Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ


Έκπληξη να υπογράψει ο Τσίπρας νέα συμφωνία με τους δανειστές. Αν το κάνει θα είναι η μεγάλη προδοσία. Πολύ περισσότερο μετά το 61% του δημοψηφίσματος.
Το καλύτερο για την Ελλάδα, το χειρώτερο για την Ευρώπη να παρουσιάσουν στο πακέτο της νέας Συμφωνίας, πάλι ο Τσίπρας δεν μπορεί να το υπογράψει. Επειδή, όσο και να βλάψουν τα συμφέροντά τους οι δανειστές, όση καλή πίστη δεχθούν από την Ελλάδα, πάλι η Συμφωνία θα έρχεται κόντρα στο «πρόγραμμα Σύριζα». Κόντρα στις υποσχέσεις προσωπικά του Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό.
Αυτές τις ώρες οργιάζουν τα σενάρια. Και δεν αφορούν μονάχα παραίτηση Τσίπρα. Λες και θα κερδίσει κάτι η Ελλάδα αν μετά την παραίτηση Βαρουφάκη ακολουθήσει ο Τσίπρας. Ποια είναι η διαφορά αν την συμφωνία υπογράψει, αφού περάσει από τη Βουλή, μια κυβέρνηση «μεταβατική», «οικουμενική», «ειδικού σκοπού», όπως αλλοιώς βαπτιστεί.
Το παιχνιδάκι είναι χαμένο από χέρι στην Ελλάδα διότι δεν μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια χωρίς δάνεια. Έστω και με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Έλεγε για χρόνια η Ένωση Κέντρου προχουντικά και το ΠΑΣΟΚ μεταπολιτευτικά «το κράτος της Δεξιάς». Μετά η ΝΔ μιλούσε για «κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ». Στην πραγματικότητα δεν είναι απλά κομματικό το κράτος, η κοινωνία στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από δομές κομματικής ασφυξίας.
Όπως οι Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς δεν έβαλαν μαχαίρι στο δημόσιο έτσι και ο Τσίπρας, αντί να περιορίσει το μπάτζετ των κρατικών υπαλλήλων με την εκλογή του σαν πρωθυπουργού το επιβαρύνει. Γιατί, λέει, δεν είναι πρωθυπουργός της λιτότητας. Δυστυχώς δεν έχει άλλη επιλογή όταν η Ελλάδα χρωστάει, όταν δεν είναι αξιόπιστη στην αποπληρωμή των δανείων της.
Εκτός κι αν ο Τσίπρας πόνταρε στα δανεικά λεφτά από τους Ευρωπαίους για να κάνει τον χουβαρντά πρωθυπουργό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα