Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ποιοι έχασαν 182 δισ. δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα!

dollars

Η κινεζική κρίση έπληξε τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.


Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου από τη συνολική λογιστική περιουσία τους σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Αυτές έφθασαν στα 182 δισ. δολάρια λόγω της κατάρρευσης των παγκόσμιων χρηματιστηρίων που προκάλεσαν τα αδύναμα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση και η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων.
Η πτώση αυτή ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2014. Μόνο την Παρασκευή, όταν ο δείκτης S&P 500 έκλεισε καταγράφοντας την χειρότερη εβδομάδα του από το 2011, η συνδυασμένη καθαρή αξία των μελών του δείκτη μειώθηκε κατά 76 δισ. δολάρια.
«Αν και τα 182 δισ. δολάρια είναι ένα μεγάλο νούμερο, γι’ αυτούς είναι ένα αμελητέο ποσοστό» σχολίασε ο John Collins, διευθυντής της εταιρείας επενδυτικών συμβούλων Aspiriant, που επιβλέπει πάνω από 8 δισ. δολάρια για πελάτες υψηλής καθαρής αξίας.

«Μια τέτοια εβδομάδα δίνει μια πολύ κακή αίσθηση, όμως στην μεγάλη εικόνα με κανέναν τρόπο δεν θεωρείται καταστροφή».
Στους μεγάλους χαμένους ο Γ. Μπάφετ , ο οποίος είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 3,6 δισ. δολάρια, καθώς η μετοχή της Berkshire Hathaway κατέγραψε πτώση μεγαλύτερη του 5%. Ο Μπάφετ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία 63,4 δισ. δολαρίων.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της μεταλλευτικής εταιρείας Glencore, Ivan Glasenberg, έχασε 237 εκατ. δολάρια αυτήν την εβδομάδα λόγω της υποχώρησης των τιμών των εμπορευμάτων στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών. Η περιουσία του Glasenberg έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 40% φέτος, στα 3,1 δισ. δολάρια.
Οι 26 πλουσιότεροι άνθρωποι της Κίνας έχασαν 18,8 δισ. δολάρια αυτήν την εβδομάδα, με το μεγαλύτερο πλήγμα να δέχεται ο Wang Jianlin της Dalian Wanda Commercial Properties, ο οποίος έχασε 3,5 δισ. δολάρια.
Από την άλλη πλευρά, παρά τις αναταράξεις στις αγορές, υπήρξαν και ένδεκα δισεκατομμυριούχοι που αύξησαν τις περιουσίες τους. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε αυτήν την εβδομάδα ο Dilip Shanghvi της Sun Pharmaceuticals, ο 39ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, που αύξησε την περιουσία του κατά 467 εκατ. δολάρια, με την καθαρή του αξία να ανέρχεται στα 18,9 δισ. δολάρια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα