Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

«Ο κάθε Κροάτης δίνει 40 ευρώ από την τσέπη του για την Ελλάδα»



http://www.echedoros-a.gr


Η Κροατία αντιδρά σε βοήθεια προς την Ελλάδα

Ιούλιος 19, 2015.

Η Κροατία διαφωνεί με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι κάθε μέλος της Ένωσης να διαθέσει κεφάλαια για να βοηθήσει την Ελλάδα.


Για πρώτη φορά από τότε που έγινε πλήρες μέλος της ΕΕ, η Κροατία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει το παράδειγμα των άλλων δανειστών να αφαιρέσει από τον προϋπολογισμό της περίπου € 50 εκατομμύρια για την Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει- γράφει το δημοσίευμα- ότι κάθε ένα από τους 1.290.000 εργαζόμενους Κροάτες θα βγάλει από την τσέπη του περίπου 300 κούνα ή 40 ευρώ για να καταλήξουν στο ελληνικό δημόσιο ταμείο.

Το αίτημα έγινα δεκτό στην Κροατία με αποδοκιμασία, κυρίως από τον υπουργό Οικονομικών, Μπόρις Λάλοβατς που ανακοίνωσε ότι θα αντιταχθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Έχουμε μια πολύ σαφή άποψη ότι τα μέλη της ευρωζώνης μέσω των εσωτερικών μηχανισμών πρέπει να βρουν μια λύση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, δήλωσε στις Βρυξέλλες.

Η απόφαση μπορεί να ληφθεί χωρίς την έγκριση των κυβερνήσεων των κρατών μελών , αλλά ο Λάλοβατς δήλωσε ότι η Κροατία θα υποβάλλει διαμαρτυρία για την απόφαση αυτή.

Το δάνειο προς την Ελλάδα θα περάσει από το ταμείο οικονομικής σταθερότητας και έχει στόχο την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων οικονομιών.

Από τα χρήματα αυτά του ταμείου μέχρι στιγμής έχουν λάβει ενισχύσεις η Πορτογαλία και η Ιρλανδία περίπου € 13 δις. Για τη δραστηριοποίηση του ταμείου θα πρέπει να εκδηλώσουν θετική άποψη το 55 τοις εκατό των κρατών μελών που έχουν πάνω από το 65% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ.

Εκτός από την Κροατία κατά της απόφασης αυτής έχουν ταχθεί η Μεγάλη Βρετανία και τη Τσεχική Δημοκρατία.
--
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα