Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

10 Aλήθειες για τις ανθρώπινες σχέσεις


mother-and-daughter-smiling

1. Ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται δεν απαιτείται! Όταν είσαι ευγενής με ανθρώπους που μπορεί να σου φερθούν με αγένεια , τους αναγκάζεις με τον τρόπο σου να ανέβουν στο επίπεδο σου. Οπως για παράδειγμα, οδηγούσα στο δρόμο ,όταν μια κοπέλα βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και κόντεψε να πέσει πάνω μου. Εγώ κατέβασα το παράθυρο και της είπα με ευγένεια΄΄ σας παρακαλώ, προσέχετε έχω τρία παιδιά στο αυτοκίνητο'' . Μου ζήτησε συγνώμη ακόμα στο ευγενικά, της χαμογέλασα και την χαιρέτησα! τι θα γινόταν αν άρχιζα να βρίζω; πως θα ήταν δυνατόν να απαιτήσω την ευγένεια και τον σεβασμό του άλλου;

2. Όσο πιο ειλικρινείς ήμαστε με τους άλλους, τόσο πιο αντιπαθητικοί γινόμαστε!!! Λίγοι θα το εκτιμήσουν και αυτοί αξίζουν να είναι κοντά μας! Να είστε αληθινοί!!!

3. Όταν είστε θυμωμένοι , δώστε χρόνο στον εαυτό σας πριν να απαντήσετε ! Ακόμα και ας φέρθηκαν άδικα ή σκληρά, πριν εξαπολύσετε πυρά εναντίον κάποιου απαντώντας με σκληρότερα λόγια σκεφτήτε το διπλά! Θα χάσετε το δίκιο σας και θα είστε εσείς ο φταίκτης στο τέλος!

4. Αχάριστους ή επικριτικούς ανθρώπους θα συναντήσετε πολλούς. Αν όμως συνεχώς έχετε την τάση να παραπονιέστε ότι σας εκμεταλεύονται ή σας μειώνουν , σκεφτείτε :μήπως φταίτε εσείς γιαυτό ; Πολλές φορές με την στάση μας προσελκύουμε τέτοιες συμπεριφορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε!! Πρέπει λοιπόν να βάζουμε όρια στις συμπεριφορές των άλλων που μας ενοχλούν ή να τους αποφύγουμε ευγενικά.


5. Συγχώρεσε και προχώρα, όσο δύσκολο και αν είναι!! Μην αφήνεις τον θυμό και το μίσος να σε κυριεύσει. .Είναι εις βάρος σου!!! Προσπάθησε να σκεφτείς γιατί μπορεί να είχε αυτή την συμπεριφορά το άτομο που σε πλήγωσε, δικαιολόγησε τον μέσα σου .Σκέψου τι μάθημα πήρες από την σχέση που είχες μαζί του είτε φιλική , είτε ερωτική και πως μπορεί αυτό να σε ωριμάσει και να σου δώσει τα εφόδια να αντιμετωπίσεις καλύτερα παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

6. Μην φοβάσαι να δώσεις αγάπη!!!!Δώσε απλόχερα !!! Να λες αυτό που αισθάνεσαι εκείνη την στιγμή!! Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω...

7. Άνθρωποι που σε νοιάζονται καθημερινά , είναι οι πραγματικοί σου φίλοι. Κράτησε τους κοντά σου.. Ακόμα και αν περάσαν τα χρόνια, τι και αν κάνατε οικογένεια , σου αφιερώνουν ενα πεντάλεπτο καθημερινά, σε αγαπάνε πραγματικά!!


8. Η αγάπη ανάμεσα στα αδέρφια, καλλιεργείται από τους γονείς!! Φροντίστε λοιπόν να δημιουργήσετε στα παιδιά σας από μικρή ηλικία ένα δεσμό αγάπης.

9. Για να αγαπήσεις τους άλλους πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου! Αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα!

10. Πολλές φορές έχουμε την τάση να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα για κάποιον και να κρίνουμε εύκολα . Δώσε χρόνο στους άλλους. Ο κάθε άνθρωπος έχει βιώσει διαφορετικές καταστάσεις και κουβαλάει την δική του ιστορία που μπορεί να είναι πολύ σκληρή.



Αρφαρά Μαρία


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα