Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ;


Γράφει η Amodini Κωστάκη
To δημοψήφισμα περί μνημονίων ήταν πολιτική ηθική υποχρέωση του ΓΑΠ ΠΡΙΝ από την υπογραφή του 1ου μνημονίου. Εκείνη την εποχή οι Ελληνες δεν καταλάβαιναν Χριστό! Ζούσαν ακόμη με τα ροζ επώνυμα γυαλιά του lifestyle, που είχαν αγοράσει με τα δάνεια και τις κάρτες, τα οποία τους έπνιξαν στην συνέχεια...
Ο λόγος που δεν έγινε τότε ήταν ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν ήθελε να ρισκάρει ένα ΟΧΙ. Τότε φυσικά θα έβγαινε πολύ εύκολα και άνετα. Ναι,μη σας φαίνεται περίεργο: Είναι γνωστή η ελληνική νοοτροπία, λίγο εθνική υπερηφάνεια και ανεξαρτησία με λεφτά άλλων, λίγος ωχαρδεφισμός, μπόλικη κοροιδία και λαμογιά από τα ΜΜΕ....και η πλειοψηφία των Ελλήνων θα μιλούσε όπως το...ΚΚΕ σήμερα! Δηλαδή όχι σε κυβερνήσεις που ευθύνονται για την κατάντια μας και μας έφεραν στην κατάσταση να χρειαζόμαστε...μνημόνια και όχι σε μνημόνια εθνικής υποτέλειας, όπως αυτά που υπογράψαμε.

Θα έλεγαν ΟΧΙ οι Ελληνες πριν μερικά χρόνια μέσα από άνεση, αφέλεια, υπεραισιοδοξία, από μαγκιά και τσαμπουκά...
Σήμερα, που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού έχει νιώσει την κρίση στο πετσί της (νέοι,άνεργοι, ανασφάλιστοι, υπερχρεωμένοι, άστεγοι, συγγενείς και φίλοι όσων αυτοκτόνησαν, άλλοι που σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν, νέοι και λιγότερο νέοι που μετανάστευσαν υποχρεωτικά, από ανάγκη...) έχω περισσότερες αμφιβολίες για ένα πιθανό αποτέλεσμα σ' ένα τέτοιο δημοψήφισμα.
Ο Τσίπρας δεν είναι δειλός, δεν είναι όμως και ηλίθιος, να δεχτεί να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος, υπογράφοντας κάτι που θα τον διαλύσει πολιτικά ως άτομο, θα φέρει ρήξη στο κόμμα του και στην κυβέρνηση του με τους Ανελ. Η πρόταση του για δημοψήφισμα, προφανέστατα, είναι ένας πολιτικός ελιγμός για να ξεφύγει από το κεφαλοκλείδωμα που υφίσταται, ειδικά τις τελευταίες μέρες από ΕΕ και ΔΝΤ.
Το κωμικοτραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι μπορεί οι Ελληνες να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ για μια συμφωνία, που μπορεί να μην είναι πια διαθέσιμη την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος!
Για μένα είναι φανερό ότι ο Τσίπρας επέλεξε αυτό το χαρτί για να εκβιάσει την Ευρώπη, και την Μέρκελ που με έμφαση δήλωσε ότι "δεν εκβιάζεται". Αν όντως πάμε προς ένα δημοψήφισμα με αβέβαιο αποτέλεσμα - θυμηθείτε τις δημοσκοπήσεις: πρώτος ο Αλέξης, παραμονή στην ΕΕ- τότε υπάρχει κανείς να αμφιβάλλει ποιος θα κάτσει πάνω στο παγωτό;
Ο τιμωρός των υποκριτών μέσα μου, δεν σας κρύβω ότι γελάει σατανικά: Οι Σαμαρέλοι έχουν φρικάρει, κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα μέσα και έξω από την Ελλάδα, γιατί θα σκοντάψει στο ...ντουβάρι που λέγεται "δημοκρατία", η δημοτικότητα Τσίπρα θα φτάσει στον ουρανό και το αποτέλεσμα ενός τέτοιου δημοψηφίσματος θα είναι οριακό!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα