Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Πώς δημιουργήθηκαν οι εχθροί μας;

 
Η φιλία είναι η ανακάλυψη μιας παλιάς ευχάριστης σχέσης. Η εχθρότητα είναι ένας οδυνηρός μαγνήτης που σας τραβά στην φυλή που μισούσατε. Θα πρέπει να είστε εκεί για να δείτε γιατί ενεργούσαν με τον τρόπο που ενεργούσαν, και να τους κατανοήσετε. Μόνο μια τέτοια σοφία θα εξολοθρεύσει τελικά τις φυλετικές διακρίσεις ή ακόμη και την καταστροφή, και θα φέρει την παγκόσμια ειρήνη.
 
Οι εχθροί μας ήταν αυτοί οι άνθρωποι στο παρελθόν τους οποίους κακομεταχειριστήκαμε, καταχραστήκαμε, καταπιέσαμε κι εκμεταλλευτήκαμε. Μέσα από αυτές τις αμέτρητες πράξεις δημιουργήσαμε εχθρούς και, αφού δημιουργήσαμε τους εχθρούς μας, δώσαμε το δικαίωμα στον εαυτό μας να πολεμήσει εναντίον τους και να τους καταστρέψει. Αλλά ο νόμος είναι ότι οι εχθροί δεν μπορούν να καταστραφούν αν εμείς τους δημιουργήσαμε, επειδή είναι μέσα μας και όχι έξω από εμάς. Μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή τη κατάσταση, δίνοντας πίσω όλα αυτά που πήραμε από εκείνους, όπως χρόνο, ενέργεια, ύλη, ζωή, απολαύσεις,  χρήματα, αξιοπρέπεια, και ούτω καθεξής. Αν δεν εξοφλήσουμε τον εχθρό μέσα μας, δεν θα συγχωρήσουμε τους εαυτούς μας, αλλά συνεχώς θα κάνουμε τη ζωή μας κόλαση.
 
Βέβαια το Κοσμικό Κακό δημιουργήθηκε επίσης, αλλά δεν αναφερόμαστε σε αυτό. Αναφερόμαστε σε εκείνους τους ανθρώπους που έγιναν εχθροί μας, λόγω της κακομεταχείρισης μας προς αυτούς. Οποιοσδήποτε δημιουργημένος εχθρός μπορεί επίσης να μετατραπεί σε ένα κανάλι του Κοσμικού Κακού.
 
Ο Θεός ποτέ δεν δημιούργησε το κακό, οι άνθρωποι το έκαναν, δουλεύοντας κατά του Νόμου της Συμπόνιας και της Ενότητας. Κάναμε να υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις όταν αρνηθήκαμε τη θεότητα μέσα τους και τους εκμεταλλευτήκαμε για εκατομμύρια χρόνια, λόγω μιας διανοητικής υπεροχής. Οι εχθροί είναι το αποτέλεσμα πράξεών μας που δημιούργησαν κάρμα.
 
Το κάρμα πρέπει να εξαντληθεί. Αυτή η εξάντληση του κάρμα περνά από διάφορα στάδια που αλλάζουν τις σχέσεις μας. Πρώτα, η σχέση μας με τους άλλους είναι για το προσωπικό συμφέρον. Στη συνέχεια, η σχέση μας με τους άλλους είναι για το αμοιβαίο συμφέρον. Τέλος, η σχέση μας με τους άλλους είναι για το συμφέρον ΟΛΩΝ. Σε αυτό το σημείο, το κάρμα εξαφανίζεται.
 
 


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Cosmic Questions vol.3

elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα