Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Η βάρκα σου η αίσθηση και ο βαρκάρης εσύ

Ένα ταξίδι γεμάτο από εκπαίδευση. Ένα ταξίδι που μας οδηγεί να μετατρέψουμε τις 7 θύρες σε 7 Πύλες.

Οι 7 θύρες κάποιες είναι κλειστές και κάποιες όχι. Ο βαρκάρης οφείλει να αναζητήσει τις κλειστές θύρες και να γνωρίσει τον τρόπο να τις ανοίξει.
Οι 7 θύρες βρίσκονται στο κεφάλι μας. Είναι τα 2 μας μάτια, τα 2 μας αφτιά, τα δύο μας ρουθούνια και το στόμα. Οι θύρες αυτές χωρίζονται σε 5 και 2. Πέντε δηλαδή τα μάτια μας, τα αφτιά μας και το στόμα μας. Δύο δηλαδή τα ρουθούνια μας.
Οι 7 θύρες αυτές όσο εμείς είμαστε σε μικρή ηλικία επηρεάζονται άμεσα και έμμεσα από το περιβάλλον που ζούμε. Όσο παράλληλα το αιθερικό μας σώμα ( βλέπε 7 σώματα)  είναι σε δημιουργία.
Το αιθερικό σώμα καθώς είναι συλλέκτης και αποθήκη του υποσυνείδητου, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής μας δομείται, χτίζεται. Με τι ακριβώς δομείται και χτίζεται, μπορεί κάποιος άνθρωπος να μη το μάθει ποτέ. Και ο λόγος αυτής της αμάθειας θα είναι γιατί ποτέ δεν θα μπει σε αυτόν τον λαβύρινθο να ψάξει και να αναζητήσει. Γιατί ο λαβύρινθος αυτός είναι σκοτεινός και σε κάποιες περιπτώσεις δύσβατος. Έτσι το να μπει κάποιος στα βαθιά νερά της αυτογνωσίας είναι μία γενναία απόφαση. 

Το αιθερικό σώμα ολοκληρώνεται μετά τα 18 μας χρόνια, μέχρι το 21οέτος μας. Από εκεί και μετά εμείς απλώς το συμπληρώνουμε οικιοθελώς πια, μέσα από τις δικές μας πράξεις και σκέψεις, με όλα αυτά που συντηρούμε, από όλα όσα διδαχτήκαμε στην ζωή μας μέχρι τότε. Χωρίς καμία διάθεση για έρευνα, αναζήτηση για όλα όσα λάβαμε ως γνώσεις, εμπειρίες. Έτσι μπαίνουμε στη βάρκα, θεωρούμε τους εαυτούς μας βαρκάρηδες, αλλά στην ουσία το μόνο που έχουμε κάνει είναι να έχουμε δεμένη τη βάρκα μας στο πλοίο που το κατευθύνουν άλλοι. Βάρκες λοιπόν δεμένες η μία δίπλα στην άλλη οδεύουμε προς τον καταρράκτη. Το μόνο που κάνουν οι βαρκάρηδες είναι να κοιτούν αριστερά και δεξιά αν τους βλέπουν οι άλλοι, αν η βάρκα τους είναι καλύτερη. Κοιτάζουν το τοπίο και επαναπαύονται απόλυτα νιώθοντας ασφάλεια να κάνουν ότι και όλοι οι υπόλοιποι βαρκάρηδες.
Όμως ο δρόμος της αποκόλλησης της βάρκας μας από το πλοίο αυτό, είναι το ζητούμενο για να ανοίξουν οι 7 θύρες.
Οι αισθήσεις μας δηλαδή, τις οποίες θα τις χωρίσουμε σε 5 άρτους και 2 ιχθύς. Πέντε άρτοι, είναι τα μάτια, τα αφτιά και το στόμα. Οι 5 άρτοι ανάλογα με τη «ζύμωση» που θα υποστούν και από πού θα εκπαιδευτούν είναι αυτοί που θα μας δώσουν είτε την αύξηση της τροφής μας για την σωστή τρυφή μας ως προς την ευημερία μας. Για να γίνει ανάλογη εκπαίδευση και στους 2 ιχθύς. Όπου οι 2 ιχθύς= ρουθούνια μας είναι αυτά που θα μετασχηματίσουν την ανάσα μας. Είτε θα την κάνουν φωτιά μέσα από την θυμική αναπνοή, είτε θα την κάνουν φΛόγα μέσα από την ηρεμία της πίστης και της αγάπης. 

Όλα όμως εξαρτώνται από τους 5 «άρτους».
Έχουμε λοιπόν 7 θύρες που οδηγούν στον Θεό. Που όταν τις ανοίξουμε κατά Θεόν τότε μετατρέπονται σε Πύλες. Τότε ο Θεός ανοίγει τις θύρες και τις 7 και μας ζητά να τον επικαλούμαστε Πατέρα.
Οι 7 αυτές θύρες δηλαδή τα όργανα των αισθήσεών μας, είναι αυτά τα οποία είναι δεμένα με την γήινη μας στολή. Για να γίνει αυτή η γήινη στολή, μία στολή γεμάτη από Θεό χρειάζεται από εμάς να μελετήσουμε σε βάθος τις 7 επι-στολές.
Γένοιτο, Κύριε, το έλεός σου εφ’ ημάς. Επιστολή Ιακώβου.
Ισχύς μου και ύμνησίς μου ο Κύριος. Επιστολή προς Ρωμαίους Απ. Παύλος.
Κύριος φωτισμός μου και σωτήρ μου. Επιστολή προς Κορινθίους Α’ Απ. Παύλος.
Εν η αν ημέρα επικαλέσωμαι σε. Επιστολή προς Κορινθίους Β’ Απ. Παύλος.
Συ Κύριε, φυλάξαις ημάς. Επιστολή προς Κορινθίους Β’ Απ. Παύλος.
Ελέησον με, ο Θεός, κατά το μέγα έλεός σου. Επιστολή προς Γαλάτας Απ. Παύλος.
Κύριε, μη το θυμώ σου ελέγξης με. Επιστολή προς Θεσσαλονικείς Α’ Απ. Παύλος.

Συνεχίζεται…



Δωροθέα 



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα