Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»


Το σχέδιο του Φίλιππου της Μακεδονίας, που η Ιστορία με δυσκολία τον τοποθετεί στη σκιά του γιου του Αλέξανδρου, ήταν να κατακτήσει όλον τον τότε γνωστό κόσμο. Είχε τέτοιες δυνατότητες. Επειδή διέθετε περισσότερα προσόντα από τον Μέγα Αλέξανδρο. Μιλάω για τα προσόντα του Διαβόλου, πέραν του ταλέντου του να διοικεί, να κυβερνά και κυρίως να δίνει ρεσιτάλ στα πεδία της μάχης, σαν πολεμισταράς.
Πρώτος στόχος να διώξει τους Σέρβους και τους Γότθους και τους Φράγκους από το βασίλειό του. Μετά να επικυριαρχήσει στα Βαλκάνια και αργότερα στην Ελλάδα, για να έρθει στο τέλος η σειρά της Περσίας.
Δίνω μια αληθινή ιστορία για το πως ενεργούσε αυτός ο διπλωμάτης και πολέμαρχος βασιληάς, που γεννήθηκε, 30 Ιουλίου, το 383. Γίνονται χοντροί τσαμπουκάδες στη Θεσσαλία. Γνωστό και πολυπαιγμένο έργο ανάμεσα στους κωλοπαιδαράδες Έλληνες. Εμφανίζεται φιλικά(!) ο Μακεδόνας με τις φάλαγγές του, να προστατεύσει τους αδύναμους. Κατέλαβε κάποιες πόλεις(!) που την είχαν κοπανήσει από την Αθηναϊκή Συμμαχία.

Πάντα αιφνιδιαστικά ο Φίλιππος την πέφτει στην Αμφίπολη! “Τι κάνεις;” τον ρωτάνε από το Πεντάγωνο των Αθηνών. “Πολιορκώ την Αμφίπολη, να την καταλάβω για να σας την παραδώσω!” απαντάει στο Λευκό Οίκο της αυτοκρατορίας ο αλάνης.
Αφού την έκανε παντελόνι την Αμφίπολη, ο Φίλιππος με κατεστραμένο το ένα μάτι, στη συνέχεια ισοπεδώνει 32 παραθαλάσσιες ελληνικές εμπορικές πόλεις από την Χερσόνησο του Άθω και βάλε. Η ισχυρώτερη απ' αυτές τις πόλεις είναι η περίφημη Όλυνθος. Πώς ξηγήθηκε εκεί;
Υποκρίθηκε τον μεγαλόψυχο ο κουτσός, τους έστειλε φράγκα και δώρα, και πολλά κοπάδια αγελάδες στους προύχοντες, που οι αφελείς μάσησαν, τον πήραν για προστάτη. Αφού τους κοίμησε, τους ξεπάτωσε. Τους τα πήρε όλα, μαζύ και τις γυναικες τους που τις πούλησε σκλάβες. Ποιοι ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που αγόρασαν δούλες τις παρθένες της Ολύνθου; Μπινέδες Αθηναίοι.
Πώς να πεθάνει η Ελλάδα; Ποτέ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα