Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

5 πράγματα που δεν γνώριζες για εσένα

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα μεγάλο μηχάνημα που κινείται και αναμειγνύει χημικές ουσίες με ακρίβεια και συντονισμό επιτελώντας διάφορες λειτουργίες. Εδώ θα διερευνήσουμε μερικά από τα πολύπλοκα, όμορφα και μυστήρια πεδία του σώματος.
Ο κόσμος γελάει μαζί σας
Ακριβώς όπως ένα χασμουρητό μπορεί να προκαλέσει την ίδια συμπεριφορά, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το γέλιο είναι ένα κοινωνικό σύνθημα για μιμητισμό. Ακούγοντας ένα γέλιο διεγείρει πραγματικά την περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τις κινήσεις του προσώπου. Ο μιμητισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Φτέρνισμα, γέλιο, κλάμα και χασμουρητό αποτελούν ορισμένους τρόπους δημιουργίας ισχυρών κοινωνικών δεσμών μέσα σε μια ομάδα.
Η εφηβεία αναδιαμορφώνει τη δομή του εγκεφάλου
Γνωρίζουμε ότι ορισμένες ορμόνες είναι απαραίτητες για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης του σώματος και της προετοιμασίας για την αναπαραγωγή. Αλλά γιατί η εφηβεία είναι τόσο συναισθηματικά δυσάρεστη; Ορμόνες όπως η τεστοστερόνη επηρεάζουν πραγματικά την ανάπτυξη των νευρώνων στον εγκέφαλο, καθώς και οι αλλαγές που συντελούνται στη δομή του εγκεφάλου έχουν πολλές συνέπειες στη συμπεριφορά. Να περιμένετε συναισθηματική αμηχανία, απάθεια και φτωχές δεξιότητες στη λήψη αποφάσεων ως περιοχές του μετωπιαίου φλοιού.

Χιλιάδες αυγά δεν χρησιμοποιούνται από τις ωοθήκες
Όταν μια γυναίκα φτάνει στην ηλικία των 40 ετών ή στις αρχές της δεκαετίας του '50, ο μηνιαίος εμμηνορροϊκός κύκλος που ελέγχει τα επίπεδα των ορμονών της και ετοιμάζει ωάρια για γονιμοποίηση παύει. Οι ωοθήκες της παράγουν όλο και λιγότερα οιστρογόνα. Τα υποανάπτυκτα ωοθυλάκιά της αρχίζουν να αποτυγχάνουν να απελευθερώσουν ωάρια τόσο τακτικά όσο πριν. Η μέση έφηβη έχει 34.000 υπανάπτυκτα ωοθυλάκια. Τα αχρησιμοποίητα ωοθυλάκια στη συνέχεια αλλοιώνονται. Με καμία πιθανή εγκυμοσύνη στον ορίζοντα, ο εγκέφαλος μπορεί να σταματήσει τη διαχείριση της απελευθέρωσης των ωαρίων.
Η θέση του σώματος επηρεάζει τη μνήμη
Δεν μπορείτε να θυμηθείτε την επέτειό σας; Η μνήμη ενσωματώνεται στις αισθήσεις μας. Μία μυρωδιά ή ένας ήχος μπορεί να ανασύρει ένα μακρινό επεισόδιο από την παιδική ηλικία. Οι συνδέσεις μπορεί να είναι προφανείς (ένα κουδούνι ποδηλάτου σας κάνει να θυμηθείτε παλιά διαδρομή) ή μυστηριώδεις. Μια πρόσφατη μελέτη βοηθά να αποκρυπτογραφηθούν αυτά τα στοιχεία. Ένα άρθρο σε τεύχος του περιοδικού Cognition (Ιανουάριος 2007) αναφέρει ότι τα επεισόδια από το παρελθόν ανασύρονται γρηγορότερα και καλύτερα, όταν η θέση του σώματος είναι παρόμοια προς την πόζα που είχατε κατά τη διάρκεια του γεγονότος.
Το στομάχι εκκρίνει διαβρωτικό οξύ
Υπάρχει ένα επικίνδυνο υγρό που μπορεί να διαρρεύσει από εσάς, το οποίο βρίσκεται στο έντερό σας. Τα κύτταρα του στομάχου σας εκκρίνουν υδροχλωρικό οξύ, μια διαβρωτική χημική ένωση που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μετάλλων στον βιομηχανικό κόσμο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα