Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Γιατί έμεινε στην ιστορία ο άνθρωπος της φωτογραφίας;

Γιατί έμεινε στην ιστορία ο άνθρωπος της φωτογραφίας;
Για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον άνθρωπο, πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο 1917. Τότε έγινε ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για σκοπούς καλαισθησίας. Ας δούμε λοιπόν πως έμεινε στην ιστορία.
Γιατί έμεινε στην ιστορία ο άνθρωπος της φωτογραφίας;
Στις 31 Μαΐου 1916, ο Walter Leo υπηρετούσε ως πολυβολητής στο πολεμικό πλοίο του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού HMS Warspite. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας του Jutland μεταξύ Βρετανών και Γερμανών, ο Leo τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το μισό από αυτό, με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται στο σημείο γύρω από τα μάτια. Μεταφέρθηκε στο Πλύμουθ και στο νοσοκομείο Queen Mary's Hospital. Εκεί για καλή του τύχη βρισκόταν ένας πρωτοπόρος της ιατρικής, ο Sir Harold Delf Gillies.

1aGillies1
Ο Gillies, ανέπτυσε εκείνη την εποχή μαι τεχνική αποκατάστασης τραυμάτων με μεταμόσχευση δερματικού ιστού από άλλα μέρη του σώματος του ασθενή. Σήμερα θεωρείται ο πατέρας της πλαστικής χειρουργικής. Αφού επουλώθηκαν τα τραύματα του Leo λοιπόν, στις 12 Νοεμβρίου 1917, ξεκίνησε η διαδικασία ανάπλασης του προσώπου του. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε πολλαπλά στάδια. Χρησιμοποιήθηκε δέρμα από το στέρνο και το σβέρκο του για να δημιουργηθεί μια “μάσκα” η οποία κάλυπτε το σημείο που είχε καταστραφεί ενώ δημιουργήθηκαν από την αρχή και φρύδια.
1afaceadeproj
Μέχρι τον Ιανουάριο του 1918, είχε ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του προσώπου του και τον Ιούλιο του 1919 κρίθηκε πως ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Στις 15 Δεκεμβρίου 1921, ο Walter Leo σταμάτησε μετά από εντολή των ιατρών κάθε φαρμακευτική αγωγή και έζησε το υπόλοιπο της ζωής του φυσιολογικά και χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Είχε προλάβει όμως να γραφτεί στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που υποβλήθηκε σε μια τέτοιου είδους χειρουργική επέμβαση.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα