Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Γιατί απαγορεύεται η Ελλάδα να κάνει δημοψήφισμα;

Γιατί απαγορεύεται η Ελλάδα να κάνει δημοψήφισμα;


Εαν κάποιος έλειπε ταξίδι
 εκτός του πλανήτη γη και επέστρεφε σήμερα σε αυτή, μόλις άνοιγε την τηλεόρασή του το πρώτο πράγμα που θα μάθαινε, είναι πως το Δημοψήφισμα είναι κάτι το σατανικό το οποίο απειλεί την ύπαρξη όλου του πλανήτη. Φυσικά όλοι αυτοί που το λένε, διατείνονται παράλληλα πως ζούμε σε μια δημοκρατία. Το περίεργο είναι πως οι δύο αυτές λέξεις έχουν κάτι κοινό. Είναι σύνθετες και το πρώτο συνθετικό τους είναι η λέξη «δήμος», δηλαδή λαός. Γιατί σε μια κοινωνία που ο «δήμος» μπορεί να «κρατεί» απαγορεύεται να «ψηφίζει» για να καθορίσει το μέλλον του;
Γιατί απαγορεύεται η Ελλάδα να κάνει δημοψήφισμα;
Η απάντηση βγαίνει αβίαστα. Γιατί δεν μιλάμε ούτε για δημοκρατική ένωση (ΕΕ) ούτε για δημοκρατικούς ηγέτες και φυσικά ούτε για κυρίαρχη χώρα η οποία μπορεί να κανονίζει τα του οίκου της, αφού οι δανειστές της (και όχι εταίροι) έχουν φροντίσει να την μετατρέψουν σε αποικία χρέους. Οι βορειοευρωπαίοι δανειστές λοιπόν δεν κάνουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να φέρονται στην Ελλάδα και στο λαό της όπως στις αποικίες τις οποίες διαφέντευαν και λεηλατούσαν (κάποιες ακόμα λεηλατούν) για εκατοντάδες χρόνια. Στις αποικίες αυτές φυσικά δεν επιτρέπονταν δημοψηφίσματα.

Τα δημοψηφίσματα στην ΕΕ

Στις τηλεοράσεις μας λένε, για το πόσο λάθος και επικίνδυνο είναι το δημοψήφισμα, ενώ Ευρωπαίοι ηγέτες(;) προσπαθούν να μας πείσουν πως το ερώτημα είναι άλλο από αυτό που τίθεται καθώς και ότι διακινδυνεύεται η σταθερότητα όλου του οικοδομήματος. Πέρα από τις ουρές στα ΑΤΜ και στα σούπερ μάρκετ όμως, υπάρχουν και κάποιες πληροφορίες οι οποίες έντεχνα αποκρύπτονται από τους ταγούς της ενημέρωσης. Με λίγο ψάξιμο μπορεί κανείς να τις βρεί εύκολα. Πάμε λοιπόν:
1. Από το 1973 μέχρι σήμερα έχουν γίνει 33 (τριάντα τρία) δημοψηφίσματα σε χώρες της ΕΕ τα οποία είχαν άμεση σχέση με την ένωση αυτή.
2. Η Ιρλανδία είναι η πρωταθλήτρια στα δημοψηφίσματα αφού έχουν διεξαχθεί στη χώρα 7. Στις 12 Ιουνίου 2008, οι Ιρλανδοί απέρριψαν με την ψήφο τους σε ποσοστό 53,2% τη Συνθήκη της Λισσαβόνας η οποία τροποποιεί τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Κανένα θέμα δεν τέθηκε για διάλυση της ΕΕ και αποπομπή της Ιρλανδίας γιατί υπονομεύει το ευρωπαϊκό όραμα. Η Ιρλανδία με όπλο το δημοψήφισμα αυτό διαπραγματεύτηκε μόνη της τους όρους της συνθήκης που την αφορούσαν και πέτυχε εξαιρέσεις που δεν την συνέφεραν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν στις 2 Οκτωβρίου 2009 ο Ιρλανδικός λαός να υπερψηφίσει τη συνθήκη σε νέο δημοψήφισμα με ποσοστό 67,1%.
3. Στη Γαλλία του κυρίου Φρανσουά Ολάντ έχουν διεξαχθεί 3 δημοψηφίσματα σχετικά με τη σχέση της χώρας με την ΕΕ. Το 1973 έγινε δημοψήφισμα για την έγκριση της ένταξης στην ένωση, των χωρών Ιρλανδία, Δανία και Νορβηγία, το 1992 για την επικύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ και το 2005 για την επικύρωση του ευρωπαϊκού συντάγματος. Στην τελευταία ο γαλλικός λαός απέρριψε το Ευρωσύνταγμα με ποσοστό 54,9%. Φυσικά κανένας λόγος για αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Η δημοκρατία είχε μιλήσει.
4. Την 1η Ιουνίου 2005, οι συμπατριώτες του επικεφαλής του Eurogroup κυρίου Ντάισενμπλουμ, απέρριπταν με τη σειρά τους με ποσοστό 61,5% τον «θεμέλιο λίθο» της ένωσης, το ευρωσύνταγμα. Όπως φαίνεται και αυτοί είχαν κάθε δικαίωμα να αποφασίσουν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και να το απορρίψουν μάλιστα, χωρίς όμως να χαρακτηρίζονται ως «τρομοκράτες» που θέλουν το κακό των εταίρων τους.
5. Το 2000 και το 2003, δύο χώρες μέλη της ΕΕ, η Δανία και η Σουηδία αντίστοιχα, έθεσαν σε δημοψήφισμα την υίοθέτηση ή όχι του ευρώ ως νομίσματος. Δανοί και Σουηδοί απέρριψαν την ένταξη των χωρών τους στην Ευρωζώνη με ποσοστά 53,2% και 56,1% αντίστοιχα. Φυσικά ούτε το ευρώ κατέρρευσε ούτε οι «αγορές» ταρακουνήθηκαν ούτε τα χρηματιστήρια έπεσαν.
6. Η Μάλτα, η Σλοβενία, η Ουγγαρία, η Λιθουανία, η Σλοβακία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Εσθονία και η Λετονία, πήραν την έγκριση των λαών τους το «μακρινό» 2003 μέσω δημοψηφίσματος για την ένταξη τους στην ΕΕ.
7. Τέλος, δεν πρέπει να λησμονούμε πως στα τέλη του 2017, προγραμματίζεται δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία για το αν θα παραμένει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέτε να απαγορευτεί στους Βρετανούς να το πραγματοποιήσουν;

Επίλογος

Τι διαφορετικό έχει λοιπόν η Ελλάδα; Γιατί το δημοψήφισμα της Ελλάδας δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνει ή αν γίνει να έχει το αποτέλεσμα που θέλουν οι δανειστές; Το θέμα είναι καθαρά ιδεολογικό και φτάνει στη σφαίρα του δογματισμού. Αυτό που θέλουν να καταπνίξουν στην Ελλάδα είναι η ελπίδα πως οι λαοί μπορούν να ξαναπάρουν την τύχη τους στα χέρια τους. Η Ελλάδα και ο λαός της πρέπει να γίνουν το παράδειγμα στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης για το τι παθαίνει όποιος αντιστέκεται στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική ελίτ που κυβερνά και την Ευρώπη. Είναι η δεύτερη φορά που απαγορεύεται με τον ίδιο φασιστικό τρόπο στην Ελλάδα αυτό της το δικαίωμα. Την πρώτη το 2011, ο εκλελεγμένος πρωθυπουργός αντικαταστάθηκε "πραξικοπηματικά" από έναν υπάλληλο του τραπεζικού συστήματος. Σήμερα ένας ολόκληρος λαός τιμωρείται με "οικονομική ασφυξία".
Το «πειραματόζωο» πρέπει να μείνει καθηλωμένο στο κλουβί του για να μπορούν να αναπτύσσουν πάνω του τις αποτυχημένες πρακτικές τους οι «μαθητευόμενοι μάγοι» της οικονομικής επιστήμης(;). Η Ελλάδα, λόγω κυρίως των ιδιαίτερων πολιτιστικών, ιστορικών και γεωπολιτικών χαρακτηριστικών της, έγινε το πεδίο της μάχης ανάμεσα σε δύο ιδεολογίες, του νεοφιλελευθερισμού και της λαϊκής κυριαρχίας και επειδή ακριβώς οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που έδωσαν στο λαό το δικαίωμα να αποφασίζει για τη ζωή του μέσω της συμμετοχής στα κοινά, οι κυβερνήτες αυτού του κόσμου θέλουν η δημοκρατία να πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα