Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ


Σήμερα θα σας αφιερώσω φίλες και φίλοι μου το ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ - κατά την τελετουργική διαδικασία, έτσι όπως το τακτοποίησε στα δάχτυλά μου η αυτόματη γραφή πριν δυο χρόνια.
Με αγάπη
Ουρανία Ερμίνα Καμανά
05/08/2015
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ «ΜΥΗΣΗ» ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ & Τ’ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΜΕΣ’ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΞΥΠΝΟΥΣΑΝ!
Τα φτερά μου θα φορέσω και τον ΝΟΥ θα ταξιδέψω! Και με πνεύμα φιλοσόφου θα σας πω αυτό που οι Μύστες/ Ιερείς, ζητούσαν απ’ τους Μυημένους.
«ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΞ»
Λέξεις Δύναμης αυτές, τη Συνείδηση σφραγίζαν και τη διεύρυνσή της προκαλούσαν .
«ΒΛΕΠΕ – ΣΩΠΑ –ΑΚΟΥ» στη Νέα Ελληνική και ο λόγος επισφραγίζεται με τη σιγή, ώσπου το βίωμα να φέρει γνώση που να σταυρωθεί και σοφία αυτή να καταστεί!

Η σταύρωση αυτή ήταν ίδια με του Χριστού και συνέβη μες στο ΝΟΥ!
Ένα ταφ σχηματικά ή σταυρό παιδιά, τρίγωνη η πύλη στην κορυφή της κεφαλής και είναι πέρασμα για την ψυχή.
 Τα τετράγωνα μετά, ημισφαίρια νευρωνικά και ομαδοποιούν όλα όσα αφορούν τη συνείδησή μας ατομικά και προβάλλονται νοητικά. 
Τα Μυστήρια λοιπόν, μια παράδοση παλιά κρατούν και στη Συνείδησή μας επιδρούν! 
Η απόκρυφη διδασκαλία ήταν για τους εκλεκτούς! 
Και με ιερή τελετουργία, καθαρμός επικρατούσε και θεία ευλογία αυτή περνούσε! 
Σκοπός λοιπόν τούτου του θεσμού η ανακάλυψη του Εσώτερου Εαυτού! 
Μια διάσταση εσωτερική που οδηγεί στη θεία Ένωση! Η πρόσβαση στο Θείο Ον ήταν Μυστηριακή λοιπόν, και η μετάλλαξη που ακολουθούσε στην τέλεια αρμονία οδηγούσε!
 Ταύτιση με το ΕΝΑ όταν έχεις, το Θείο Όλον βλέπεις και στο ΦΩΣ οδεύεις! 
Μα για τον αμύητο εμείς φτιάξαμε το τυπικό με αναπαράσταση που να μπορεί το μύθο να ξυπνά εντός του και η ταύτισή του αυτή ν’ αφομοιώνει τη Θεία Αρχή, πάνω στη Γη!
Η ζωή κι ο Θάνατος ανήκει στους θεούς και τα Μυστήρια στους Εκλεκτούς!
 Έτσι όταν πλησιάζουμε τη θεϊκή μας φύση και ταυτιστούμε με αυτή, ζωή και θάνατο βιώνει η ψυχή! Και πάμε πάλι απ’ την αρχή με κυκλική διαδοχή. 
Γιατί η ψυχή θέλει να γνωρίσει και η ίδια η θέληση για γνώση την οδηγεί στην κάθοδο αυτή για ν’ αναγεννηθεί!
 Με θείο δράμα λοιπόν η μυστηριακή τελετουργία μας διεγείρει συναισθηματικά και δαίμονες ξυπνάει σε άβατο πεδίο που είναι το εσώτερο ιεροδιδασκαλείο! 



Των Ελευσινίων Μυστηρίων ο σκοπός δεν ήταν άλλος παρά η γνώση ότι ο άνθρωπος ειν’ αθάνατος!
 Έτσι στην ψυχή τις μνήμες του ξυπνούσε και τις μαρτυρούσε μέσα απ’ τα δρώμενα, τα δεικνώμενα και τα λεγόμενα! 
Αυτή η Μυητική Τελετουργία είχε στα δρώμενά της τη χρήση των ιερών αντικειμένων που ήτανε κρυμμένα σε κίστη ιερή κι ακολουθούσανε οι θεωμένες παραστάσεις στα δεικνώμενα μα και τα λεγόμενα ήτανε φράσεις των Μυστών μέσω των συμβολισμών! 
Ως ανώτεροι τελετουργοί ήσανε ο Ιεροφάντης με την Ιεροφάντεια και είχανε των Ευμολπίδων την καταγωγή. 
Ο ΙΕΡΟΚΎΡΗΚΑΣ απ’ το γένος των κυρήκων, Ο Επιβώμιος Ιερεύς με την Επιβώμια Ιέρεια, Ο ΙΑΚΧΟΦΟΡΟΣ φερόμενος κατά τις πομπές το είδωλο του Ίακχου και ο ΚΟΥΡΟΤΡΟΦΟΣ που φρόντιζε για τη διατήρηση του Ίακχου.

Έτσι λοιπόν είχε η διαδικασία και ξεκινούσε απ’ την Ελευσίνα η πομπή με τον Ιεροφάντη και το Δαδούχο επικεφαλή! 
Την 1Η μέρα δια της Ιερά Οδού έφτανε αυτή στο «εν άστει Ελευσίνιο» και κατέθεταν «κίστη ιερή» και απόκρυφα ήταν όλα τα αντικείμενα σ’ αυτή! 
Τη 2η μέρα λοιπόν, πλήθος Μυστών! Οι άρχοντες & οι Θρησκευτικοί λειτουργοί συνάθροιση έκαναν στη Στοά της Αθηναϊκής Αγοράς! Κι εκεί κηρύσσονταν οι υποψήφιοι της Μύησης. 
Την 3η μέρα οι υποψήφιοι Μύστες, βάπτισμα λαμβάνανε αυτοί καθώς ο κύρηκας εκφωνούσε τη διαταγή : «άλαδε οι μύστε» Έτσι ο καθένας απ’ αυτούς στη θάλασσα, στα νερά του Φαλήρου πορεύονταν και έναν αποδιοπομπαίο τράγο έσερναν και τις αδυναμίες τους στο χοίρο έστελναν. 
Την 4η μέρα ήταν η μεγάλη η θυσία και στο «εν άστει Ελευσίνιο» της Ακρόπολής μας, πένθος τηρούνταν και νηστεία. 
Την 5η μέρα η θυσία στο «εν άστει Ασκληπιείο» γίνονταν και η τιμή που δίνονταν στον Ασκληπιό μα και κάποιες στον Διόνυσο!
 Την 6η μέρα άρχιζε η Μεγάλη η Πομπή απ’ το «εν άστει Ελευσίνιο» της Ακρόπολης προς το Ιερό της Ελευσίνας. Πολυπληθής ήταν η πομπή που ακολουθούσε την Ιερά Οδό και επικεφαλείς αξιωματούχοι το ξόανο του Ίακχου κρατούσαν και Ιερά Αντικείμενα με μυστικότητα μετέφεραν. 


Στην περιοδεία αυτή, γνωστοί ήταν οι γεφυρισμοί! 
Πειράγματα και βωμολογίες απ’ τους κατοίκους της Ελευσίνας αποστομίζονταν προς τους υποψηφίους συμμετέχοντες στην πομπή.
 Η πομπή γίνονταν με πυρσούς και κάθε υποψήφιος δάδα κρατούσε αναμμένη και δυο-δυο παρήλαυναν και καθώς εισέρχονταν στο Ναό της Δήμητρας συμβολικό τον καθαρμό τους ελάμβαναν δια του πυρός! 
Από την 7η μέρα και μετά τελούνταν τα κύρια Μυστήρια κι ο κήρυκας εφώναζε δυνατά: «εκάς εκάς οι βέβηλοι». 
Τότε οι βέβηλοι και οι μη-καθαροί έβγαιναν από το Ναό και εισέρχονταν με τρόπο ιεροτελεστικό οι υποψήφιοι έτοιμοι για τα δρώμενα.
 Οι Μύστες νήστευαν και στο τελεστήριο κλείνονταν μέχρι η νύχτα να’ ρθει και να τους περιβάλλει. 
Τότε ο Ιεροφάντης τους έδειχνε τα Ιερά Αντικείμενα που φύλατε η ιερή κίστη στο άδυτο του τελεστηρίου και κάτω από μεγάλη φωτιά «λεγόμενα» αναφώνιζε και οι μύστες απαντούσανε «βρέξε -καρμποφόρισε» «ύε – κύε». 
Με ύδωρ αρχικά πλενόντουσαν αυτοί και ο ιεροφάντης τους οδηγούσε με Ιαχή! «ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΞ» κι από ένα λίθινο βιβλίο πράγματα τους διάβαζε με μυστικότητα μεγάλη απ’ την Ορφική Κοσμογονία και την διαρροή τους αντάλλασσε με θανατική ποινή. 
Υπό το Φως των Πυρσών σε σκοτεινά υπόγεια σπήλαια οδηγούνταν οι υποψήφιοι μύστες και μετά ξανά σ ένα φωτεινό δωμάτιο. Το μεν σπήλαιο συμβόλιζε τον Άδη το δε φωτεινό δωμάτιο την κατοικία των ευδαιμόνων. 


Ο ιεροκήρυκας λοιπόν, έλεγε λόγια ως εξής: «Ιδού βρίσκεστε στο υποχθόνιο κατώφλι της Περσεφώνης. 
Για να εννοήσετε την μέλλουσα ζωή και την παρούσα κατάστασή σας, πρέπει να διέλθετε απ’ το κράτος του θανάτου. 
Αυτή είναι η διαδικασία των Μυημένων. 
Πρέπει να μάθετε να αψηφάτε τα σκότη για να χαρείτε το Φως»!
 Κι ακολουθούσε η εποπτεία, η πεμπτουσία ουσιαστικά των μυστηρίων που ήταν άμεση επικοινωνία με το «θείο». 
Μέσα στο άδυτο του τελεστηρίου αυτό, οι Μύστες όραμα βίωναν συγκλονιστικό κι έβλεπαν στην απόκοσμη φωτιά, με ενόραση βαθιά!
 Τούτη η εμπειρία έπειθε τους Μύστες, περί της προϋπαρξης και της αθανασίας της ψυχής, μα η διαδικασία ήταν τόσο εσωτερική που έπρεπε να ξεκλειδώσει στον ψυχισμό την θεία Αποκάλυψη!
 Την Ύψιστη Μύηση της Εποπτείας, για τον επόπτη απαραίτητη η προϋπόθεση στα Μικρά ή εν Αγραίς Μυστήρια.
 Όπως και ο Πλάτωνας μας το’ χε πει, η ψυχή θυμάται τη θεία καταγωγή και αναμνήσεις έχει από κάθε ενσάρκωση, έτσι αυτές είναι η αιτία και ο θνητός ο άνθρωπος, Μύστης γίνεται στην Εποπτεία. 
Την Ελευσίνια την εμπειρία, περί προϋπαρξης και αθανασίας της ψυχής στης Μνημονικής τη λίμνη σαν θα ριχτείς και συ θα θυμηθείς, όταν τον ιερό δρόμο των Μυστών διαβείς και απ’ τον κύκλο των ενσαρκώσεων, ν’ απαλλαγείς. 
Και με τη λέξη δύναμης εσύ θα κλείσεις τη γιορτή καθώς η Μύησή σου ολοκληρωθεί!
 «ΚοΝξ Ομ Παξ» Λοιπόν, με δυο πήλινα αγγεία γεμισμένα με νερό, στην Ανατολή και Δύση του Ναού και ανατροπή αυτών ως αφιέρωση στη λατρεία των δαιμόνων & νεκρών! «ΚοΝξ Ομ Παξ» Η κραυγή του Ιεροφάντη «ΚΌΝΕΞ ΟΜΟΝ ΠΑΝΕΞ» στην φυλή των Μάγια μα και «ΚΑΝΣΚΑ ΟΜ ΠΑΚΣΧΑ» κατά τους Βραχμάνες! 

Ομοίως τα Διονυσιακά Μυστήρια μικρά ήσαν και μεγάλα! 
3μέρες διαρκούσαν τα Ανθεστήρια και την 1η μέρα ανοίγαν οι ασκοί και δοκιμαζόταν το κρασί!
 Την 2η μέρα λάμβαναν χώρα τα Χόεια και κάθε δόκιμος πέρναγε τον καθαρμό του πυρ, του ύδατος και του αείρ. 
Και την 3η μέρα εορτάζονταν οι ΧΥΤΡΟΙ και μέσα σε πήλινα δοχεία, ψήνονταν σπόροι κάθε είδους προσφορά στον Διόνυσο και στον Ερμή! 
Κατά την διάρκεια των Διονυσιακών τελετών Ύμνοι και Διθύραμβοι ψελνόντουσαν μα μετεξελίχθηκαν αυτοί σε αναπαραστάσεις, τότε γεννήθηκαν έργα θεατρικά και η ποίηση σ’ αυτά! 
Τόσο στα Ελευσίνια όσο και στα Διονυσιακά Μυστήρια, τ’ απόρρητο ήταν αυστηρό και εξομολόγηση γινόταν από τον κόη που έκανε το θρονισμό, γιατί ο Μυούμενος σε θρόνο καθότανε και με στεφάνι ελιάς στεφανονότανε και μια πορφυρή ταινία του περνούσαν στην κοιλιά καθώς χορός τον περιέβαλε και κρίνονταν άξιος να μυηθεί απ’ τον ιερέα-εξομολογητή!
.............................
05/08/2015



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα