Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πώς η Ελλάδα κόστισε 70 δισ. δολάρια στους 400 πλουσιότερους επενδυτές σε μία ημέρα!


eyro

Το ποσό των 70 δισ. δολαρίων απώλεσαν τη Δευτέρα, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου – βάσει ειδικού δείκτηπου έχει δημιουργήσει το Bloomberg – καθώς οι φόβοι για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες τα κορυφαία χρηματιστήρια του κόσμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί στην κεφαλαιοποίηση της Ford Motor ή της Twenty-First Century Fox. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,1%, ο Nasdaq κατά 2,4%, ενώ ο κινεζικός Shenzhen Stock Exchange Composite υποχώρησε άνω του 6%.
Τις μεγαλύτερες απώλειες στις περιουσίες τους αντιμετώπισαν ο Ισπανός Amancio Ortega (ιδιοκτήτης της Inditex), ο οποίος έχασε 2,2 δισ. δολάρια,
ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής και ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway, Warren Buffett με ημερήσιες ζημιές 1,6 δισ. δολάρια αλλά και ο Bill Gates με ημερήσιες ζημιές 1,4 δισ. δολάρια.
Υπήρξαν πάντως και κάποιοι τυχεροί, όπως ο Aliko Dangote, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής και 59ος πλουσιότερος παγκοσμίως, ο οποίος κέρδισε το ποσό 180 εκατ. δολαρίων, με την περιουσία του να αγγίζει, πλέον στα 15,3 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι ο κ. Dangote είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Dangote Cement, της οποίας η μετοχή σημείωσε χθες ημερήσια άνοδο 2,35%.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα