Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η άσκηση δεν είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Τρεις ειδικοί δήλωσαν ότι ενώ η φυσική δραστηριότητα είναι σημαντική για να κρατηθούν μακριά νόσοι όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια και η άνοια, η επίδρασή της στην παχυσαρκία είναι ελάχιστη.


Η άσκηση δεν είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Η σωματική δραστηριότητα παίζει μικρό ρόλο στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και θα πρέπει τα μηνύματα προς το κοινό να εστιάζουν στην ανθυγιεινή διατροφή, δήλωσαν γιατροί.
Σε άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''British Journal of Sports Medicine'', 3 ειδικοί δήλωσαν ότι είναι καιρός να διαλύσουμε το μύθο σχετικά με την άσκηση.
Δήλωσαν ότι ενώ η φυσική δραστηριότητα είναι σημαντική για να κρατηθούν μακριά νόσοι όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια και η άνοια, η επίδρασή της στην παχυσαρκία είναι ελάχιστη.
Αντ’ αυτής, σημαντική είναι η υπερβολική ζάχαρη και οι υδατάνθρακες.

Οι ειδικοί, περιλαμβανομένου του καρδιολόγου Dr Aseem Malhotra, κατηγόρησαν τις βιομηχανίες τροφίμων ότι η άσκηση θα μπορούσε να εξουδετερώσει την επίδραση της ανθυγιεινής διατροφής.
Δήλωσαν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι μέχρι το 40% όσων βρίσκονται σε φυσιολογικό εύρος βάρους θα έχουν βλαβερές μεταβολικές ανωμαλίες που συνήθως σχετίζονται με την παχυσαρκία.
Ανέφεραν ενδείξεις από το πρόγραμμα παγκόσμιας επιβάρυνσης από νόσους, του Lancet, σύμφωνα με τις οποίες η ανθυγιεινή διατροφή συνδέεται με πιο κακή υγεία σε σχέση με την άσκηση, το αλκοόλ και το κάπνισμα σε συνδυασμό.
Ο Dr Malhotra, δήλωσε ότι ένας παχύσαρκος δεν χρειάζεται να κάνει πολλή άσκηση για να χάσει βάρος αλλά χρειάζεται να τρώει λιγότερο. Η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι ότι τα μηνύματα προς το κοινό υποδεικνύουν ότι μπορεί κάποιος να τρώει ότι θέλει αρκεί να ασκείται.
Αυτό είναι αντιεπιστημονικό και λάθος, δήλωσε. Δεν μπορείς να ισοφαρίσεις την κακιά διατροφή.
Άλλοι θεωρούν ότι είναι επικίνδυνο να υποβαθμιστεί ο ρόλος της άσκησης. Ο καθηγητής Mark Baker, του National Institute of Health and Care Excellence, που συνιστά ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα, δήλωσε ότι δεν θα ήταν έξυπνο να αποκλείσουμε τη σημασία της άσκησης.

Πηγές: ''British Journal of Sports Medicine''.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα