Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Να τι μπορούν να κάνουν στον οργανισμό σας 5 δαμάσκηνα την ημέρα!

δαμάσκηνα

Είναι γνωστά ως ένα φυσικό πολυβιταμινούχο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν τα τρώνε τακτικά.

Ακόμα, είναι τόσο υγιεινά, ώστε να σας αλλάξουν τη γνώμη όταν ακούσετε τι μπορούν μόνο πέντε δαμάσκηνα την ημέρα να κάνουν στον οργανισμό σας...

Ένα δαμάσκηνο περιέχει 84% νερό, 0,6% πρωτεΐνες, 10% υδατάνθρακες, 2,1 γραμμάρια ινών. 

Εκτός αυτού, έχει χαμηλά επίπεδα  λιπών και θερμίδων και ένα υψηλό ποσοστό βιταμινών Α, C και Ε, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.

Τι είδους επίδραση έχει αυτό το ισχυρό φρούτο στον οργανισμό σας αν καταναλώνετε πέντε δαμάσκηνα την ημέρα ;


  1. Μειώνει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα
Τα δαμάσκηνα συνδέονται με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και να μειώσετε τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.
  1. Βελτιώνει τη μνήμη σας
Εάν τρώτε πέντε δαμάσκηνα την ημέρα, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να απελευθερωθεί από την αρνητική επίδραση των ελεύθερων ριζών που έχουν κακή επιρροή στη μνήμη σας.
  1. Προστατεύει την καρδιά σας
Ένα φρέσκο ​​δαμάσκηνο περιέχει 113 mg καλίου κατά μέσο όρο. Το κάλιο βοηθάει στον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης και έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου.

  1. Βελτιώνει και προστατεύει ολόκληρο το πεπτικό  σύστημα σας
Τα ξηρά δαμάσκηνα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε την πέψη σας. Ένας από τους τρόπους για να τα τρώτε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους είναι να εμποτίσετε ξηρά δαμάσκηνα σε πρόσφατα βρασμένο νερό, να τα κρυώσετε και στη συνέχεια να τα παγώσετε.

  1. Ενισχύει τα οστά σας
Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Φλόριντα και της Οκλαχόμα ερεύνησαν δύο ομάδες γυναικών στην εμμηνόπαυση για 12 μήνες. Η  μία ομάδα έτρωγε 100 γραμμάρια ξηρά δαμάσκηνα (περίπου 10 δαμάσκηνα) και η άλλη έτρωγε 100 γραμμάρια ξηρά μήλα. Και οι δύο ομάδες κατανάλωναν  ασβέστιο και βιταμίνη D ως συμπλήρωμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα που έτρωγε ξηρά δαμάσκηνα είχε σημαντικά μεγαλύτερη πυκνότητα των οστών στην σπονδυλική στήλη και το αντιβράχιο.

  1. Βελτιώνει την υγεία των ματιών σας
Τα δαμάσκηνα είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των ματιών σας.
Τα φυτοθρεπτικά συστατικά που βρέθηκαν στα δαμάσκηνα μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μιας ασθένειας που επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα