Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Να βοηθάμε τους «άοπλους» της ζωής


Η προσευχή είναι ένα ξίφος κατά των δαιμόνων. Μία ασπίδα προστασίας για τους αδύναμους. Μια αγκαλιά για τους πονεμένους. Ένα βάλσαμο για τους πικραμένους. Στοργή για τους φτωχούς. Θεραπεία για τους ασθενείς.

Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που βιώνουν το δικό τους κομμάτι πόνου, που τα δάκρυά τους είναι καυτά και οι πληγές ανοιχτές. Εμείς που είμαστε καλά μπορούμε να τους στηρίξουμε για όλες αυτές τις στιγμές, γιατί εκείνες τις στιγμές είναι άοπλοι. Όχι δεν είναι χωρίς πίστη, αλλά είναι περισσότερο ανασφαλείς. Είναι ευάλωτοι εκείνες τις στιγμές προς τους δαίμονες. Οι δαίμονες είναι κρυμμένοι μέσα στα «παυσίπονα» του πόνου και δημιουργούν περισσότερες σκιές φόβου. Ποια είναι τα «παυσίπονα» του πόνου ? Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και γενικά ότι έχει να κάνει με την σωματική αλλά και την συναισθηματική μας υποβιβαστική κατάσταση. 

Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε ομάδες προσευχής. Ομάδες στην οικογένειά μας για να ενισχύσουμε μέσα από την προσευχή μας ένα μέλος της οικογένειάς μας. Ομάδες σε φιλικό περιβάλλον. Έτσι αντί να μαζευόμαστε με σκοπό να κρίνουμε ή να κουτσομπολέψουμε, να μαζευόμαστε για να κάνουμε όλοι μαζί προσευχή. Αυτό μπορεί να γίνεται ακόμη και ο καθένας από τον χώρο του. Γιατί η προσευχή δεν δεσμεύεται από αποστάσεις, από τοίχους και από χρόνο. Η προσευχή είναι ακριβώς όπως ο ουράνιος θόλος είναι παντού. Όπως είναι και ο Θεός παντού.
Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουμε τα άοπλα αδέρφια μας και θα τους βάλουμε γύρω τους την ισχυρότερη ασπίδα.
Ο Θεός σε κάθε μας τέτοια κίνηση/ πρόθεση χαριτώνει τους προσευχόμενους και στέλνει τη μεγαλύτερή Του Ευσπλαχνία και Έλεος σε όλους. 


Ας ενωθούμε ειδικά τώρα, αυτή τη χρονική περίοδο που οι ανατροπές ανισορροπίας είναι περισσότερες από την ισορροπία. Ας ενωθούμε κάτω από το Όνομά Του για να έχουμε την καλύτερη προστασία. Δεν είμαστε έρμαια της τύχης μας, δεν είμαστε μόνοι μας. Άλλωστε θα θυμάστε πως όλοι όσοι κυβερνούν τον πλανήτη είναι άνθρωποι και όχι ο Θεός. Οπότε όταν εμείς θα έχουμε για ασπίδα μας τον ίδιο τον Θεό, τίποτε δεν χρειάζεται να μας φοβίζει.

Δωροθέα  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα