Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Επιθετικοί άνθρωποι κατασπαράσουν ζώα και ανθρώπους

Επιθετικοί άνθρωποι κατασπαράσουν ζώα και ανθρώπους
Μετά το χθεσινό φιάσκο που είδαμε όλοι για ακόμα μία φορά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων μεγάλων καναλιών, οφείλουμε να λάβουμε θέση προς αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά το δάγκωμα των 5-7-9-15 (όσους θέλει ο κάθε δημοσιογράφος) ανθρώπων από “μανιασμένο” pitbull στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.
Από τα αποσπάσματα του βίντεο που επέλεξαν να “παίξουν” τα μεγάλα κανάλια, αυτό που μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε υγιής νους που δεν επηρεάζεται από τον ομιλητή είναι ότι βλέπει ανθρώπους να χτυπάνε με μανία ένα ζώο το οποίο σαφώς και υπερασπίζεται εαυτόν. Το ίδιο θα έκανε και ένας άνθρωπος αν κάποιος τον χτυπούσε.
Οι δε μάρτυρες οι οποίοι για κάποιο λόγο “κόπηκαν” – σύμφωνα με πληροφοριες – είναι αυτοί που δηλώνουν ότι το ζώο εγκαταλείφθηκε την ίδια μέρα στην περιοχή και παρόλο το στρες του, στην αρχήέπαιζε με πολλούς από τους παρευρισκομένους στον χώρο.
Τι μεσολάβησε και το ζώο άρχισε να αμύνεται ενώ μέχρι λίγη ώρα πριν έπαιζε με τους πελάτες και το προσωπικό του βενζινάδικου; – θα ρώταγε ένας υγιής νους.
Είναι αυτό το κάτι, που σίγουρα δεν θα δείτε σε κανένα μεγάλο κανάλι, που δεν θα βγάλει ποτέ στην δημοσιότητα το βίντεο αμοντάριστο.

Από την άλλη, το περιστατικό ανέλαβαν εντελώς ανεκπαίδευτοι αστυνομικοί, που όπως φαίνεται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν αντί να ηρεμήσουν το ζώο το εξαγρίωσαν ακόμα περισσότερο γυρνώντας το γύρω γύρω λες και ήταν όργανο σε λούνα παρκ.
  • Γιατί δεν κλήθηκε το ΣΥΠΠΑΖΑΘ στο σημείο να περισυλλέξει τον σκύλο νόμιμα;
  • Γιατί δεν κλήθηκαν τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία παρά μόνο την τελευταία στιγμή ενημερώθηκαν τηλεφωνικά;
  • Γιατί δεν έψαξε η Αστυνομία να βρει ένα από τους δεκάδες εκπαιδευτές ζώων στην περιοχή και να ζητήσει την συνδρομή τους, αφού αντιμετώπιζε μία έκτακτη κατάσταση;
  • Γιατί ο Αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό αλλά προτίμησε να πυροβολήσει δύο φορές το ζώο – όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες στο βίντεο;
Αναπάντητα ερωτήματα που συνθέτουν ωστόσο μία κατάσταση που επιδείνωσε το στρες που αντιμετώπιζε ο σκύλος ήδη από την εγκατάλειψή του και μετά, και είχε σαν αποτέλεσμα τελικά τον θάνατό του από αυτόκλητους “σωτήρες”.
Δραττόμενοι από το ανωτέρω περιστατικό, θέλουμε να κάνουμε για ακόμα μία φορά αναφορά στην ανυπαρξία αυτού του Κράτους και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που λάμπουν κυριολεκτικά δια της απουσίας τους από τους αυτεπάγγελτους ελέγχους εφαρμογής της Νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.
Αν η αστυνομία έκανε ελέγχους για καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων όπως ορίζει ο Νόμος από το 2003 (12 ολόκληρα χρόνια) κανένας δεν θα μπορούσε σήμερα απλά να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του να πετάξει ένα pitbull (ή ότι άλλο ζώο) στον δρόμο γιατί θα ήξερε τι τον περιμένει. Αλλά αυτή την στιγμή και όπως είναι τα πράγματα στην χώρα μας ο καθένας μπορεί να το κάνει, με ότι κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτό.
Ποιος είναι λοιπόν ο ηθικός αυτουργός του χθεσινού ΦΙΑΣΚΟΥ;
Ο σκύλος, αυτός που παράτησε τον σκύλο ή μήπως το ίδιο το κράτος;
Ένα έχει σημασία.
Ένας νεκρός σκύλος από πυρά αστυνομικού και εν συνεχεία χτύπημα από όχημα, που δίνει τι ακριβώς παράδειγμα στην κοινωνία;
Να βγουν όλοι με τα κουμπούρια στον δρόμο και να σκοτώνουν ότι τους ενοχλεί;
Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα κανάλια έκαναν “γαργάρα” το επίσης χθεσινό θέμα της σφαγής τεσσάρων σκύλων από τον γιο οικογένειας που απείλησε μέχρι και την ζωή των ίδιων των γονιών του.
Μάλλον αυτό το θέμα δεν ήταν τόσο “πιασάρικο” όσο αντίστοιχα με το “μανιασμένο” pitbull που “κατασπαράζει” ανθρώπους
Πηγή: pfpo.gr
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα