Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Slow SEX - Γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις!

Slow SEX - Γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις!
Αισθάνεσαι ότι με τον καλό σου έχεις  εγκλωβιστεί στη ρουτίνα των ίδιων στάσεων και των ίδιων δοκιμασμένων συνταγών με αποτέλεσμα το σεξ να είναι κάθε φορά σύντομης διάρκειας και μία από τα ίδια; Μην ανησυχείς δεν είσαι το μόνο θύμα της μόδας του «βιαστικού σεξ». Τι κάνεις λάθος; Ξεχνάς ότι το ποιοτικό σεξ απαιτεί διαθέσιμο χρόνο, εγκεφαλική επικοινωνία  αλλά και  συναισθηματική επαφή! Μην ανησυχείς όμως, γιατί υπάρχει λύση!

Slow sex σε βήματα!
Στον αντίποδα του σεξ στα γρήγορα, έρχεται το slowsex που δεν έχει σαν στόχο τη σωματική εκτόνωση αλλά την ηδονική απόλαυση και την επαφή με το συναίσθημα που συνήθως χάνουμε στο δρόμο…


Beforeplay (γράψ’ το πριν το κάνεις)
Είναι το στάδιο στο οποίο το ερωτικό παιχνίδι ξεκινά ενώ δεν έχεις ακόμα συναντηθεί με τον καλό σου και κατά το οποίο προετοιμάζεται το έδαφος για μια πολλά υποσχόμενη συνέχεια!  Ξεκίνα βομβαρδίζοντας τον αγαπημένο σου με sextextsστο κινητό του ή στο προσωπικό του mail ή chat ενημερώνοντάς τον για τις ερωτικές σου προθέσεις και κάνοντάς του δελεαστικές ερωτήσεις ώστε να κρατήσεις τον ερωτικό διάλογο ζωντανό.  Σκέψου τι θα φορέσεις και οραματίσου τι θα κάνετε μαζί. Σύμφωνα με τους ειδικούς όσο περισσότερο σκέφτεσαι το σεξ ή μιλάς  γι’ αυτό τόσο περισσότερο διεγείρεται η ερωτική σου διάθεση.

Foreplay (ενισχυμένα προκαταρκτικά)
Τα προκαταρκτικά, κατά τα οποία δίνεται έμφαση στον ερεθισμό με χάδια και φιλιά, είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του slow sex. Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προοργασμική προετοιμασία των αισθήσεων  της γυναίκας και γενικά να προετοιμάσουν το έδαφος για την πιο γρήγορη επίτευξη του οργασμού. Παρόλο αυτά οι γρήγοροι ρυθμοί μπορεί να σε παρασύρουν σε βιαστικό σεξ ενώ πολλές φορές στα πλαίσια μιας χρόνιας σχέσης καταλήγεις να παραμερίζεις αυτό το σημαντικό κομμάτι του σεξ.  Όχι όμως αν γίνεις οπαδός του slow sex!  

Συν (στην) ουσία!
Στόχος του slow sex κατά τη φάση της συνουσίας δεν είναι ο οργασμός, αλλά ο πειραματισμός και η επαφή με τις αισθήσεις. Φυσικά αν έρθει και ο οργασμός είναι καλοδεχούμενος! Μπορείς όμως και σκοπίμως να τον καθυστερήσεις προκειμένου να δώσεις μεγαλύτερη διάρκεια στη σεξουαλική συνεύρεση. Πως;  Αντιστάσου στη στάση που ξέρεις ότι εγγυημένα θα σε οδηγήσει σε οργασμό. Δοκίμασε με το σύντροφό σου διαφορετικούς τρόπους σεξουαλικής συνεύρεσης αντί να πεις αυτό  θα το δοκιμάσουμε άλλη φορά. Κάνε μια διακοπή αν νιώθεις ότι η κορύφωση είναι σε απόσταση αναπνοής και μοιράσου με τον ερωτικό σου παρτενέρ μια σεξουαλική φαντασίωση ή δοκιμάστε μια άλλη στάση. Όλοι αυτοί οι πειραματισμοί αυξάνουν το πάθος και εντείνουν την ηδονή ανοίγοντας τον δρόμο για εμπειρίες που μένουν και στους δυο αξέχαστες!

Afterplay (ώρα για επαφή με το συναίσθημα)
Το διάστημα, μετά το σεξ είναι εξίσου σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του slow sex. Βέβαια για τους άνδρες το afterplay όπως κάποιοι το αποκαλούν, δεν είναι το καλύτερό τους, καθώς μετά την εκσπερμάτιση, «σβήνουν» απότομα, σε αντίθεση με τη γυναίκα, που χρειάζεται την συναισθηματική εγγύτητα. Παρόλα αυτά, ας το ζητήσει από τον σύντροφό της, εξηγώντας του την σημαντικότητα που έχει γι αυτήν, αν εκείνος διαφωνήσει. Το να μείνετε λίγη ώρα αγκαλιασμένοι μετά το σεξ, να συνεχίζετε να χαϊδεύετε ο ένας τον άλλον, να ανταλλάξετε τρυφερά λόγια και να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί σας υπενθυμίζει ότι το σεξ εκτός από σεξουαλική εκτόνωση σημαίνει και έρωτας. Η ενισχυμένη επαφή κατά τη φάση της χαλάρωσης μπορεί να είναι ο παράγοντας κλειδί για πραγματικά ποιοτικό σεξ! Είναι σαν το επιδόρπιο που ακολουθεί ένα καλό γεύμα. Το after play, είναι το στάδιο που διασφαλίζει ότι το ζευγάρι πλησιάζει και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Υπάρχει και μετά;
Φυσικά! Με το slow sex δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να υπάρξει τέλος! Αν λοιπόν νιώθεις έτοιμη και για δεύτερο γύρο σε καμία περίπτωση μην το αναβάλλεις για αύριο. Ζήτα το και μπορεί να το έχεις!


 Με τη συνεργασία της Μαρίνας Μόσχα
Κλινική Ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα