Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η Φρόνηση είναι ο μόνος επιτρεπτός εγωϊσμός

O Ζοζεφέν Πελαντάν με κάποια εξώφυλλα των βιβλίων του
Ο Αντρέ Μπιλλύ συνοψίζει το μήνυμα τουΣάρ, με αυτό τον τρόπο: 

"Η Μαγεία είναι η τέχνη της πνευματοποίησης του Ανθρώπου και της κυριαρχίας του πάνω στην ψυχή του. Σαν ζώον να είσαι ωραίος. Σαν ον με ψυχή, να είσαι καλός. Σαν ον με πνεύμα, να τείνεις προς το τέλειο, να περιορίσεις την ζωώδικη ζωή, να απαρνηθείς τις δραστηριότητες του αστού.
Ο Μάγος είναι ενας καλλιτέχνης της επιστήμης, η ένας Σοφός της τέχνης. Αν η ψυχή του μάγου δεν είναι απόλυτα ωραία, ενσαρκώνει μια παραμορφωμένη αλήθεια κι αυτή η παραμορφωμένη αλήθεια, αποτελεί ενα σφάλμα και μια ασχήμια.

Ο Μάγος εχει συνείδηση του υπέροχου πεπρωμένου του. Μεταμορφώνει το ένστικτο του σε συναίσθημα και το συναίσθημα σε ιδεαλισμό. Απαρνιέται το εύκολο και το ομαδικό για να ξαναγεννηθεί μέσα απο την προσωπικότητα του. Επενεργεί πάνω στον άλλον, στο μέτρο που επενεργεί πάνω στον ίδιο του τον Εαυτό. Εκείνος που, διαμέσου της Μαγείας, επιδιώκει να αποκτήσει την δύναμη της γοητείας, να ξεπεράσει τα όρια του και να νικήσει τους εχθρούς του, θα καταστραφεί.
Δύο σφάλματα είναι ασυγχώρητα :

Να χρησιμοποιήσεις το σπαθί των Αγγέλων, για να ικανοποιήσεις τα Πάθη σου και να καλλιεργήσεις αποκλειστικά και μόνο το πνεύμα σου η την ψυχή σου.
Δεν πρέπει ποτέ να λες ψέμματα, δεν πρέπει να υποδουλώσεις τον Λόγο, αλλά να τον υπηρετήσεις. Ο Μάγος δεν είναι μήτε παιδαγωγός, μήτε χρονικογράφος. Δεν αποδείχνει τίποτα, μήτε επιδιώκει να καταπλήξει τους άλλους.
Κατα την αρχαιότητα προσέφερε μονάχα ύμνους κι εντολές.
Σήμερα οι λαοί απαλλαγμένοι απο την προστασία του, περιπλανιούνται καθοδηγημένοι απο διάφορους ανόητους και ο ίδιος ο Μάγος, δεν μπορεί να προσευχηθεί για μια κοινωνία παραδομένη στα Σκοτάδια.
Η Φρόνηση είναι ο μόνος επιτρεπτός εγωϊσμός και η δόξα η μοναδική αποδεκτή πραγματικότητα όταν αποχτιέται στα υψηλά επίπεδα. Ο Μάγος καλλιεργεί το άτομο για το άτομο. Η τελευταία λέξη της Θέλησης του, είναι η αποδοχή του πόνου και του θανάτου, ακόμα κι όταν απο αυτόν ωφελούνται οι αναξιοπρεπείς. 

Ο Καθολικός Μάγος που παρουσιάζει ο Πελαντάν, αποτελούσε ενα είδους λαϊκού ερημήτη, απομονωμένου σε ένα χώρο προσευχής, οπου δεν προσευχόταν για κανέναν.
Είναι άνθρωπος ελεύθερος, που ξέρει να μην κάνει κατάχρηση της ελευθερίας του. Βρίσκεται πάνω απο την κοινή Ηθική. Ηθική του είναι η ομορφιά. Ο κανόνας της ζωής του;

Να μην αφήσει τον Εαυτό του να αλλοιωθεί απο την ζωή, να μην επιτρέψει στις διάφορες εξωτερικές περιστάσεις να παρεμποδίσουν την προσπάθεια της προσωπικής του τελειοποίησης. Το παρον φοβίζει καθώς και το μέλλον. Ο Μάγος βυθίζεται στο παρελθόν."

-Πιέρ Νεβίλ, Ο Ρόλος της Μαγείας στα παρασκήνια της Ιστορίας, (σελ. 92-93-94), Εκδόσεις Αστάρτη


legeartis93

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα