξης Θρησκείας. Όχι μέσα από δογματική διαδρομή, αλλά μέσα από την πραγματική τους και ουσιαστική τους διδασκαλία. Γιατί δεν γίνεται κάποιος είναι στην πρώτη δημοτικού να μπορέσει να πάρει πτυχίο Λέκτορα. Το ίδιο γίνεται και στην περίπτωση αυτή με αυτά τα σκαλιά της Ορθοδοξίας. Για να γίνει κάποιος Μέγας Μύστης όπως ήταν ο Ιησούς, οφείλει να περπατήσει μέσα από τις Πύρινες Γλώσσες της γνώσης αυτές. Ποιες είναι οι Πύρινες Γλώσσες, μα φυσικά το Άγιο Πνεύμα και το Χρίσμα. 

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα