Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Εσείς ξέρετε πότε είναι η καλύτερη ώρα να πιείτε καφέ;

drinking coffe
Οι περισσότεροι στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη ώρα για καφέ θα απαντούσαν αυθόρμητα, το πρωί! Και αυτό γιατί πιστεύουν πως μας δίνει την απαραίτητη ώθηση για να ξεκινήσουμε την ημέρα.
Ωστόσο, η επιστήμη διαψεύδει αυτή τη βαθιά πεποίθηση υποστηρίζοντας πως το πρωί είναι από τις χειρότερες ώρες της ημέρας που μπορεί κάποιος να πιει καφέ.
Σύμφωνα με τους συντελεστές του ASAP Science το εσωτερικό, βιολογικό μας ρολόι ελέγχει τη διοχέτευση κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και έχει άμεση σχέση με την ετοιμότητα.

Η ποσότητα κορτιζόλης στον οργανισμό φτάνει στο αποκορύφωμά της από τις 8 έως τις 9 το πρωί, που σημαίνει ότι το σώμα μας προσπαθεί να μας «ξυπνήσει», έτσι κι αλλιώς. Επιπλέον, η κατανάλωση καφέ εκείνη την ώρα, μεταξύ 8 και 9 το πρωί, μειώνει την επίδραση της καφεΐνης.
Συνεπώς, αν και ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί μας δίνει ευχαρίστηση, ωστόσο αποδεικνύεται αναποτελεσματικό ως προς την επίδραση στον οργανισμό.

Υ.Γ Επίσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία ακόμη περίοδος που πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση καφέ είναι από το μεσημέρι έως τη 13:00 και από τις 17:30 έως και τις 18:30.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα