Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

10 τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη! Το ήξερες;

Η ιδέα να καταψύχεις φαγητά είναι πολύ βολική, γιατί σου επιτρέπει να έχεις έτοιμο το γεύμα σου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Μάθε ποιες είναι!
Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να έχεις έτοιμο ένα θρεπτικό γεύμα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις για την προετοιμασία του. Διατηρώντας στην κατάψυξη μερικές από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο φαγητό ή ό,τι περίσσεψε, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να ετοιμάσουμε το γεύμα ή το δείπνο μας είναι να τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικές τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη, όπως:
Αυγά

Αυγά

Στην πραγματικότητα, τα αυγά μπορούν να καταψυχθούν, όχι όμως μέσα στα τσόφλια τους γιατί όταν το νερό που περιέχουν παγώσει θα διασταλεί και τα τσόφλια θα σπάσουν, αφήνοντας το αυγό εκτεθειμένο σε μικρόβια και, φυσικά, λερώνοντας το ψυγείο! Αν θέλεις να βάλεις αυγά στην κατάψυξη, σπάστα μέσα σε θήκες για παγάκια, αφού πρώτα αναμίξεις καλά τον κρόκο με το ασπράδι.
Καφές

Καφές

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ξεραίνουν τον καφέ, είτε είναι σε μορφή κόκκων είτε σε σκόνη. Για να τον διατηρήσεις για περισσότερο χρόνο, βάλτον μέσα σε αεροστεγές δοχείο σε ξηρό και σκοτεινό μέρος. Με αυτό τον τρόπο οι κόκκοι παραμένουν φρέσκοι για έως και ένα χρόνο και η σκόνη για αρκετούς μήνες.
Φαγητά σε κονσέρβα

Φαγητά σε κονσέρβα

Οι κονσέρβες διατηρούνται στο ντουλάπι μέχρι την ημερομηνία λήξης. Μπορείς να βάλεις το περιεχόμενο στην κατάψυξη, αλλά θα πρέπει να το βγάλεις από την κονσέρβα, να το μεταφέρεις σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα και μετά να το καταψύξεις.
Αποψυγμένα κρεατικά

Αποψυγμένα κρεατικά

Όταν το κρέας αποψύχεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αρχίζουν να αναπτύσσονται στην επιφάνειά του βακτήρια. Γι’ αυτό το λόγο και είναι απαραίτητο να μαγειρευτεί πριν καταναλωθεί. Αντίθετα, εάν ξαναμπεί στην κατάψυξη τότε υπάρχει ο κίνδυνος αυτοί οι μικροοργανισμοί να συνεχίσουν να αναπαράγονται.
Φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό

Φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό

Πεπόνι, καρπούζι, μήλα, πατάτες, αγγούρια και γενικά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν νερό δεν μπαίνουν στην κατάψυξη γιατί όταν αποψυχθούν χάνουν στο σχήμα και την υφή τους. Μπορείς να τα βάλεις μόνο στην περίπτωση που σκοπεύεις να τα βάλεις παγωμένα στο μπλέντερ, οπότε δεν είναι τόσο σημαντικό να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά τους.
Βρασμένα ζυμαρικά

Βρασμένα ζυμαρικά

Επειδή περιέχουν νερό, η υφή τους θα αλλάξει και όταν τα ξεπαγώσεις θα είναι υδαρή και παραβρασμένα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τα βράσεις λιγότερο από όσο χρειάζεται και όταν ξεπαγώσουν θα είναι μαλακά.
Μαλακά τυριά

Μαλακά τυριά

Ενώ τα σκληρά τυριά μπορούν να καταψυχθούν είτε σε μεγάλα κομμάτια είτε σε φέτες ή τριμμένα, τα μαλακά (όπως είναι τα λευκά τυριά, η φέτα, τα spread, το κότατζ κ.λπ.) δεν μπαίνουν στην κατάψυξη.
Ξαναζεσταμένα φαγητά

Ξαναζεσταμένα φαγητά

Τα περισσότερα από τα φαγητά που μαγειρεύεις στο φούρνο ή την κατσαρόλα μπορούν να μπουν στην κατάψυξη μετά το μαγείρεμα. Προσοχή όμως: εάν τα βγάλεις και τα αποψύξεις, δεν κάνει να ξαναπαγώσουν, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών.
Σάλτσες που περιέχουν άμυλο

Σάλτσες που περιέχουν άμυλο

Οι σάλτσες που είναι «δεμένες» με αλεύρι ή κορν φλάουρ δεν θα επανέλθουν στην αρχική υφή τους αφού αποψυχθούν.
Παγωτό που έχει λιώσει

Παγωτό που έχει λιώσει

Εάν βγάλεις το μπολ από το ψυγείο αλλά φας μόνο το μισό, μην μπεις στον πειρασμό να το ξαναβάλεις για αργότερα. Όταν το αποψύξεις ξανά η υφή του θα έχει αλλάξει και θα έχει γίνει ελαστική (σαν τσίχλα). Μπορείς, ωστόσο, αν θες να το βάλεις και να το χρησιμοποιήσεις σε milk shake.
shape
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα