Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και οι θεωρίες συνωμοσίας!

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και οι θεωρίες συνωμοσίας!

Οι ιστορίες συνωμοσίας κατακλύζουν το διαδίκτυο, καθώς βρίσκουν άφθονο κοινό το οποίο τις ασπάζεται στην προσπάθεια του να αποκρυπτογραφήσει τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα στον "τρελό" κόσμο που ζούμε. Η διασημότερη ίσως από αυτές τις θεωρίες έχει να κάνει με τη "Λέσχη Μπίλντενμπεργκ" και το κατά πόσο στις ετήσιες συνεδριάσεις της λαμβάνονται αποφάσει οι οποίες επηρεάζουν τη ζωή του συνόλου των ανθρώπων. Τι είναι λοιπόν αυτή η περιβόητη λέσχη; Πότε ιδρύθηκε και για ποιο σκοπό; Έχουν βάση τα σενάρια που αναπτύσονται γύρω από τη δράση της;
Του Θάνου Κοφινά
Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της λέσχης. Η ίδρυση της έγινε με πρωτοβουλία μιας ομάδας προσωπικοτήτων από όλη την Ευρώπη , με επικεφαλής τον Πολωνό πολιτικό επιστήμονα Γιόζεφ Ρέτινγκερ, ο οποίος ήταν εξόριστος από το κομμουνιστικό καθεστώς της Πολωνίας, και τον πρίγκιπα του Βελγίου Βερνάρδο.
Αφορμή για την ίδρυση της λέσχης, στάθηκε το όλο και αυξανόμενο ρεύμα αντιαμερικανισμού στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης λόγω της όλο και αυξανόμενης επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης σε αυτές.

bild1
(Οι ιδρυτές της λέσχης Γιόζεφ Ρέτινγκερ και πρίγκιπας Βερνάρδος)
Ο Ρέτινγκερ πρότεινε να γίνει μια διεθνής διάσκεψη στην οποία θα έπαιρναν μέρος προσωπικότητες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με σκοπό την προώθηση της αλληλοκατανόησης των πολιτισμών των δύο ηπείρων. Η λίστα των προσκεκλημένων περιελάμβανε 2 μέλη από 18 κράτη (Ευρώπη και ΗΠΑ) και ο σχεδιασμός της προέβλεπε να προσκαλούνται ένας με προοδευτικές απόψεις και ένας με συντηρητικές από κάθε χώρα. Η πρώτη διάσκεψη της λέσχης έλαβε χώρα το διήμερο 29-31 Μαΐου 1954 στο Άρνεμ της Ολλανδίας και το ξενοδοχείο Bilderberg. Λόγω αυτού έμεινε γνωστή και ως "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ".
bild2
(Το ξενοδοχείο Bilderberg στο Άρνεμ της Ολλανδίας)

Οργάνωση και θεωρίες συνωμοσίας

Οι επίσημες θέσεις της λέσχης είναι αυτή του Προέδρου και του Επίτιμου γενικού γραμματέα. Καμία άλλη θέση δεν προβλέπεται στο καταστατικό της λέσχης. Η συντονιστική επιτροπή έχει για έδρα την πόλη Λάιντεν της Ολλανδίας και συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο για την οργάνωση του επόμενου συνεδρίου και την κατάρτιση της λίστας των προσκεκλημένων. Τα συνέδρια λαμβάνουν χώρα κυρίως στην Ευρώπη και κάθε 4 χρόνια στις ΗΠΑ. Οι προσκεκλημένοι λαμβάνουν πρόσκληση για να παρευρεθούν. Όσοι συμμετέχουν θεωρούνται μέλη της λέσχης και λαμβάνουν ενημερώσεις για τις διασκέψεις στις οποίες δεν ήταν παρόντες.
bild3
(Η πρώτη συνεδρίαση το 1954)
Αυτό που πυροδοτεί τις κάθε είδους θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ  είναι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες καθώς και οι ιδιότητές τους. Γαλαζοαίματοι, κεντρικοί τραπεζίτες, χρηματιστές, μεγιστάνες των μίντια και των επιχειρήσεων, πρώην ή μελλοντικοί αρχηγοί κρατών, δημοσιογράφοι. Με ανακοίνωση της το 2008, η λέσχη σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί, αναφέρει πως στις διασκέψεις της λέσχης ανταλλάσσονται απλά απόψεις μεταξύ των παρευρισκομένων και δεν λαμβάνονται αποφάσεις επί των θεμάτων που τίθεται προς συζήτηση. Φυσικά και το αντίθετο να συνέβαινε δεν περιμένει κανείς να υπήρχε επίσημη παραδοχή. Επίσης η άκρα μυστικότητα, τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας αλλά και η απουσία κάλυψης του συνεδρίου από τον τύπο, είναι παράγοντες που ενισχύουν την άποψη πως σε αυτές τις συνεδριάσεις λέγονται πράγματα που μας αφορούν αλλά δεν πρέπει να μάθουμε.
bild4
(Η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, προσκλήθηκε το 2010 στη Βαρκελώνη)
Η αλήθεια λογικά είναι κάπου στη μέση. Σίγουρα στις συνεδριάσεις αυτές, από τη στιγμή μάλιστα που λαμβάνουν μέρος οι εκπρόσωποι του πλούτου, επηρεάζουν σε ένα βαθμό καταστάσεις που αφορούν πολιτικές, γεωπολιτικές και οικονομικές παραμέτρους. Δύσκολα γίνεται πιστευτό πως όλοι αυτοί που θεωρούνται ελίτ μαζεύονται εκεί κάθε χρόνο μόνο για ανταλλαγή απόψεων. Από τη στιγμή που βρίσκονται στον ίδιο χώρο μεγιστάνες και πολιτικοί είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως μπορεί να αποφευχθεί η διαπλοκή μεταξύ τους. Βέβαια άλλο αυτό και άλλο ότι εκεί αποφασίζουν για το μέλλον όλου του κόσμου. Ας μη ξεχνάμε πως στη λέσχη αυτή αντιπροσωπεύεται ένα μόνο μέρος της ελίτ. Το τι ισχύει τελικά μάλλον δε θα το μάθουμε ποτέ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα