Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ο Σκώληξ... Η προστασία των Αρχαίων Θησαυρών

(τής Αρετής Μαρκέλλου)
Διαδεδομένος στις βόρειες χώρες, ο Σκώληκας είναι ένας από τους φοβερότερους Δράκους. Ζεί βαθιά μέσα στη γη, φυλάσσοντας με ζήλο θησαυρούς. Αυτό το πελώριο τέρας καλύπτεται από λέπια σκληρά σαν ατσάλι. Προστατεύει τα αδύνατα σημεία του, που είναι ο λαιμός και η κοιλιά του,, με τα δόντια του, τα γαμψά νύχια του και τη φωτιά που βγάζει από το στόμα του. 
Συχνά αγκαλιάζει με το σώμα του ολόκληρους λόφους και ερημώνει την ύπαιθρο τρομοκρατώντας τους πάντες.

Ο γνώστότερος από τους Σκώληκες ήταν ο φονιάς τού Βασιλιά-πολεμιστή Μπέογουλφ (Beowulf). Αυτός ο Δράκος φύλαγε ένα μεγάλο θησαυρό για εκατοντάδες χρόνια. 

Κάποτε ένας δούλος έκλεψε ένα χρυσό κύπελο και ο Σκώληκας ξέσπασε την ολέθρια εκδίκησή του πάνω στο λαό εκείνης τής χώρας. Τότε, ο ηλικιωμένος Βασιλιάς θέλησε να αντιμετωπίσει με το σπαθί και την ασπίδα του τον Δράκο, που εκτόξευε φωτιά με μανία. Ο πρίγκηπας Γουίγκλαφ (Wiglaf), που μπήκε στη μάχη για να βοηθήσει τον γέρο πολεμιστή, έμπηξε το σπαθί του στον Σκώληκα, ενώ ο Μπέογουλφ έσκισε το στήθος τού τέρατος με το τσεκούρι του. Στο τέλος, όμως, πέθαναν στη μάχη και το τέρας και ο Βασιλιάς. Ο Γουίγκλαφ έθαψε το θησαυρό τού Δράκου μεζί με το νεκρό πολεμιστή. 

Ο Γερμανός Ζίγκφριντ (Siegfried) πολέμησε με το Δράκο Φαφνίρ (Fafner), τον φύλακα τού καταραμένου δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκ. Με παρακίνηση τού πονηρού νάνου Ρέγκιν (Regin), ο νεαρός ήρωας σκότωσε το τέρας, χώνοντας το μαχαίρι του στη μαλακή κοιλιά του. Μετά μαγείρεψε για τον Ρέγκιν την καρδιά τού Δράκου κι όταν δοκίμασε από το αίμα του, άρχισε να καταλαβαίνει τη γλώσσα των πουλιών.

Ένας άλλος τρόπος για να σκοτώσει κανείς ένα Σκώληκα είναι να φοράει πανοπλία γεμάτη καρφιά, όπως αυτή που φορούσε ο Διάδοχος τού Λάμτον όταν αντιμετώπισε τον Σκώληκα τής περιοχής του στον ποταμό Γουέαρ. Παρόμοια πανοπλία χρησιμοποίησε και ο Μωρ από το Μωρ Χολ όταν σκότωσε το Δράκο του Γουάντλεϋ. Κάποιοι λένε ότι η κορυφογραμμή Γουόρμ Χιλ στην Αγγλία σχηματίστηκε από το κουλουριασμένο σώμα τού Σκώληκα τού Λάμτον.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα