Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Λίστα με προαπαιτούμενες δράσεις ζητεί η Κομισιόν από την Ελλάδα



Λίστα με προαπαιτούμενες δράσεις απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της εκταμείευσης των 7,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί «έξτρα χρόνος» στην Ελλάδα.
Ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διευκρινιστούν τα εναπομείναντα θέματα, σημειώνοντας ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ελληνική πρόταση αποτελεί ένα ισχυρό βήμα προς τα μπρος και μια «καλή βάση» για επίτευξη προόδου. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν κ.  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε βέβαιος πως είναι εφικτή μια συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι θεσμοί αναμένουν από την ελληνική κυβέρνηση ένα συγκεκριμένο κατάλογο με τις προαπαιτούμενες δράσεις που αναφέρονται στην ελληνική πρόταση και στις οποίες οφείλει να προχωρήσει η χώρα μας ώστε να εκταμιευτούν τα υπόλοιπα χρήματα του προγράμματος διάσωσης χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν στην εν λόγω λίστα θα περιλαμβάνεται και ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο πριν τις 30 Ιουνίου κάτι που επιζητεί το Βερολίνο.
Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο κ. Σχοινιάς και αναφορικά με το ενεχόεμνο παράτασης του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος,  σημειώνοντας απλώς ότι η Επιτροπή εργάζεται στη βάση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου που κάνει λόγο για μια «συνολική συμφωνία» και μετά θα γίνουν περαιτέρω διευθετήσεις.
Όσον αφορά τα 35 δισ. ευρώ που η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας θα διατεθούν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα την περίοδο 2015-2020, η κυρία Ανίκα Μπράιτχαρτ, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, κ. Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι τα 20 δισ. αφορούν πόρους των διαρθρωτικών ταμείων και τα 15 διδ. πόρους από τα αγροτικά ταμεία. Η ίδια τόνισε ότι τα ποσά αυτά θα διατεθούν στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία. Προσθεσε, ότι η Επιτροπή ετοιμάζει ένα λεπτομερές πακέτο για το ποσό αυτό, το οποίο θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα