Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Ελλάδα απορρίπτει την πρόταση για παράταση και καταβολή 15,5 δισ.

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές του ΑΠΕ στις Βρυξέλλες 
The Council of the European Union / SOOC
The Council of the European Union / SOOC 

Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες που επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο.   

 Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή. 

Όπως ανέφεραν, τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας. 


Τέλος οι πηγές υπογράμμιζαν ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.   

Σύμφωνα με όσα είχε μεταδώσει νωρίτερα το ΑΠΕ, ευρωπαϊκές πηγές διευκρίνιζαν ότι η πρόταση των θεσμών για συμφωνία προβλέπει πεντάμηνη παράταση του υφιστάμενου προγράμματος μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με χρηματοδοτική στήριξη 15,5 δισ. ευρώ, και πρόκειται να συζητηθεί στο αυριανό Eurogroup.   

Ειδικότερα, προβλέπει να δοθούν στην Αθήνα το 1,8 δισ. από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (SMPs) και το οποίο θα εκταμιευτεί άμεσα για την κάλυψη των δανεικών υποχρεώσεων της Ελλάδας και συγκεκριμένα την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ ύψους 1,6 δισ. στις 30 Ιουνίου. 

Από τα 15,5 δισ., τα 8,7 δισ. προέρχονται από τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα επιστραφούν στην Ελλάδα, τα 3,3 δισ. από τα SMPs και 3,5 δισ. από το ΔΝΤ.  

 Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως θα εκταμιεύσει τα δικά του κονδύλια στο τέλος της πεντάμηνης περιόδου και αφού η Αθήνα έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει τα μέτρα που θα συμφωνήσει με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών της. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ θα θέσει ως προϋπόθεση εκταμίευσης την εγγύηση των Ευρωπαίων εταίρων για δωδεκάμηνη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. 

lifo

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα