Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Τι ''κλέβει'' την προσοχή σας;



Η δυσκολία συγκέντρωσης είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι αυξημένες υποχρεώσεις, η έντονη κούραση αλλά και άλλα προβλήματα της καθημερινότητας είναι δυνατόν να σας κλέψουν την προσοχή σας.
Τι φταίει; Τι μπορείτε να κάνετε; 
Η μουρμούρα
 
 
Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείτε αν ανησυχείτε για πράγματα ή άλλες υποχρεώσεις της καθημερινότητας που πρέπει να γίνουν. Επίσης η μουρμούρα και άλλες σκέψεις μπορεί να σας κλέψουν την προσοχή. 
 
Άγχος
 
Όταν αισθάνεστε ότι έχετε πάρα πολύ άγχος είναι δύσκολο να συγκεντρωθείτε. Μπορεί να εκδηλώσετε έντονο πονοκεφάλο, ή αύξηση καρδιακών παλμών, σημάδια  τα οποία μπορούν να μην σας αφήνουν να συγκεντρωθείτε.
 
Κόπωση
 
Η κούραση δεν θα σας αφήνει να συγκεντρωθείτε. Μελέτες δείχνουν ότι ο λίγος ύπνος μπορεί να μην σας αφήνει να συγκεντρωθείτε.
 
Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου κάθε νύχτα. 
 
Πείνα
 
Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να εστιάσει, χωρίς ''καύσιμα''. Αν παραλείπετε γεύματα - ειδικά το πρωινό - δεν θα είστε συγκεντρωμένοι. 
 
Τι να κάνετε
 
Τρώτε πρωινό.
Φάτε σνακ πλούσια σε πρωτεΐνη (τυρί, ξηρούς καρπούς)
Επιλέξτε σύνθετους υδατάνθρακες (δημητριακά ολικής αλέσεως)
 
Κατάθλιψη
 
Το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας επισημαίνει ότιη δυσκολία συγκέντρωσης είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα. Αν έχετε αυτό το πρόβλημα  μπορεί να εμφανίσετε και κατάθλιψη.
 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα