Αν η μητέρα για ευκολία δεν ζυμώνει ψωμί, αν δεν δίνει φρέσκα φρούτα στο παιδί της να πάρει για κολατσιό στο σχολείο και βάζει στο καλαθάκι ένα τοστάκι και ένα αναψυκτικό, πρέπει να ξέρει τι ακριβώς βάζει στον οργανισμό του παιδιού της

Ας διαβάσει τα εξής: Τα πιο όμορφα στην όψη φουσκωτά ψωμάκια με το σουσάμι από πάνω,γράφουν στην ετικέτα; Σιτάλευρο, νερό, ζάχαρη, σουσάμι (3%0 , μαγιά, φυτικό έλαιο, αλάτι, γαλακτωματοποιητής (Ε 471, Ε472e, Ε481) διορθωτικό οξύτητας Ε262, αιθυλική αλκοόλη.
Αν η μητέρα προσθέσει και ζαμπόν μπούτι σαν αυτό που γράφει στην ετικέτα του: «Ζαμπόν μπούτι μάλαξης . Προϊόν μάλαξης, θερμικής επεξεργασίας κρέας μπούτι χοιρινό ευρ. εν. 75%, νερό, άμυλο σίτου, αλάτι, πρωτεΐνη σόγιας, καρυκεύματα, σάκχαρα, λακτόζη, γαλακτωματοποιητής, φωσφορικά άλατα , ενισχυτικό γεύσης, γλουταμινικό νάτριο.
Αντιοξειδωτικό: ερυθορβικό νάτριο, γαλακτικό νάτριο, σταθεροποιητής: καραγελάνη, συντηρητικό νιτρώδες νάτριο», αποκτά άλλη διάσταση η σύσταση του τοστ. Και αν προσθέσει τυρί για τοστ που γράφει στην ετικέτα του: «ημίσκληρο τυρί από παστεριωμένο γάλα, αλάτι, γαλακτοκομική καλλιέργεια, χλωριούχο ασβέστιο, πυτιά, χρωστική καροτίνη, άννατο, συντηρητικό Ε251, λιπαρά επί ξηρού 40% , συσκευασμένο σε άζωτο» τότε το τοστάκι θα έχει μέσα τη μισή Χημεία !!!!

Αν του βάλει και ένα αναψυκτικό στο καλαθάκι του, σαν αυτό που γράφει πάνω ότι περιέχει: «χυμό πορτοκαλιού 20% από συμπυκνωμένο χυμό με φυσικές ζαχαρούχες γλυκαντικές ουσίες: σάχαρη, γλυκόζη, διοξείδιο του άνθρακα, μέσο όξυνσης κιτρικό οξύ, συντηρητικό σορβικό κάλιο, αντιοξειδωτικό ασκορβικό οξύ» τότε το καλαθάκι που θα πάρει το παιδί στο σχολείο θα έχει μέσα δυο τόμους Χημείας!
Αν η μητέρα δεν ξέρει τι σημαίνουν όλα αυτά στις ετικέτες, ας ρωτήσει έναν χημικό. Αν δεν μπορεί να βρει χημικό «εφημερεύοντα», ας ακούσει τα λόγια ενός σπουδαίου χημικού σαν τον κ. Ν. Κατσαρό:
«Η μητέρα που δίνει στο παιδί της βιομηχανοποιημένα προϊόντα άραγε δεν υποψιάζεται ότι αυτά, για να μην χαλάσουν, έχουν πρόσθετα; Παραδείγματος χάριν, πώς μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο ένα κρουασάν με υγρή σοκολάτα, για 6 ολόκληρους μήνες; Πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν αναψυκτικά που περιέχουν 6-7 πρόσθετα Ε και έχουν γίνει έρευνες σε παιδιά ηλικίας μέχρι 8 ετών τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι τα πολλά Ε προκαλούν επιθετικότητα στα παιδιά, αϋπνία και άλλες παρενέργειες. Ένα λουκάνικο ή παριζάκι που μπορεί να περιέχει και ελαιόλαδο, δεν είναι οπωσδήποτε και υγιεινό επειδή το ελαιόλαδο κάνει καλό στην καρδιά. Σημασία έχει να διαβάζει ο καταναλωτής πόσα λιπαρά συνολικά περιέχει το λουκάνικο, το σαλάμι ή το παριζάκι και πόσα συντηρητικά».

της Νίκης Τσέκου 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ