Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πώς είναι, τελικά, οι ώριμοι άνθρωποι;

Η ωριμότητα συνεπάγεται και ευτυχίας; Υπάρχουν ειδικά χαρακτηριστικά που έχουν οι ώριμοι άνθρωποι; Ποια μαθήματα ζωής ακολουθούν και τί μπορούμε να διδαχθούμε από εκείνους;
Πώς είναι, τελικά, οι ώριμοι άνθρωποι;Οι ώριμοι άνθρωποι, λοιπόν:
Αποδέχονται τον εαυτό τους, τους δικούς τους ανθρώπους και τους στόχους τους
Οι ώριμοι άνθρωποι έχουν αποδεχθεί τον εαυτό τους (ή, τουλάχιστον, βρίσκονται σε καλό δρόμο σε σχέση με αυτό). Αισθάνονται άνετα κοιτάζοντας το είδωλό τους στον καθρέφτη και δεν μπαίνουν στην παγίδα που κρύβει το κυνήγι της ομορφιάς και τακοινωνικά πρότυπα. Ακόμη, οι ώριμοι άνθρωποι έχουν αποφασίσει ποιους ανθρώπους αξίζει να κρατήσουν στη ζωή τους και ποιους όχι. Γνωρίζουν πως κάποιεςσχέσεις πρέπει να διακόπτονται όταν δεν προσφέρουν ευτυχία και ικανοποίηση, παρά μόνο ρουφούν ενέργεια. Όλα αυτά είναι μαθήματα και τρόπος ζωής για τους ώριμους ανθρώπους, που γνωρίζουν τί αγαπούν στη ζωή και το διεκδικούν και το υποστηρίζουν με κάθε τρόπο: γι’ αυτό, μην απορείτε όταν βλέπετε ανθρώπους να αφιερώνονται με πάθος στα χόμπι ή τις ιδέες τους· είναι κάτι που αγαπούν πολύ και ασχολούνται με αυτό γιατί τους γεμίζει χαρά.
Αγαπούν, εκφράζονται και δε χάνουν ούτε μια στιγμή
Η ικανότητα και το θάρρος πολλών να εκφράζουν ό,τι πραγματικά νιώθουν δεν είναι κάτι με το οποίο έχουν γεννηθεί: είναι ένα σημάδι επιτυχίας και ωριμότητας. Δεν είναι εύκολο να εκφράζουμε ό,τι νιώθουμε, ακόμη και αν αυτό είναι η αγάπη μας για ένα άτομο (πράγμα, δηλαδή, πολύ θετικό). Οι ώριμοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό, αλλά γνωρίζουν επίσης πως η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη, πως η σιωπή ισοδυναμεί με φόβους, καταπνιγμένες ιδέες και αισθήματα και με πολλές αγκυλώσεις. Έτσι, εκφράζονται, λένε αυτό που αληθινά νιώθουν και δε δράττουν απλώς τις ευκαιρίες ζωής που τους παρουσιάζονται, αλλά τις δημιουργούν κιόλας.
Ζητούν βοήθεια, αγκαλιάζουν την αποτυχία, έχουν ένα δίκτυο στήριξης

Ωριμότητα σημαίνει να γνωρίζει κανείς πότε χρειάζεται βοήθεια και να έχει το θάρρος να τη ζητά. Οι ώριμοι άνθρωποι ζητούν βοήθεια από τους άλλους χωρίς να θεωρούν κάτι τέτοιο ως δείγμα αδυναμίας ή ως ένδειξη ανεπάρκειας από μέρους τους σε κάποιο τομέα. Επίσης, είναι άνθρωποι που έχουν αποτύχει και έχουν κάνει λάθη στη ζωή τους και έχουν μάθει από αυτά. Γνωρίζουν πως η αποτυχία, η ήττα και τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού και ο φόβος δεν τους κρατά πίσω. Οι ώριμοι άνθρωποι έχουν δίπλα τους ανθρώπους που γνωρίζουν ότι θα τους υποστηρίξουν και θα τους βοηθήσουν όταν χρειάζεται. Βρήκαν τη δύναμη να ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις τουςκαι να κρατήσουν δίπλα τους τα άτομα που μετρούν πραγματικά για αυτούς.
Δεν παραπονιούνται, χαίρονται για τους άλλους και συμπάσχουν με αυτούς
Πώς είναι, τελικά, οι ώριμοι άνθρωποι;Με το πέρασμα των χρόνων μαθαίνουμε όλοι μας πως εκτός και εάν μιλάμε για ανυπολόγιστες απώλειες, ασθένειες ή σημαντικά προβλήματα επιβίωσης, όλα τα υπόλοιπα είναι κοινά προβλήματατων ανθρώπων που επιλύονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σίγουρα όλα τα προβλήματα είναι σημαντικά για τον καθένα, αλλά με μια ώριμη ματιά και σκέψη θα δούμε πως λύσεις υπάρχουν. Οι ώριμοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό καλά και γι’ αυτό δεν κάνουν (πολλά) παράπονα. Χαίρονται με τους άλλους και με την επιτυχία των γύρω τους γιατί ξέρουν πως αυτό θα κάνει και τη δική τους ζωή καλύτερη. Συμπάσχουν με τους γύρω τους και προσφέρουν βοήθεια και στήριξη όταν μπορούν και  το επιθυμούν. Έτσι εκπέμπουν αγάπη και θετική διάθεση.
Αλλάζουν ό,τι μπορεί να αλλάξει και αποδέχονται τα γεγονότα
Πρόκειται για ένα σημάδι επιτυχίας και ευτυχίας, αλλά και ωριμότητας: όταν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι που δε μας ικανοποιεί ή δε μας ταιριάζει γύρω μας, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αναλάβουμε δράση. Όταν κάτι αλλάζει, σημαίνει ότι υπάρχει ελπίδα. Όταν, πάλι, είμαστε σε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, η πιο ώριμη αντιμετώπιση που μπορούμε να έχουμε ως προς αυτή είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα, αλλά και να μάθουμε να αποδεχόμαστε κάποια γεγονότα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα