Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το ταξίδι ενός ήρωα...

Η ιστορία κάθε ήρωα περιλαμβάνει τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής, χρόνος δοκιμών και προκλήσεων, των οποίων σκοπός είναι να ξέρει ο ήρωας εάν μπορεί να πετύχει και να υπερνικήσει το εμπόδιο, ή να καταστραφεί από αυτό.
Αυτές οι προκλήσεις θα φέρουν τον ήρωα στο χείλος του θανάτου ( μεταφορικά και κυριολεκτικά) και θα αποκαλύψουν όλες τις αμφιβολίες, τους φόβους και αδυναμίες του.
Έχει το θάρρος να πετύχει και να υπερνικήσει, όχι ως θύμα για να περάσει έπειτα το υπόλοιπο της ζωής του θρηνώντας τη μοίρα του, αλλά ως ήρωας που έχει εξουσιοδοτηθεί από αυτό το ταξίδι;
Οι ζωές μας είναι συχνά ένα ταξίδι μέσα από το σκοτάδι και έχουμε πολλές σκοτεινές νύχτες της ψυχής. Είτε προδοθούμε από κάποιο που εμείς σκεφτήκαμε μας αγαπά, είτε κακομεταχειριστήκαμε από κάποιον που σκεφτήκαμε θα μας σεβόταν, είτε εγκαταλειφθήκαμε από κάποιον που θέλαμε να μας αποδεχθεί, το μονοπάτι της ζωής μας μπορεί να μας προκαλέσει με τρόπους που μας ωθούν στη σκοτεινή άβυσσο της απόγνωσης, της απελπισίας και της θλίψης.

Γιατί οι άλλοι μας φέρονται έτσι και τι συνέβη στην ειρήνη, στην αγάπη και την αφθονία που θα έπρεπε να απολαμβάνουμε; Πού είναι το φως που υποτίθεται θα μας υποστήριζε;
Όταν εξετάζουμε τη ζωή μας από την προοπτική του ταξιδιού ενός ήρωα οι σκοτεινές νύχτες της ψυχής μας, παίρνουν νέα έννοια.
Η ιστορία δεν είναι για αυτό που έχει συμβεί σε μας αλλά ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ παρά τις προκλήσεις. Πάρα πολύ συχνά σταματάμε στην ιστορία και γινόμαστε το θύμα της, γινόμαστε η παράλληλη ζημία των δοκιμών μας και ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα μάθημα σε αυτήν την ιστορία, μια και σκοπός της ιστορίας μας, είναι να βοηθήσει να συνδεθούμε με τον εσωτερικό ήρωά μας.
Και βρίσκουμε τους εαυτούς μας ,όταν συνειδητοποιούμε ότι το σκοτάδι είναι ένα εργαλείο για το φως.
Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει στο ταξίδι του ήρωα επειδή τελικά πετυχαίνουμε.
Το ταξίδι αφορά εμάς, είναι για εμάς.
Ο σκοπός της σκοτεινής νύχτας της ψυχής μας, είναι για να μας μάθουμε ότι είμαστε ισχυροί, δυνατοί, αξίζουμε, είμαστε αξιαγάπητοι και σε θέση να μας αγαπήσουν, και ότι έχουμε όλα μέσα σε εμάς και όλο το χρόνο για να πετύχουμε και για να γίνουμε ο ήρωας της ιστορίας μας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα