Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Πώς το κρέας βλάπτει το περιβάλλον μας

Πώς το κρέας βλάπτει το περιβάλλον μαςΌταν η γη χρησιμοποιείται για την εκτροφή ζώων, αντί των καλλιεργειών, το πολύτιμο νερό και το έδαφος χάνονται, τα δέντρα κόβονται για να μετατραπεί η γη σε βοσκότοπους, τα ακατέργαστα ζωικά απόβλητα ρυπαίνουν τα ποτάμια και τα ρέματα. Στην πραγματικότητα, έχει μια τέτοια καταστροφική επίδραση σε όλες τις πτυχές του περιβάλλοντός μας που η Union of Concerned Scientists απαριθμεί την κρεατοφαγία ως το δεύτερο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Γη. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Worldwatch, ένα εντυπωσιακό 51% ή περισσότερο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προκαλούνται από την κτηνοτροφία. Δεν είναι λοιπόν περίεργο, αν σκεφτεί κανείς τα γεγονότα όπως τα ακόλουθα:
  • Κάθε χρόνο, ο τομέας της κτηνοτροφίας παράγει συνολικά 586 εκατομμύρια τόνους γάλακτος, 124 εκατομμύρια τόνους πουλερικών, 91.000.000 τόνους χοιρινού κρέατος, 59 εκατομμύρια τόνους βοδινού κρέατος, και 11 εκατομμύρια τόνους κρέατος από πρόβατα και κατσίκες. Αυτοί οι 285 εκατομμύρια τόνοι κρέατος μαζί αντιστοιχούν σε 36 κιλά ανά άτομο. Ωστόσο, η κάθε χώρα καταναλώνει διαφορετικά ποσά.
  • Η εκτροφή των ζώων απαιτεί περισσότερο από το ήμισυ όλου του νερού που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ. Χρειάζονται 2.500 γαλόνια νερού για να παραχθεί ένα κιλό κρέας, αλλά μόνο 25 λίτρα για να παραχθεί ένα κιλό σιταριού.
  • Ένα τυπικό εργοστάσιο χοίρων παράγει την ίδια ποσότητα ακατέργαστων αποβλήτων με μια πόλη 12.000 ανθρώπων. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, η εκτροφή ζώων είναι η νούμερο ένα πηγή ρύπανσης των υδάτων.
  • Από όλες τις γεωργικές εκτάσεις στις ΗΠΑ, το 87% χρησιμοποιείται για την εκτροφή ζώων. Αυτό είναι το 45% της συνολικής μάζας της γης στις ΗΠΑ. Περίπου 260 εκατομμύρια στρέμματα δάσους στις ΗΠΑ έχουν εκκαθαριστεί για τη δημιουργία καλλιεργήσιμων εκτάσεων για την παραγωγή ζωοτροφών. Η βιομηχανία κρέατος είναι άμεσα υπεύθυνη για το 85% του συνόλου της διάβρωσης του εδάφους στις ΗΠΑ.
  • Πώς το κρέας βλάπτει το περιβάλλον μαςΠερισσότερο από το 80% του καλαμποκιού που καλλιεργούμε και περισσότερο από το 95% της βρώμης είναι τροφή για τα ζώα. Τα βοοειδή στον κόσμο καταναλώνουν ποσότητες φαγητού που ισοδυναμούν με τις θερμιδικές ανάγκες του συνόλου του ανθρώπινου πληθυσμού της γης της τάξης 8.700.000.000 ανθρώπων.Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Worldwatch, «περίπου οι 2 τόνοι για κάθε 5 τόνους δημητριακών που παράγονται παγκοσμίως είναι τροφή για τα ζώα, τα πουλερικά ή τα ψάρια. Η μείωση της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων, ιδιαίτερα του μοσχαρίσιου κρέατος, θα απελευθέρωνε τεράστιες ποσότητες δημητριακών μειώνοντας την πίεση στη γη.»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα