Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

DIY καθαριστικό προσώπου με δαμάσκηνο, μηλόξιδο και μέλι

DIY καθαριστικό προσώπου με δαμάσκηνο, μηλόξιδο και μέλιΓενικά το δαμάσκηνο είναι πολύ χαμηλό σε περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο. Είναι επίσης μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και Κ. Αυτοί οι νόστιμοι χυμώδεις καρποί είναι αρκετά χαμηλοί σε θερμίδες. Κάθε 100 γραμμάρια περιέχουν 46 θερμίδες και δεν περιέχουν κορεσμένα λίπη. Παράλληλα, περιέχει μέταλλα όπως το κάλιο, το φθόριο και το σίδηρο, αλλά και μέτριες ποσότητες νιασίνης, παντοθενικού οξέος, πρωτεϊνών και υδατανθράκων.
Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι το γεγονός ότι τα δαμάσκηνα είναι πλούσιαπηγή αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά του χρησιμοποιούνται για τη μάχη κατά της γήρανσης στα προϊόντα περιποίησης σώματος. Σε συνδυασμό με το ενυδατικό μέλι και το μηλόξιδο, αυτό το τέλειο καθαριστικό με βάση το δαμάσκηνο θα αποτελέσει μία diy θεραπεία ομορφιάς για να κάνετε απαλό μασάζ στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σας.
Συστατικά
  • 1 φρέσκο δαμάσκηνο, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένοo
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Οδηγίες
1. Ψιλοκόβετε το δαμάσκηνο σε μικρά κομμάτια.
2. Τοποθετήστε το δαμάσκηνο σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το νερό, το μηλόξιδο και το μέλι. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά έως ότου το χρώμα του δαμάσκηνου ξεκινήσει να γίνεται ένα βαθύ ροζ.
3. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
4. Εφαρμόστε το καθαριστικό στο δέρμα σας και κάντε ένα απαλό μασάζ. Πλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό, ενώ ξεβγάζετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια στεγνώστε απαλά το πρόσωπό σας.
5. Το παρόν καθαριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας καθαρισμού. Μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα