Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ NEW YORK TIMES


Αν δεις τα πλάνα από την κινηματογραφική μηχανή λήψεως της εποχής θα σκεφθείς ότι το παιχνίδι έγινε 200 με 230 χρόνια πριν. Το γήπεδο, η στολή του διαιτητή, τα βαρειά και αγύμναστα και ατρομπάριστα κορμιά των ποδοσφαιριστών, που δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου από εκείνα των.. θεατών, φτιάχνουν εικόνες εντελώς ξένες με το Σήμερα.
Στις 29 Ιουνίου, σα σήμερα, το 1950 στο στάδιο Ιντεπεντέντσια του Μπέλο Οριζόντε στην Βραζιλία έγινε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις από καταβολής ποδοσφαίρου. Τελική φάση του μουντιάλ, ματς ομίλου ανάμεσα στην Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανάμεσα στους καθηγητές του ποδοσφαίρου, τους γεννήτορες και ιεραπόστολους της μπάλλας σε κάθε σημείο του πλανήτη, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, και στους άσχετους Αμερικανούς.
Το ποδόσφαιρο είναι άγνωστο στις ΗΠΑ. Δεν το ξέρουν, δεν το παίζουν. Δεν υπάρχει στην καθημερινότητά τους. Δεν έχει θέση στα μήντια. Κι όμως! Οι ΗΠΑ κέρδισαν 1-0 σε παιχνίδι που ακόμα οι Βρετανοί δεν το ξεχνούν. Παραμένει η πιο μεγάλη τους ποδοσφαιρική ντροπή.

Ισπανία, ΗΠΑ, Χιλή, Αγγλία στον όμιλο. Οι Μεσόγειοι με τρεις νίκες πέρασαν. Από μία νίκη είχαν οι άλλες τρεις ομάδες, που αποκλείστηκαν.
Διαιτητής του αγώνα ο Βραζιλιάνος Μάριο Βιάνα. Δέκα χιλιάδες περίπου θέσεις. Η Αγγλία κρατάει περισσότερο χρόνο τη μπάλλα και συνεχώς ψάχνει το γκολ. Επιθέσεις. Σουτ. Τίποτα.
Στο 38 ο Μπερτ Ουίλιαμς και ο μετέπειτα σερ και προπονητής της Αγγλίας, νικήτριας του μουντιάλ το 1966 Αλφ Ράμσεϋ μένουν άγαλμα... Με κεφαλιά ο Αϊτινός Τζόε Γκέτενζ κάνει το γκολ. Οι Αμερικανοί έδωσαν υπηκοότητα στον κυνηγό από την Αϊτή για να τον χρησιμοποιήσουν στην εθνική ομάδα. Κι όχι μόνον αυτόν, πού να τους έβρισκαν τους παίκτες;
Ήρωας ο τερματοφύλακας των ΗΠΑ Φρανκ Μπόργκι. Με την αλησμόνητη νίκη ο κόσμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και τον σήκωσε στα χέρια, τον περιέφερε θριαμβευτικά.
Η είδηση, η νίκη των ΗΠΑ σε βάρος της Αγγλίας μεταδόθηκε τηλεγραφικά από το Μπέλο Οριζόντε στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν δημοσιεύτηκε στους Times. Ήταν τόσο απίθανη που δεν θεωρήθηκε αληθινή.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα