Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ

lifehub-esotera-therapeutiki-9 
Ο δάσκαλος στον τομέα της θεραπευτικής, γνωστός σαν Djwhal Khul (DK) μας έδωσε τον πρώτο νόμο της θεραπευτικής, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα και το κλειδί για άλλους εννιά νόμους καθώς και για 5 κανόνες της θεραπευτικής.
«Κάθε αρρώστια είναι αποτέλεσμα εγκλωβισμού της ενέργειας της ψυχής. Αυτό ισχύει για όλες τις μορφές, σε όλα τα βασίλεια. Η τέχνη του θεραπευτή συνίσταται στην απελευθέρωση της ψυχής, έτσι ώστε η ενέργεια να μπορεί να ρεύσει μέσα από το σύνολο των συστημάτων που αποτελούν οποιαδήποτε μορφή ζωής».
Είναι ενδιαφέρον να συλλογιστεί κανείς τις διαφορές ανάμεσα στη θεραπευτική αυτή προσέγγιση και σε προηγούμενες σχολές θεραπευτικής, τόσο ορθόδοξες όσο και ανορθόδοξες. Η Ψυχολογία έχει ξοδέψει πολλές δεκαετίες στην διερεύνηση του παρελθόντος του ασθενούς και στη σύνδεση των συναισθημάτων του ή της αστρικής του φύσης με ορισμένα επώδυνα συμβάντα στο παρελθόν του να έχουν καταπιεστεί. Η φάση αυτή είναι πολλές φορές χρήσιμη στην εξέλιξη της θεραπευτικής διαδικασίας. Σε άλλες περιπτώσεις τόσο η ορθόδοξη όσο και η εναλλακτική ιατρική προσπαθούν να ανακουφίσουν τον ασθενή από φυσικά προβλήματα που προέρχονται από εσωτερική αιτία.

Στην Εσωτέρα Θεραπευτική όμως προσπαθούμε να αποσύρουμε το βλέμμα της προσωπικότητας από το σημείο της συμφόρησης, της προστριβής και σύγκρουσης και να το στρέψουμε προς τη ψυχή. Η διαδικασία αυτή περιγράφεται στην τελευταία πρόταση του 4ου Κανόνα Θεραπευτικής. «Η τέχνη του θεραπευτή έγκειται στο να ανυψώσει το βλέμμα που έχει εστιαστεί χαμηλά, προς την ψυχή, τον αληθινό θεραπευτή που βρίσκεται μέσα σε όλες τις μορφές. Το πνευματικό ή τρίτο μάτι στην περίπτωση αυτή κατευθύνει σωστά την θεραπευτική ενέργεια και όλα γίνονται όπως πρέπει.
Έχω βρει, όταν δουλεύω με ορισμένους ασθενείς, ότι οι θέσεις αυτές της Εσωτέρας Θεραπευτικής αποτελούν πρόκληση, αν οι ασθενείς είχαν συνηθίσει να εγκαταλείπονται στα συναισθήματά τους για πολλά χρόνια, χρησιμοποιώντας κάποια από τις λεγόμενες τεχνικές αναδρομής της διαδικασίας της γέννησης που χρησιμοποιείται από κάποιους θεραπευτές νέας εποχής. Αρχικά οι τεχνικές αυτές έμοιαζε να υπόσχονται πολλά, αλλά φαίνεται ότι χρειάζεται να χρησιμοποιούνται διακριτικά και με σωστό συγχρονισμό. Στην αντίθετη περίπτωση δημιουργείται η εντύπωση ότι όχι μόνο δεν απαλλάσσεται κανείς από τις προηγούμενες συνθήκες αλλά επιπλέον το αστρικό στοιχείο «τα κάνει λίμπα» όπως θα λέγαμε πιο γραφικά.
Σε τελευταία ανάλυση, οι ασθενείς που έλκονται προς την Εσωτέρα Θεραπευτική είναι εκείνοι στους οποίους η ψυχή προσπαθεί να εξωτερικευθεί και στις περιπτώσεις αυτές μπορεί κανείς να βοηθήσει σαν μια πνευματική μάνα. Η χαρά είναι μεγάλη όταν συμμετέχει κανείς σε ένα τέτοιο τοκετό και βλέπει την ψυχή να αναδύεται μέσα από την προσωπικότητα και επίσης παρατηρεί τις ψυχολογικές και φυσιολογικές αλλαγές που γίνονται.
Αυτό φέρνει στο προσκήνιο τον κανόνα 1 που υπέδειξε ο DK και ο οποίος λέει τα εξής :
«Είθε ο θεραπευτής να αποκτήσει τη γνώση, ώστε να καταλάβει την εσωτερική σκέψη ή επιθυμία εκείνων που αναζητούν τη βοήθειά του. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζει την πηγή των προβλημάτων. Είθε ακόμη να μπορεί να συνδέσει το αίτιο με το αποτέλεσμα και να αποκαλύψει το ακριβές σημείο όπου θα έλθει η ανακούφιση».
Στο νόμο 3 αντανακλάται η ακόλουθη αλήθεια
“Η ασθένεια είναι αποτέλεσμα ιδιαίτερης συγκέντρωσης της ενέργειας του ανθρώπου. Από το επίπεδο όπου οι ενέργειες αυτές είναι συγκεντρωμένες, ακολουθούν οι χαρακτηριστικές εκείνες συνθήκες που προκαλούν ασθένεια. Οι παράγοντες αυτοί οδηγούν στην αρρώστια ή στην απελευθέρωση από την αρρώστια”.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζουμε αν ένα άτομο είναι εστιασμένο στο φυσικό, αστρικό ή νοητικό επίπεδο και αυτό θα καθορίσει πιο κέντρο ενέργειας ή Chakra έχει επηρεαστεί και ποια όργανα έχουν διαταραχθεί.
Είναι γνωστό ότι ο μέσος άνθρωπος είναι εστιασμένος στο αστρικό επίπεδο και αυτό σημαίνει ότι το ηλιακό πλέγμα δέχεται το μεγαλύτερο ποσό ενέργειας που ρέει από το αστρικό επίπεδο. Το πεπτικό σύστημα είναι λοιπόν το σύστημα εκείνο που πιθανότερα δημιουργεί προβλήματα υγείας.
Είναι φανερό ότι με το σκεπτικό αυτό οδηγείται κανείς σε γενικεύσεις και γνωρίζουμε ότι οι πιο εξελιγμένοι άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από μεγάλο αριθμό πεπτικών διαταραχών, καθώς οι ενέργειες μεταβιβάζονται από την περιοχή κάτω από το διάφραγμα στην περιοχή πάνω από αυτό. Και επιπλέον υπάρχουν περιπτώσεις που είτε πιο πολλή είτε πιο λίγη ενέργεια ρέει μέσω του κέντρου ενέργειας ή Chakra του ηλιακού πλέγματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανάγκη για εξισορρόπηση.
Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε που είναι εστιασμένο το άτομο, μπορούμε να ξεχωρίσουμε πια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε. Πόσο εκτεταμένη πρέπει να είναι η συμβουλευτική μας παρέμβαση αν υπάρχουν σοβαρά συναισθηματικά προβλήματα που δημιουργούν προϋποθέσεις για τις διαταραχές του πεπτικού συστήματος ; Δεν αρκεί να προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε την λειτουργία του ηλιακού πλέγματος και άλλων δευτερευόντων κέντρων ενέργειας ή Chakras ή πεπτικών οργάνων όταν παράλληλα εξακολουθούν να υπάρχουν συνεχώς προβλήματα που προκαλούν συνήθως διαταραχές στο ηλιακό πλέγμα.
Άτομα που είναι εστιασμένα στο νοητικό επίπεδο, ενδεχομένως χρειάζονται έναν διάλογο ενδοσκοπικού τύπου με τον θεραπευτή, που θα αναφέρεται στον τρόπο ζωής και δουλειάς τους και θα τους βοηθήσει να διασαφηνίσουν τις συνθήκες εκείνες που επηρεάζουν την υγεία τους. Σε άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να δοθούν οδηγίες σε σχέση με τον τρόπο ζωής που αφορούν τις διαιτολογικές συνήθειες, τον ύπνο, την άσκηση και την χαλάρωση.

Συνεχίζεται …
Στο επόμενο, ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
photo  rivergatetulsa

Judy Jacka – Στερώπις Μετάφραση ομιλίας
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα