Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Οι ευρωσκεπτικιστές της Ιταλίας απαιτούν δημοψήφισμα για το ευρώ




Ιούλιος 6, 2015.

«Το ελληνικό δημοψήφισμα φαίνεται να έχει ανοίξει το ‘Κουτί της Πανδώρας’».
 
Οι ευρωσκεπτικιστές βλέπουν ως δική τους νίκη, την ετυμηγορία του ‘Όχι’ των Ελλήνων στο δημοψήφισμα, καθώς αισθάνονται αισιόδοξοι για ένα παρόμοιο δημοψήφισμα  και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι πρώτοι που προσβλέπουν σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα είναι οι Ιταλοί ευρωσκεπτικιστές.

Ο ηγέτης του ιταλικού 'Κινήματος 5 Αστέρων', Beppe Grillo, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα «είναι μόνο η αρχή. Τώρα οι Έλληνες αντιμετωπίζουν  ένα μέλλον με προοπτική. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία», δήλωσε ο Grillo.

Ο ίδιος είπε ότι πολύ σύντομα θα ζητήσει από το ιταλικό κοινοβούλιο να λάβει υπόψη  του την πρόταση για λαϊκή ετυμηγορία, μια πρόταση που βρίσκεται ακόμη στο προθάλαμο της Γερουσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δύναμη θα πρέπει να είναι στα χέρια των πολιτών και όχι των τραπεζών, «η Ιταλία θα επιδιώξει να αποφασίσει ο λαός σχετικά με το ευρώ».

Θα τονίσει, επίσης, ότι : «Δεν είμαστε κατά της Ευρώπης, είμαστε υπέρ της κυριαρχίας της κάθε χώρας να αποφασίζει για το νόμισμα, την οικονομία , τη γεωργία, τη χρηματοδότηση της χώρας  και να τα καθορίζει αυτά με την ψήφο του. Θέλουμε να έρθει η πραγματική δημοκρατία στην Ευρώπη».

«Όταν μπήκαμε στην ευρωζώνη κανείς δεν ζήτησε τη γνώμη του λαού, εάν θέλουν, δηλαδή,  να ενταχθούν στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα», είπε.
 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα