Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Το τρις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες που απαιτούν ομοψυχία, σύμπνοια από πολίτες και πολιτικούς και ενίσχυση της αλληλοβοήθειας


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Μέσα σε πέντε χρόνια ζούμε για τρίτη φορά το χάος και ζούμε τα χάλια των πολιτικών μας. Για τρίτη φορά βλέπουμε την ίδια ιστορία να επαναλαμβάνετε με μόνο κακό να την πληρώνουμε όλοι εμείς. 
Στα πέντε χρόνια είδαμε να μας βάζουν μνημόνια, να μας βάζουν φόρους, να μας βάζουν περιορισμούς. Να μας στοχοποιούν διεθνώς ως φοροφυγάδες και ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. 

Στα πέντε χρόνια χρόνια είδαμε την Κύπρο να μπαίνει σε μνημόνιο, να κλείνουν οι τράπεζες της και να χάνει κόσμος τα λεφτά του. Εμείς μείναμε απλοί παρατηρητές. Μάθημα δεν πήραμε.

Φτάσαμε στα πέντε χρόνια να βλέπουμε πολιτικούς να ανταλλάσσουν τα απίθανα μεταξύ τους, ο ένας να κατηγορεί τον άλλον για οτιδήποτε και ακόμα χειρότερα ως προδότες.  Στο διάστημα αυτό είδαμε να αποθεώνεται το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του και στην συνέχεια να καταβαραθρώνεται και να φεύγει κακήν κακώς. Είδαμε την Ν.Δ να απογειώνεται και να αποθεώνεται ο αρχηγός της και μετά να φεύγει κακήν κακώς, ενώ τα ίδια τώρα τα βλέπουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πίσω από αυτά ένας λαός που δεν έβαλε μυαλό την πρώτη φορά, δεν έβαλε μυαλό την δεύτερη φορά, δεν έβαλε μυαλό την τρίτη. 

Είδαμε τους πολίτες να ακούν υποσχέσεις. Απίθανες εξωπραγματικές, υποσχέσεις που ξεκίνησαν με το “λεφτά υπάρχουν” και τελικά συνέβη επιδρομή στις τσέπες μας και δυστυχώς συνεχίστηκε αυτή η τακτική από το NΔ-ΠΑΣΟΚ και τώρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Είδαμε χρόνο με τον χρόνο τα πράγματα να γίνονται για όλους μας χειρότερα, με ποιο δυσβάσταχτα μέτρα φορολογικά. Και οι κατηγορίες μεταξύ των παρατάξεων και μεταξύ των πολιτικών οι ίδιες. Δοσίλογοι, προδότες, κλπ κλπ κλπ, οι μεν μνημονιακοί και οι άλλοι αντιμνημονιακοί. Και να στήνουν δικαστήρια και να ανταλλάσσουν ύβρεις και κατηγορίες. Οι ίδιες πέντε χρόνια κρίσης.

Ακόμα και στην κρίσιμη έσχατη στιγμή ακούσαμε για διχόνιες και αιματοχυσίες στους δρόμους και πράγματα που δεν θα έπρεπε πολιτικοί να βάζουν στο στόμα τους. 

Και που φτάσαμε……
Για άλλη μια φορά μία από τα ίδια… Άλλοι πέντε μήνες χαμένοι από την ζωή μας. Πέντε μήνες με προσμονή υπογραφής καλύτερων όρων και πολλές άλλες προσδοκίες. Εφτασε ένας ολόκληρος λαός να αγχώνεται πότε υπογράφεται η συμφωνία. Στο διάστημα αυτό πάγωσαν όλα. Το κράτος έπαψε να πληρώνει τις υποχρεώσεις του στον ιδιωτικό τομέα, δεν μπορούσε να πάρει σοβαρές αποφάσεις, σε πάρα πολλά θέματα, ελλείψει χρημάτων και μη γνωρίζοντας τι θα περιλαμβάνει η επικείμενη συμφωνία.  Αποφάσεις με δημοσιονομικό κόστος μη έχοντας χρήματα δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν όπως αυτή με την κάρτα υγείας στους ανασφάλιστους 

Και το χειρότερο καταφέραμε να διχαστούμε. Πέντε χρόνια τώρα χωριστήκαμε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς και τώρα στους ΟΧΙ και στους ΝΑΙ και μάλιστα αυξάνοντας τον φανατισμό σε σημείο να μην μιλούν φίλοι και συγγενείς μεταξύ τους!

Και το αποτέλεσμα τώρα να ζούμε τα χειροτερότερα με τις τράπεζες κλειστές, την οικονομία παγωμένη και δουλειες μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού να κλείνουν οριστικά, άνθρωποι να χάνουν τις δουλειές τους για άλλη μια φορά και εμείς να παρακολουθούμε….

Τι; 
Tους πολιτικούς και πάλι να τσακώνονται και το χειρότερο να κινδυνεύουμε με το GREXIT. Ασε που καταφέραμε να έχουμε για πάντα μια ρετσινιά μιας χρεοκοπίας. Τώρα θα έχουν όλοι να λένε ότι η Ελλάδα και η Ζιμπάμπουε δεν πλήρωσαν το ΔΝΤ! Μπράβο μας. Κατόρθωμα. 

Και όλο αυτό το διάστημα; 
Eίδαμε αύξηση της ανεργίας, αύξηση των προβλημάτων μας, αύξηση των αυτοκτονιών, αύξηση των λουκέτων, αύξηση των αυτοκτονιών, αύξηση των καρδιοπαθειών, των νευρώσεων, των καρκίνων και πολλών άλλων παθήσεων. Αυξήθηκαν οι άστεγοι και οι άνθρωποι που ψάχνουν τα σκουπίδια, τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία.  Να αυξάνονται καταθλιπτικοί, οι μελαγχολικοί, οι φοβισμένοι. 

Οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί πανωλεθρία. Το χείριστο για τις επιχειρήσεις (μικρές - μεγάλες) ήταν το κλείσιμο των τραπεζών και η εξαιρετική κακή ατμόσφαιρα που υπάρχει στο εξωτερικό, για την Ελλάδα. Ήταν στραβό το κλίμα και το έφαγε και ο γάιδαρος! Η έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει αυτήν την στιγμή με τον υπόλοιπο κόσμο κάνουν την όποια εμπορική συμφωνία πολύ δύσκολη και πάντως πολύ ακριβή. Είναι δε πολύ σίγουρο ότι λόγο αυτής της κατάστασης εταιρίες θα πάψουν να συνεργάζονται και αντιπροσωπείες δεν θα έχουν αντικείμενο. 



Ακολουθεί μια από τα ίδια;
Με βάση την εμπειρία αυτών των πέντε χρόνων, είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει η ανεξαρτητοποίηση βουλευτών που αναγκάζονται τώρα να πουν το άσπρο μαύρο, θα ακολουθήσει ένα τσακωμός και ανταλλαγή κατηγοριών, απειλές ο ένας να στείλει φυλακή τον άλλον και ένα κράτος να παρακολουθεί το ίδιο έργο. 

Θα δούμε την αλαζονεία (την βλέπουμε ήδη) τον ρεβανσισμό, το εμείς και όχι εσείς και το χάλι μας να γίνεται χειρότερο. 

Με τα δεδομένα δε αυτά σε λίγο καιρό θα δούμε και πάλι να πολώνεται το κλίμα και να πηγαίνουμε ξανά για τέταρτη φορά σε μια από τα ίδια. Βέβαια δεν ξέρω αν θα μπορούν και αυτοί έξω μπορούν να μας ανέχονται. Άλλωστε τώρα ξέρουμε ότι είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να μας πετάξουν έξω από την ΕΕ. 

Είναι απαραίτητο αυτή την φορά να σπάσει αυτή η κατάσταση. 
Είναι απαραίτητο πια να ενωθούν όλοι για το κοινό καλό και να προσπαθήσουν όλοι οι πολιτικοί αυτής της βουλής να συνεργαστούν για το κοινό καλό. 
Είναι απαραίτητο ο κρατικός μηχανισμός από τα υπουργεία και παντού να στελεχωθούν όχι από τον κομματικό μηχανισμό αλλά από άξιους άνθρωπους μέσα από την κοινωνία που έχουν γνώση το αντικείμενό τους και έχουν αποδείξει ότι ξέρουν την δουλειά τους.

Ο λαός έχει ανάγκη και ακόμα περισσότερο τώρα με τα νέα μέτρα. Είναι ανάγκη να κινητοποιηθούν όλοι οι φορείς προκειμένου να βοηθήσουν την νέα φουρνιά ανέργων και την νέα γενιά αστέγων. Είναι απαραίτητες δραστηριότητες όπως αυτές της Κοινωνικής Αποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να ενισχυθούν και να αυξήσουν τις δράσεις τους. 

Για άλλη μια φορά καλούνται οι Υγειονομικοί της χώρας οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί που έχουν υποστεί τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια, με περικοπές απίστευτες, να συνδράμουν για άλλη μια φορά στην βοήθεια όλων των ανήμπορων και όλων των συνανθρώπων μας που θα έχουν προβλήματα υγείας. 

Είναι τέλος απαραίτητο να επιβραβευτούν ενέργειες σε αυτό το πολύ κακό περιβάλλον που σκοπό έχουν την επένδυση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 


Τέλος θα πρέπει να δημιουργηθούν φορείς που θα βοηθήσουν (όχι συντεχνιακά ή κομματικά) με σκοπό την απορρόφηση κονδυλίων από τα προγράμματα της Ευρωπαικής Ενωσης και προγράμματα Horizon 2020. 


medlabgr


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα