Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Οι λόγοι για να καταναλώνετε περισσότερες μπανάνες!

Οι λόγοι για να καταναλώνετε περισσότερες μπανάνες!Εσείς μπορείτε να διαλέξετε τις μπανάνες ως σνακ στο γραφείο ή για το πρωινό σας ή για να δροσιστείτε από τον καύσωνα των ημερών. Και όμως έχετε αναρωτηθεί για τα πολύπλευρα οφέλη τους στην υγεία σας; Προσφέρετε αναρίθμητα οφέλη στον οργανισμό σας από τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σας μέχρι τη διατήρηση της ενέργειάς σας και πόσα άλλα εκπληκτικά πράγματα. Διαβάζοντας παρακάτω η μπανάνα μεμιάς θα γίνει το αγαπημένο σας φρούτο!
  • Νοστιμεύουν τη μαγειρική σας. Στις τροπικές χώρες χρησιμοποιούν τις φλούδες από τις μπανάνες για να τυλίξουν το κρέας κάνοντάς το πιο ζουμερό και μαλακό. Μερικές φορές χρησιμοποιούν μη ώριμες μπανάνες για να δώσουν μια γλυκόξινη γεύση.
  • Κάντε σπιτική μάσκα για υγιή μαλλιά. Είναι αλήθεια ότι μια μάσκα από μπανάνες θα δώσει λάμψη στα μαλλιά σας και η βιταμίνη B και το φυλλικό οξύ που περιέχει θα θρέψουν την τρίχα, συμβάλλοντας στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Η διαδικασία είναι απλή: ανακατεύετε την πολτοποιημένη μπανάνα με πλήρες γάλα και λίγο μέλι και τοποθετείτε το μείγμα στα μαλλιά σας για 20 λεπτά.
  • Αντίστοιχα με το ίδιο τρόπο φτιάξτε μάσκα για το πρόσωπο και βάλτε την στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Έπειτα, ξεπλύνετε το πρόσωπο με κρύο νερό και θα δείτε το πρόσωπό σας να έχει φυσική λάμψη και τόνωση.
  • Σας προσφέρει προβιοτικά. Η μπανάνα σας προφυλάσσει από τους μύκητες και τα βακτήρια που μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό σας, στο έντερό σας.
  • Θεωρούνται το εργαλείο της φύσης ενάντια στο άγχος σας. Επειδή οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, το οποίο μειώνει την αρτηριακή πίεση παράλληλα κρατάει σε χαμηλά επίπεδα το άγχος σας ενισχύοντας τις επιδόσεις σας.
  • Οι λόγοι για να καταναλώνετε περισσότερες μπανάνες!Οι μπανάνες βοηθούν στην απώλεια του βάρους σας. Δεδομένου ότι η μπανάνα έχει γλυκιά γεύση  θα ικανοποιήσει τον πόθο σας για ζάχαρη χωρίς τις θερμίδες. Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα περιέχει μόνο 105 θερμίδες. Οι μπανάνες μάλιστα ενεργοποιούν τον μεταβολικό σας ρυθμό διότι περιέχουν χρώμιο, ένα μεταλλικό στοιχείο που βοηθά το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες.
  • Κοιμηθείτε σαν «πουλάκια». Είναι μια καλή πηγή τρυπτοφάνης, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στην παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αυτή η ορμόνη είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό, ενώ αποβάλλει επίσης την κακή διάθεση. Το δάγκωμα μιας μπανάνας, μια ώρα πριν από τον βραδινό σας ύπνο, μπορεί να σας στείλει αμέσως στην αγκαλιά του Μορφέα.
  • Το όπλο για τις ημικρανίες σας. Ο πόνος των πονοκεφάλων και των ημικρανιών μπορεί να κάνει την ημέρα σας χάλια, αλλά οι μπανάνες είναι μια τροφή που μπορεί να τις αντιμετωπίσει γιατί είναι μια καλή πηγή μαγνησίου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα