Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ποιος θα νικήσει απόψε στη Eurovision: Τι λέει η επιστήμη

Κι όμως, το μοντέλο του Guardian δεν βγάζει νικήτρια τη Σουηδία - Πού τοποθετείται η ελληνική συμμετοχή

Ποιος θα νικήσει απόψε στη Eurovision: Τι λέει η επιστήμη

Μπορεί το μεγάλο (και κατά πολλούς αδιαμφισβήτητο) φαβορί της φετινής Eurovision να είναι η Σουηδία, με το Heroes που ξεσήκωσε το κοινό στον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης, όμως κάποιοι μελέτησαν τα στοιχεία και έχουν... άλλη άποψη.

Σε blog της βρετανικής εφημερίδας Guardian οι συντάκτες επιχειρούν να προβλέψουν τον νικητή της φετινής διοργάνωσης, και καταλήγουν στην Αρμενία, που δε βρίσκεται ψηλά στις λίστες με τα φαβορί, ενώ η Ελλάδα φιγουράρει στην πέμπτη θέση.

Πώς όμως φτάνουν σε αυτό το συμπέρασμα; Με ένα μοντέλο το οποίο συνυπολογίζει όχι την ποιότητα των τραγουδιών, αλλά τον μέσο όρο ψήφων που λαμβάνει η κάθε χώρα τα τελευταία 12 χρόνια, τις σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες και τις πρόσφατες επιδόσεις όλων των χωρών.


Πρόκειται για ένα μοντέλο που το 2011 είχε προβλέψει σωστά ότι το Αζερμπαϊτζάν θα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα (τελικά κέρδισε εκείνη τη χρονιά), ενώ το 2013 είχε προβλέψει νίκη του Αζερμπαϊτζάν, που έμεινε δεύτερο.

Βάσει του μοντέλου αυτού, λοιπόν, η πρώτη δεκάδα τους φετινού τελικού της Eurovision θα έχει ως εξής:

1. Αρμενία
2. Σερβία
3. Σουηδία
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Ελλάδα
6. Ρωσία
7. Ουγγαρία
8. Βέλγιο
9. Γεωργία
10. Νορβηγία

Αντίθετα, η φετινή χρονιά προβλέπεται... εφιαλτική για τη γαλλική συμμετοχή, που εκτιμάται ότι θα τερματίσει στην τελευταία, ενδεχομένως χωρίς να πάρει ούτε έναν βαθμό, ενώ καθόλου ευοίωνες δεν είναι οι προβλέψεις του μοντέλου και για χώρες όπως η Σλοβενία, η Εσθονία, η Κύπρος και η Γερμανία.

Πάντως, όπως επισημαίνεται στο blog, στη φετινή διοργάνωση υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει κάποιες απρόβλεπτες εξελίξεις, και είναι η συμμετοχή-έκπληξη της Αυστραλίας, που είναι άγνωστο πώς θα ψηφίσει, μια και δεν ανήκει σε κάποιο από τα παραδοσιακά “μπλοκ” της Eurovision – δεν ανήκει καν στην Ευρώπη, για την ακρίβεια...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα