Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ


Μία απίστευτη σκύλα ήταν η μάνα του Μέγα Αλέξανδρου. Μάγισσα κανονική. Ικανή για όλα, δεν την άφηνε να ησυχάσει το άρρωστο μυαλό της. Μισούσε, συχαινόταν τον άντρα της, τονΦίλιππο, έναν άνδρα γεννημένο πολεμιστή, πολέμαρχο υψηλής κλάσεως, που έπινε τη ζωή του με καταχρήσεις. Αυτή, λοιπόν, η Ολυμπιάς, από σόι βασιλικό της Ηπείρου, έκανε τερατώδεις σκέψεις στη μοναξιά της και συνωμοτούσε συνεχώς προκειμένου να πραγματοποιήσει τα εξουσιαστικά σχέδια της.
Στις 20 Ιουλίου, το 356, γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος και πέθανε σα σήμερα 10 Ιουνίου το 323. Φοβερά πράγματα. Η Ολυμπιάδα θαρρούσε πως τελικά είχε πείσει τον γιο της ότι δεν τον γέννησε με αυτόν τον πόρνο, το αρχικάθαρμα Φίλιππο, αλλά με τον ημίθεο Ηρακλή. Σήμερα θα αναφέρω ένα επεισόδιο, ιστορικό, αληθινό.

Η Ολυμπιάδα ήθελε να κατακτήσει την Ασία! Να ολοκληρώσει αυτό που είχε ξεκινήσει το καμάρι της. Βρίσκεται στην Ήπειρο και έχει πάρει μαζύ της την νύφη της Ρωξάνη, μαζύ με τον εγγονό της, που τον έχει ονομάσει επίσης Αλέξανδρο. Σε πρώτη φάση η γιαγιά του μικρού Αλέξανδρου, για πάρτη του, θέλει να καταλάβει την Μακεδονία, το βασίλειο της οποίας έχει ήδη απωλέσει την Θράκη και την Ήπειρο.
Παντοδύναμος Μακεδονάρχης ο Κάσσανδρος, όμως η Ολυμπιάδα είναι αδίστακτη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πάρει δύο φορές το Όσκαρ στην τέχνη της εκδίκησης.
Ο Κάσσανδρος, όπως κατά σύστημα παλαιότερα ο Φίλιππος, ο πατέρας του Αλέξανδρου έκανε εκστρατείες εκτός έδρας, έχει πάει στον πόλεμο. Με δικό της στρατό, αρχηγός η Ολυμπιάς, μπουκάρει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Αντιστάθηκε ο αδελφός του Κάσσανδρου με 100 δικούς του. Τους κατέσφαξε η Ολυμπιάδα.
Συνέβη το 317, έξι χρόνια μετά το θάνατο του Αλέξανδρου. Επανέρχεται από την Πελοπόννησο ο Κάσσανδρος, πολιορκεί την Ολυμπιάδα, που δεν άντεξε τον αποκλεισμό και κινδύνευε να πεθάνει από την πείνα. Τελικά, την σκότωσαν τον άλλο χρόνο, το 316.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα