Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ο κόμπος στο χτένι

διας
Ο «παχύς» Βοράς, έχει πάψει από καιρό να είναι πραγματικά παχύς.
Από όταν αποβιομηχανοποιήθηκε σχεδόν η Ευρώπη και δώθηκε σε Κινέζους και Κορεάτες η τεχνογνωσία-για λόγους χαμηλού κόστους παραγωγής. Εκτός φυσικά από την Γερμανία,αφού κάποιος πρέπει να έχει και ένα «μπακάλικο» και να πουλάει εντός Ευρώπης αυτά που θα αγοράζουν με δανεικά οι Ευρωπαίοι.
(η αποβιομηχάνηση της Ευρώπης ήταν μια «Αμερικανική ιδέα» την οποία φυσικά έτρεξαν να υλοποιήσουν-ποιοι άλλοι- οι μόνιμοι βλάκες της Ευρωπαικής ιστορίας,οι Γερμανοί)
Από την δεκατία του ’90 (δηλαδή την εποχή που κάποιοι πονηροί είχαν την ιδέα της δημιούργίας ενός ενιαίου νομίσματος εντός Ευρώπης. Κάποιοι αποφάσησαν να μη ζουν πλέον μόνο σαν παραγωγοί αλλά και σαν τοκογλύφοι)
Οι φώκιες έγιναν όρκες και βγήκαν στα «ανοιχτά» και κυνηγούσαν και φάλαινες σε ζεστά νερά.
Ελα όμως που από το πολύ,το άκρατο και το ανελέητο κυνήγι,λιγόστεψε η τροφή.
Και έλα  που το «τέρας» είχε μάθει σε προηγούμενα νούμερα και σε προ-αποβιομηχάνησης ποσοστά. Και έπρεπε να ταίζει τον εσωτερικό του «Μινώταυρό» Τί έπρεπε να κάνει για να συνεχίσει να δείχνει παχύ;

Μα έπρεπε να πάρει λίπος δια της τοκογλυφίας από κάποιον τρίτο.
Αυτός ο «τρίτος»,ήταν οι χώρες του Νοτου. Από το 2009,οι «ασυναγώνιστοι» Βόρειοι,»ρουφάνε» το λίπος των Νοτίων και το αποθηκεύουν για  μη «κρυώνουν» οι κάτοικοί τους.  Κρύβοντας από τους λαούς τους την τραγική αλήθεια: Οτι πλέον,εν έτι 2015, μερικά χρόνια μετά δηλαδή,»στέγνωσαν» τον Νότο και δεν υπάρχει άλλη «τροφή» να τους δώσουν. Πράγμα που σημαίνει,ότι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ,ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ οι «σκελετοί» τους θα εμφανιστούν και θα δούμε πράγματα που δεν φανταζόμασταν καν.
Εκτός και αν «ρευστοποιηθεί» το κεφάλαιο του Νότου. Δηλαδή να δωθεί ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ  ΠΛΕΟΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ.Η ΚΑΙ ΥΔΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Κάτι το οποίο ΗΔΗ επιχειρείται στην Ελλάδα,σαν η πρώτη που θα σύρει το χορό. Η δημόσια περιουσία είναι πλέον και με τη «βούλα» σε χέρια τοκογλύφων. Αυτό που μένει είναι η ιδιωτική περιουσία. Ενας «καλός»τρόπος ρεσυτοποίησης και αυτής, θα ήταν π.χ. α)η ανεξαρτητοποίηση-καταλαβάινετε τι σημάινει αυτή η λέξη πια όταν την συναντάτε- της ΓΓΔΕ (γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων και β) η ιδιωτικοποίηση των τραπεζών-αφού «εκαθαριστούν ασφαλώς»- και άρα ΟΤΙ ΕΜΠΕΡΙΈΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ. Υποθήκες και εχέγγυα. Κλάφτα Χαράλαμπε.
Τι μένει; Παπάρια. Οι κάλοι και τα νύχια. Καλό βράδυ και καλή τύχη. Θα αναμένομεν το «ιππικό» δια να μας «σώσει» ξανά,με τα «Μάρσαλ».Και δεν θα είμαστε οι μόνοι ασφαλώς.
Οι οποίοι τοκογλύφοι, συν τω χρόνο,αφού «φάνε» τον Νότο,θα φαγωθούν και μεταξύ τους, αφού  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ.
Αλλά μέχρι τότε,τί θα έχει απομείνει για να χτίσουμε ξανά,δεν ξέρω. Ο ποιητής λέει: «αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα έχεις  δυο ελιές,δυο αμπέλια και ένα καράβι.Με άλα τόσα, ξαναγίνονται όλα».
(Ενα εύστοχο σχόλιο-παράφραση που διάβασα κάπου,είναι το: «αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα,αυτό που μένει είναι η  Αγγελοπούλου,ένας νεοΠασόκος και ένα ρουσφέτι. Με αυτά, ξαναγίνονται όλα»)
Αναπόφευκτα-κατά την γνώμη μου,θα έρθει ο καιρός που θα δούμε: Χώρες-πρότυπα να φτάνουν από το  σημερινό «τριπλό Α» της αξιολόγησης στο «Β» και στο «C» ακόμα. Κοινωνίες ανέπαφες από προβλήματα συστημικά,να βγάινουν στους δρόμους αναταραγμένες. Κοινωνικά μοντέλα «αστραφτερά» να «ξερνάνε» χρέη εκατοντάδων δισ. Ατσαλάκωτοι σήμερα ψυχροί αξιολογητές τών άλλων,να τρεχουν να συνάπτουν δάνεια και να ζητάνε «Σημιτικές στατιστικές» στο ποδάρι, μπας και σώσουν κάτι. Γυαλιστερές οικονομίες,να χρειάζονται «γύψο» και «μνημόνια».
Οσο και να «σιγοντάρουν» οι πουλημένες ηγεσίες των Νοτίων,κάποτε,σύντομα,δεν μπορεί-πόσο μπορεί να κρύβεται ένας ελέφαντας σε ένα δωμάτιο- η παγκόσμια κοινότητα θα εκπλαγεί με τα χάλια νούμερα, με τις κάκιστες πραγματικές επιδόσεις και με τα λογιστικά τερατουργήματα των Βορείων προκειμένου να εμφανίζονται σαν όρκες,ενώ πρόκειται για  μεταμφιεσμένες φώκιες. Των οποίων οι λαοί θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν στο κυνήγι τους διάφορους «Στουμπ» και τους «Τουσκ» και όλοι μαζί,βόρειοι και νότιοι θα πάρουν στο κυνήγι τον Σόιμπλε, ο οποίος  βλέπω να έχει την τύχη του προγόνου του, Ρούντολφ Ες.
Το -ρητορικό ασφαλώς,ακόμα-ερώτημα λοιπόν  που απομένει είναι: Θα γαμηθούν και οι Βόρειοι όπως γαμιούνται και οι Νότιοι και όλοι μαζί θα ανέχονται μια συμμορία,ή θα αποτινάξουν τα δεσμά που  επιφυλάσονται για όλους  τους λαούς,ανεξαρτήτου θερμοκρασίας και θα στείλουν  τους συμμορίτες στο διάολο;
Άσχετο: Σε μια συνάντηση-γενικά μιλάμε τώρα-φωνάζει πιο δυνατά όχι αυτός που εχει περισσότερο δίκιο,αλλά αυτός που ενοχλείται περισσότερο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα