Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Αλέξη, θα μας πεις την πρόταση;


Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Θεσμούς φαίνεται ότι βρίσκεται η Ελλάδα μετά τη νέα βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση αλλά εμείς δεν χρειάζεται να μάθουμε το περιεχόμενό της, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νωπή λαϊκή εντολή να κάνει ό,τι του καπνίσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για ένα σχέδιο συμφωνίας έχει αποσταλεί στους θεσμούς από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ οι Έλληνες πολίτες θα λάβουν την τελική συμφωνία στο σπίτι μαζί με το λογαριασμό για τα σπασμένα.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται για μία καταπληκτική πρόταση αλλά δε θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αποκάλυψε στον κηπουρό του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος θα τις πάρει μαζί του στον τάφο, αφού είναι μουγγός και δε ξέρει να γράφει.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μοιράστηκε την πρόταση ούτε με τη σύντροφό του Περιστέρα, γιατί είναι κατσικοπόδαρη και μπορεί να τη ματιάσει, ενώ υπάρχει κίνδυνος να του κολλήσουν καμιά ρετσινιά, όπως συνέβη με τον Ανδρέα Παπανδρέου που όλοι έλεγαν ότι έτρεχε πίσω από το απαυτό της Μιμής.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι θέλει πολύ να μοιραστεί την πρόταση με τον ελληνικό λαό αλλά δε θα το κάνει, γιατί η γνώση είναι υπερτιμημένη ενώ η άγνοια είναι ευτυχία, οπότε είναι προτιμότερο ο ελληνικός λαός να ενημερώνεται από διαρροές στον Τύπο και να βάζει με το μυαλό του τα χειρότερα.



Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Μαξίμου, η πρόταση είναι πολύ γαμάτη, οπότε οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να την μάθουν, γιατί θα συνειδητοποιήσουν πόσο χάπατα ήταν που επί 40 χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και μπορεί να έχουμε τίποτα μαζικές αυτοκτονίες.

Πάντως, το πιο πιθανό είναι ότι η πρόταση είναι εντελώς για τον πούτσο, οπότε πάλι ο Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να τη μάθουν, αφού πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές και τα νέα υφεσιακά μέτρα που έρχονται μπορεί να τους χαλάσουν το κέφι. Κάτσε να μπει ο Σεπτέμβρης και βλέπουμε.

Όπως όλα δείχνουν, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει σε μια σειρά ασήμαντων ζητημάτων, όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και το ΦΠΑ, ενώ δε θα κάνει ούτε βήμα πίσω σε θέματα που καίνε, όπως η ΕΡΤ και οι καθαρίστριες, ώστε να λέει μετά ότι έκανε κυβερνητικό έργο.
Πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι η πρόταση δεν είναι της μορφής "Take it or Leave it", αφού δεν είναι ώρα τώρα να βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό των δανειστών. Μπορούμε να διαπραγματευόμαστε μαζί τους στον αιώνα τον άπαντα. Χρόνος υπάρχει.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό να στηρίξει στα τυφλά την πρόταση της Κυβέρνησης και να ξεχυθεί στους δρόμους και τις πλατείες ενάντια στους κακούς ξένους που είναι αυταρχικοί και αντιδημοκράτες αλλα εμείς εξακολουθούμε να διαπραγματευόμαστε μαζί τους γιατί είμαστε μαζοχιστές και διχασμένες προσωπικότητες.

Σε περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ώστε να λάβει εκ νέου εντολή μη ρήξης και αθέτησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει δημοψήφισμα ζητώντας από τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν υπέρ ή κατά μιας συμφωνίας που δε ξέρουν τί θα περιέχει αλλά θα κληθούν να πληρώσουν για το καλό της πατρίδας.

Κατά τα άλλα, ο Νίκος Παππάς είπε ότι "όποιος έχει να πει κάτι επί της πρότασης ας το κάνει τώρα γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αφορισμούς", αν κι εμένα αυτό μου θυμίζει τους παπάδες που λένε στους γάμους "όποιος έχει αντίρρηση να μιλήσει τώρα, αλλιώς να σωπάσει για πάντα".

Δε ξέρω κανέναν που έφερε αντίρρηση κατά τη διάρκεια κάποιας γαμήλιας τελετής αλλά ξέρω πολλά ζευγάρια τα οποία μετά από μερικούς μήνες γάμου ανακάλυψαν ότι δεν ταιριάζουν και πήραν διαζύγιο.

Βέβαια, υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που ζουν για χρόνια δυστυχισμένοι μέσα σε αποτυχημένους γάμους γιατί φοβούνται να μείνουν μόνοι και να φτιάξουν τη ζωή τους από την αρχή. Φοβούνται την ελευθερία.

Προσωπικά είχα πολλές αντιρρήσεις για τον επικείμενο γάμο της νέας Κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Εδώ και 4 μήνες γράφω ότι είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

Παρακολουθώντας όμως την εκκωφαντική σιωπή της πλειοψηφίας των πολιτών, διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι Έλληνες προτιμούν να ζουν σαν σκλάβοι μέσα στην "ασφάλεια" της Ευρωζώνης, παρά ελεύθεροι έξω από αυτήν.
Αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου περίεργο, αφού η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης και οι περισσότεροι Έλληνες τρέμουν μπροστά στην ιδέα ανάληψης των ευθυνών τους.

Δε θέλουν να είναι ελεύθεροι. Θέλουν να είναι ελεύθεροι να διαλέγουν τη σκλαβιά τους.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ανάμεσα στα χιλιάδες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ήταν και ο τερματισμός της λογικής ανάθεσης στην οποία είχαν μπει οι πολίτες τα προηγούμενα χρόνια. Τελικά αυτό που βλέπουμε εδώ και 4 μήνες είναι διαπραγματεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες με τους πολίτες εντελώς αποκομμένους και τις φήμες να διαψεύδονται η μία μετά την άλλη. Και ο λαός στο σκοτάδι. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την ευκαιρία έστω και την τελευταία στιγμή να βγει και να μιλήσει ειλικρινά. Να πει την αλήθεια. Γιατί δεν το κάνει;)


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα