Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ



Εκεί που δεν το περιμένεις. Βγαίνει ο τελειωμένος Αντώνης Σαμαράς και λέει «Τελείωσα!». Περίεργο. Ο πεθαμένος να βγει από τον τάφο του και να λέει ότι μέχρι τούτη τη στιγμή ζούσα. Υπήρχα. Τώρα, όμως, αποφάσισα να πάω στον αγύριστο. Όπως ο άλλος νικητής, ο Γιώργος Παπανδρέου που τον είχα νικήσει εγώ.

Αυτό είναι το σκηνικό. Έχουμε πρώην πρωθυπουργούς. Πρώην νικητές με τη σφραγίδα του λαού. Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς. Ο Τσίπρας ζει. Είναι υποψήφιος πρώην. Και παίζει χωρίς αντίπαλο. Διότι έτσι αποφασίζει ο λαός. Δεν του χώνει απέναντι κάποιον.

Ο λαός θα αποφασίσει πότε θα χρίσει και ποιος θα είναι ο επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός. Την παραίτηση του Σαμαρά δεν την αποφάσισε ο λαός. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός παραιτήθηκε. Ο λαός τον είχε τελειώσει από τον περασμένο Ιανουάριο τον Σαμαρά.


«Προσωπικά» το πήρε ο Σαμαράς το 61-39% του δημοψηφίσματος. Εγωιστικά, δηλαδή. Ότι δεν κέρδισε μονάχα ο Τσίπρας, αλλά και ότι έχασε ο ίδιος. Κακώς. Δεν είναι λίγο το 39%! θυμίζω ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές του 2012, ήταν πρώτο κόμμα τον Μάιο με 18,85 και τον Ιούνιο με 29,66. Στις ευρωεκλογές του 2014 η ΝΔ πήρε 22,72 και τον Ιανουάριο του 2015 έχασε με 27,81 έναντι 36,84 του Σύριζα.

Τι να σημαίνει για το κομματικό τοπίο η παραίτηση Σαμαρά. Τίποτα δεν σημαίνει. Για την κυβέρνηση; Τίποτα και γι' αυτήν. Είπαμε. Ο Σαμαράς είχε τελειώσει. Και από τους νεοδημοκράτες ήταν τελειωμένος. Σίγουρα δεν θα κάνει κόμμα δικό του, όπως ο άλλος, ο Τζωρτζ.

 apodytiriakias

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα