Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αδυνάτισμα: Πώς να “ξεγελάσετε” τον εαυτό σας και να χάσετε κιλά



Όπως γνωρίζει όποιος έχει κάνει προσπάθεια να χάσει σωματικό βάρος, η δύναμη της θέλησης και η αποφασιστικότητα δεν μπορούν από μόνες τους να μας κρατήσουν εντός διαιτητικού πλάνου και να χάσουμε όλα τα περιττά κιλά που επιθυμούμε.
Ευτυχώς, οι ειδικοί έχουν εντοπίσει ορισμένες απλές μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να “ξεγελάσουμε” τον εγκέφαλο και το σώμα μας, προκειμένου να πεινάμε λιγότερο και να χάσουμε πιο γρήγορα τα κιλά που θέλουμε.
 
Δείτε 3 τέτοιες... ιδέες:
 
Αντικαταστήστε το junk food με υγιεινές τροφές που... μοιάζουν με junk food
 
Βρείτε μια υγιή εναλλακτική λύση που μοιράζεται μερικές από τις ιδιότητες με το πρόχειρο φαγητό, όταν πιάνετε τον εαυτό σας να “λαχταράει” λίγο junk food. Μία από αυτές τις ιδιότητες είναι η εμφάνιση του φαγητού. Ο εγκέφαλός μας έχει μάθει πώς μοιάζουν εμφανισιακά οι τροφές που τον ευχαριστούν περισσότερο και εκκρίνει ουσίες ικανοποίησης όταν τις αντικρίζουμε. Φτιάξτε για παράδειγμα μερικά λεπτοκομμένα λαχανικά ξεροψημένα στο γκριλ με ελάχιστον λάδι και θα μοιάζουν με τηγανιτές πατάτες.
 
Χωρίστε τα σνακ σας σε μικρές, ξεχωριστές μερίδες
 
Για να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε, πρέπει να κάνετε “έξυπνα” ενδιάμεσα γεύματα (σνακ). Επειδή το πιθανότερο είναι ότι θα πεινάτε μέσα στην ημέρα, ειδικά στο ξεκίνημα μια δίαιτας, θα πρέπει να ξεγελάτε τον εγκέφαλό σας με απλά κόλπα. Ένα από αυτά είναι να χωρίζετε τα σνακ σας σε μικρές σακούλες ως ξεχωριστές μερίδες. Αυτό σας βοηθά να αισθάνεστε σαν να τρώτε “όλο από” κάτι, το οποίο ικανοποιεί τον εγκέφαλό σας. Δηλαδή, υποσυνείδητα, θα έχετε μεγαλύτερη ικανοποίηση, επειδή αδειάσατε όλο το φαγητό που είχατε μπροστά σας.
 
Το “κόλπο” με το μήλο
 
Την επόμενη φορά που θα πιάσετε τον εαυτό σας να αναζητάει κάτι να φάει (εκτός διαιτητικού πλάνου), κάντε του την εξής ερώτηση: “Θα έτρωγες τώρα ένα μήλο;” Αν η απάντηση είναι “ναι”, τότε, όντως πεινάτε και θα ήταν καλό να φάτε κάτι. Αν σκεφτείτε “όχι”, τότε δεν πεινάτε στ' αλήθεια. Επειδή η δίψα συχνά “μεταμφιέζεται” ως πείνα, πίνοντας ένα ποτήρι νερό ίσως να είναι αρκετό να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν είναι ανάγκη να φάτε τίποτα εκείνη τη στιγμή.
 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα