Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τελικά η ευτυχία είναι επιλογή !!!

Κατα έναν παράδοξο τρόπο όμως επιλέγουμε να ζούμε στη δυστυχία, στη μοιζέρια, στην καθημερινότητα κλπ..ακόμα και οι καθημερινές συνήθειές μας γίνονται κάτι σαν "τελετουργικό" και στο τέλος της μέρας αν αναρωτηθείς τι διαφορετικό έκανες απο την προηγούμενη θα εκπλαγείς απο την ομοιότητα!

Η ίδια διαδρομή, το ίδιο στέκι, το ίδιο πρόγραμμα, τα ίδια όλα! Αυτό είναι ελευθερία?? Ζούμε καθένας μας στη φυλακή του νού του. Εκεί όπου οποιαδήποτε αλλαγη μοιαζει σαν απειλη. Όσο ήμασταν μικρα κάθε μέρα εξερευνούσαμε και κάτι καινούριο, μαθαίναμε, εξελισσόμασταν, λαχταρούσαμε τον ήλιο το παιχνίδι, μυρίζαμε το βρεγμένο χώμα, εκτιμούσαμε εκείνο το γλυκό βανίλια στο ποτηράκι που μας κερνούσε καμιά θεία, ξημεροβραδιαζόμασταν έξω παίζοντας, μαλώνοντας, φλερτάροντας κλπ. Κοιμόμασταν γεμάτοι!! 

Γεμάτοι απο όμορφες και νέες εμπειρίες..αυτές οι εμπειρίες τωρα μοιάζουν να είναι κάτι ξενύχτια σε κάποια μπαρ για να βρούμε κανέναν να μας καλύψει αυτό \το κενο, αυτη τη μοιζέρια, να κάνουμε και εμείς παιδιά για να έχουμε λόγο να υπάρχουμε και να τα δείχνουμε παντού σαν τρόπαια, να γεμίζουμε άχρηστα πράγματα το ντουλάπι των αναμνήσεών μας, και να μεγαλώνουμε πλασματάκια δίνοντάς τους παράδειγμα να ζούνε μέσα στην ασφάλεια του συνηθισμένου και καθημερινού.

Επειτα θα δείξουμε στο fb πόσο ευτυχισμένοι και πλήρεις είμαστε μέσα στο γυαλινο κλουβί μας..εκεί όπου τίποτα υπαρξιακό δεν μας ταλανίζει το μυαλό..βολευτήκάμε άλλοτε πίσω απο ένα μωρό, αλλοτε πίσω απο μία καριέρα, και η ζωή κυλά και εμείς τη ζούμε σαν να είναι για πάντα. Αγαπιόμαστε, χωρίζουμε, τα βρισκουμε, βρισκουμε άλλα, τα χάνουμε..κοκ. Ζεις πραγματικά όταν μπορείς να ζεις ολόκληρος!! Οταν αλλάξεις διαδρομή, όταν κάνεις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, όταν εκτιμάς τους ανθρώπους γύρω σου και δεν τους αδειάζεις, όταν χαίρεσαι εκείνον τον ριμαδοκαφέ που έγινε συνηθεια, κιοταν επιτέλους βρεις λόγους για να είσαι ευτυχισμένος! 

Ναι, την ευτυχία την επιλέγουμε!! Και όλα αυτα δεν είναι φιλοσοφίες, ούτε υπεργενικεύσεις, είναι σκέψεις που γεννώνται εν καιρώ κρίσης!! Οταν έχεις κάθε λόγο να γκρινιάζεις, αλλά και κάθε λόγο να εκτιμάς αυτό που έχεις, είτε είναι ο σύντροφός σου που σου στέκεται είτε είναι η δουλειά σου είτε είναι μια ηλιόλουστη μερα, είτε μια καλή παρέα φίλων. Δοκίμασε να εκτιμάς αυτά που έχεις..τίμησε με συναίσθημα τους ανθρώπους που περιστοιχίζεσαι και αγαπάς πολύ...τότε θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει και να προχωρά. όταν ρισκάρεις να ζήσεις διαφορετικά!

Να αγαπήσεις με πράξεις, να παίξεις με ζωντάνια, να γευτείς με τη χαρα ενός μικρού παιδιου ένα γλυκό και να φορέσεις το καλό σου το φόρεμα μόλις το αγόρασες αφήνοντας πίσω την πάντα μοίζερη στάση σου "ασε μωρε μη το λερώσω καινούριο είναι!! Αυτό είναι καινούριο...εσυ έχεις παλιώσει !

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ! 
Eυαγγελία Φωτίδου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Κοινωνική λειτουργός


psixologikosfaros
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα