Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Είμαστε πολύ προχωρημένοι, ρε. Τους βλέπουμε σήμερα αυτούς που θεωρούμε ότι είναι οι υπεύθυνοι, οι ένοχοι της καταστροφής μας και νοιώθουμε οκέυ να 'ουμε με τίποτα μπινελίκια. Σου λέω, μεγάλε, ότι έχουμε προχωρήσει πολύ, έχουμε ξεφύγει. Δεν είμαστε όπως μέχρι και πριν 60 χρόνια που βγάζαμε μεταξύ μας τα μάτια. Που τραβούσαμε από τη μέση το εξάσφαιρο και θερίζαμε τον άλλον και άμα λάχει σκοτώναμε και τα αδέλφια του, τα ορφανά του.
Λέει κάτι το όνομα Ιων Δραγούμης; Βαρύ πράμα, σου λέω. Για το όνομα, λέω. Από οικογένεια ονομαστή. Ας αφήσουμε στην άκρη τις γκομενοδουλειές. Τον Ίωνα-Ιωάννη Δραγούμη τον είχε ερωτευθεί η Πηνελόπη Δέλτα, που την εγκατέλειψε και έπεσε στο λούκι μιας θυελλώδους ερωτικής σχέσης με την κορυφαία θεατρίνα Μαρίκα Κοτοπούλη.
Να μπούμε στο ψητό. Ιων Δραγούμης, μακεδονομάχος, αρχισυνωμότης και συγγραφέας, που γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, το 1878. Έλληνας! Σα διπλωμάτης υπηρετεί πρόξενος στην Αίγυπτο, πρέσβης στην Κωνσταντινούπουλη, Ρώμη, Πετρούπολη. Στήνει πολιτική κίνηση, και παίζει πάντα παρασκηνιακά με στόχο η Πόλη να ξαναγίνει ελληνική. Εθελοντής στους βαλκανικούς πολέμους. Αντίπαλος του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τα γεγονότα. Στις 30 Ιουλίου 1920 ο Βενιζέλος περιχαρής, δύο ημέρες μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών, που αποτέλεσε νίκη της ελληνικής διπλωματίας, από την Λυών της Γαλλίας είναι έτοιμος να πάρει το τραίνο, το Όριαν Εξπρές, να επιστρέψει στην πατρίδα. Δύο απότακτοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού του ρίχνουν δέκα σφαίρες, όμως δεν τον σκοτώνουν. Μ' αυτούς τους όρθιους άχρηστους θέλαμε να πάρουμε την Πόλη. Τέλος πάντων. Ούτε σκοποβολή δεν ξέρανε.
Στην Ελλάδα φθάνει η “είδηση” ότι τον καθάρισαν τον Βενιζέλο και γίνεται της δεδηλωμένης στην Αθήνα την επομένη, σα σήμερα, 31 Ιουλίου, το 1920. Άνδρες της προσωπικής φρουράς του Βενιζέλου σταματάνε το αυτοκίνητο του Δραγούμη στους Αμπελόκηπους, τον βγάζουν έξω και εν ψυχρώ δολοφονούν τον μελλοντικό πρωθυπουργό.
Την άλλη μέρα οι πολιτικές, όχι οι αθλητικές εφημερίδες, της βενιζελικής παράταξης συνεχίζουν τα ρεπορτάζ για την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού στη Γαλλία. Τη δολοφονία του Δραγούμη την περάσανε στα ψιλά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα