Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Στα βράχια


Μια ανάσα πριν πετάξει τη χώρα στα βράχια βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού η ελληνική πρόταση κρίθηκε πολύ καλή από τους εταίρους, αν και υπάρχουν περιθώρια να γίνει ακόμα χειρότερη.

Πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε στην Άνγκελα Μέρκελ μία πρόταση που δε μπορούσε να αρνηθεί, ενώ εξερχόμενος από τη Σύνοδο Κορυφής είπε ότι πρόκειται για μια βιώσιμη λύση που εξασφαλίζει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.


Αυτό κάτι μου θυμίζει αλλά τί; Α, ναι! Τα ίδια έλεγαν και όλοι οι προηγούμενοι πριν υπογράψουν τις δικές τους συμφωνίες με τους δανειστές.

Όπως ήταν φυσικό, τα σκληρά υφεσιακά μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση σόκαραν τους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν άλλη επιλογή από το να υποκύψουν στη διαπραγματευτική δεινότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού και να τα δεχτούν, αν και του είπαν ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να τα περάσουν από τα κοινοβούλιά τους.

Και άντε πες ότι από τα κοινοβούλια του Βορρά περνάνε. Από τα κοινοβούλια των χωρών του Νότου που μας λατρεύουν σαν θεούς, πώς θα περάσουν;

Επειδή όμως λατρεύω κι εγώ τις θεωρίες συνωμοσίας και ξέρω πολύ καλά τον Αλέξη Τσίπρα - το 2001 ήμασταν μαζί στις διαδηλώσεις της Γένοβα κατά του καπιταλισμού - αποφάσισα να σας παρουσιάσω το μπολσεβίκικο σχέδιο που κρύβεται πίσω από την ελληνική πρόταση.



Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στις Βρυξέλλες με μια πρόταση για αντιλαϊκά μέτρα ύψους 8 δις, ώστε να συμφωνήσουν οι εταίροι, να τα φέρει στη Βουλή, να καταψηφιστούν από το ΣΥΡΙΖΑ, να πάμε σε εκλογές με λίστα, να αποκλειστούν όλοι οι φιλοευρωπαϊστές βουλευτές, να πάρει νωπή λαϊκή εντολή για ρήξη και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να τα κάνει όλα πουτάνα.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι πέρασαν 5 μήνες με χαμογελάκια, μαγκιές και τσαμπουκάδες του κώλου - που μονοπώλησαν το δημόσιο διάλογο - για να καταλήξουμε σε αυτό. 

Βέβαια, εγώ που αδυνατώ να το πιστέψω, έγραφα επί 5 μήνες ότι πάμε για καραμπινάτο μνημόνιο, ενώ αυτοί που σήμερα - χωρίς καμία ντροπή - συνιστούν ψυχραιμία και κάνουν λόγο για έντιμο συμβιβασμό, έμπαιναν στη σελίδα μας και το έπαιζαν επαναστάτες του βουνού.

Θέλω να πω κάτι σε όλους αυτούς. Σύντροφοι, υπάρχει χρόνος. Υπάρχει χρόνος ακόμα και την τελευταία στιγμή να σώσετε την προσωπική σας αξιοπρέπεια και την τιμή της Αριστεράς. 

Είναι πολλοί και μεγάλοι οι αγώνες που δόθηκαν για να ξεπουληθούν έτσι. Η Ιστορία σάς καλεί να σταθείτε στο ύψος σας. 

Εσείς και οι βουλευτές σας.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να αναλύσω τί σημαίνει το κάθε ένα από τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση. Τα λέμε 5 χρόνια. Μια απορία έχω μόνο: Αν αυτή είναι η αμοιβαία επωφελής συμφωνία, τότε τα βράχια πώς θα ήταν;)


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα