Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Κρούγκμαν στους NYT: Η Ευρώπη έχει δεχτεί θανάσιμο πλήγμα και δεν φταίνε οι Έλληνες γι' αυτό

SCHAEUBLE

Με ένα νέο κείμενο στους New York Times που τιτλοφορείται «Σκοτώνοντας την Ευρωπαϊκή Ιδέα», ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν τονίζει πως η λίστα των απαιτήσεων που παρουσιάστηκαν στους Έλληνες πολιτικούς κατά την διάρκεια του Eurogroup ήταν άκρως υπερβολικές, γεγονός που κάνει το hashtag #ThisIsACoup (Αυτό είναι ένα Πραξικόπημα) να ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα.
«Ενδεχομένως νοείται ως μια προσφορά που η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί. Όμως ακόμα και αν είναι έτσι, πρόκειται για μια αποκρουστική προδοσία όλων όσων η Ευρωπαϊκή Ιδέα υποτίθεται πως εκφράζει», εξηγεί ο Κρούγκμαν.
Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως είναι δύσκολο να εμπιστευθεί τις προθέσεις της Γερμανίας μετά από όλα αυτά. Ο Μάριο Ντράγκι προσπαθεί να εκλογικεύσει την όλη κατάσταση, ο Ολάντ δείχνει επιτέλους να αντιστέκεται στις γερμανικές οικονομικές πολιτικές που έχουν αποτύχει στο παρελθόν, όμως το κακό έχει ήδη γίνει.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: Αυτό που μάθαμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι το να είσαι μέρος της ευρωζώνης σημαίνει ότι οι πιστωτές μπορούν να καταστρέψουν την οικονομία σου αν ξεφύγεις από τις γραμμές που έχουν ορίσει», τονίζει ο οικονομολόγος, προσθέτοντας πως το να επιβάλεις αυστηρά μέτρα λιτότητας χωρίς ελάφρυνση χρέους είναι μια πολιτική που δεν θα έχει καλή κατάληξη.
«Η Ευρωπαϊκή ιδέα – μια ιδέα που πάντα εγκωμίαζα και υποστήριζα- έχει δεχτεί βαρύ, ίσως και θανάσιμο χτύπημα. Ό,τι και αν πιστεύετε για τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Ελλάδα δεν ήταν οι Έλληνες που το έκαναν αυτό», ισχυρίζεται ο Κρούγκμαν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα