Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΠΩΣ Ο ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΠΗΡΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



 


του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ένα παράδειγμα για να ξέρουμε τι εννοούμε όταν λέμε σοβαρό κράτος. Στην Ελλάδα πρέπει να δουλέψεις τουλάχιστον 15 χρόνια για να πάρεις σύνταξη, την όποια σύνταξη, στο 65 σου χρόνια. Αν έχεις 14 χρόνια, 11 μέρες και 29 μέρες δεν παίρνεις τίποτε. Παγκόσμια πρωτοτυπία.

Το όριο αυτό -άλλη μία μοναδικότητα στα ασφαλιστικά χρονικά- θέλουν να το πάνε τώρα οι δανειστές στα 20. Που σημαίνει πάλι τα ίδια και χειρότερα. Να μην παίρνεις καμία σύνταξη αν έχεις δουλέψει «μόνο» 19 χρόνια, 11 μήνες και 29 μέρες. Να δούμε τώρα τι συμβαίνει στο εξωτερικό μέσα από την προσωπική περιπέτεια και εκμυστήρευση του λίαν αγαπητού ηθοποιού Κώστα Τσάκωνα.


«Εδώ και πενήντα χρόνια μάς κλέβουν. Και θα σου δώσω ένα παράδειγμα: εγώ είχα ένσημα πολλαπλής ασχολίας. Τα ένσημά μου είχαν ξεπεράσει τα 35 χρόνια εργασίας. Στο ΙΚΑ μου λένε: "Κύριε Τσάκωνα, από αυτά τα 1.000 ετησίως που έπρεπε να μπουν, μόνο 150 ένσημα τον χρόνο πιάνονται. Τα άλλα έχουν πάει υπέρ πίστεως και πατρίδος". 

Όταν, λοιπόν ήμουν πιτσιρικάς δούλεψα τρία χρόνια στη Γερμανία. Μου είπαν λοιπόν τότε: "Θέλετε σε χρήματα τις κρατήσεις ή σε ένσημα". Τους απάντησα "σε ένσημα". Και έρχεται το γερμανικό κράτος έπειτα από σαράντα χρόνια και μου στέλνει επιστολή με την οποία μου επισημαίνει: "Κύριε Τσάκωνα, έχετε να λαμβάνετε μηνιαία σύνταξη 70 ευρώ για τα τρία χρόνια εργασίας που είχατε στη χώρα μας". Αυτοί είμαστε στην Ελλάδα».

Αυτοί όντως, αγαπητέ Κώστα και περαστικά σου.

 apodytiriakias

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα