Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ


Δώδεκα μέτρα γης το πλάτος του περάσματος. Ανάμεσα στο βουνό που το λένε Καλλίδρομο, δυτικά, και τον Μαλλιακό Κόλπο, ανατολικά. Μιλάμε για την πιο ηρωϊκή πολεμική αναμέτρηση, όπου ο ηττημένος, ο Λεωνίδας πέρασε στην αθανασία σαν ο πραγματικός νικητής.

Ο αποδυτηριάκιας έχει γράψει ατέλειωτα κατεβατά, σεντόνια κι όχι, για τη Μάχη των Θερμοπυλών που κράτησε τρεις ημέρες. Και τέλειωσε με το θάνατο του Λεωνίδα, του βασιληά της Σπάρτης που είχε διώξει τους άλλους Έλληνες κι έμεινε για να πεθάνει με τους300 συμμαθητές του. Κι όχι γιατί το επέβαλε ο νόμος της Σπάρτης, ότι δεν εγκαταλείπουμε ποτέ το πεδίο της μάχης.
Γουστάρανε να πεθάνουμε οι συμπολεμιστές του Λεωνίδα, εκεί, να γνωρίσουν τη θέωση απέναντι στον πολυάριθμο στρατό του Ξέρξη. Υπάρχει κι αυτή η ερμηνεία που δίνω. Είχαν προβλήματα με τους πολιτικούς της Σπάρτης, τους έφορους.
Αφήνουμε την ιστορία Εφιάλτης. Του προδότη. Άσε. Και οι έφοροι της Σπάρτης το είχαν παρατραβήξει. Ευτυχώς. Για να τους τη σπάσει ο Λεωνίδας που έμεινε για να πολεμήσει. Γνωρίζοντας ότι δεν κερδίζει, ότι θα σκοτωθεί.
      
Προς το παρόν ένα τελευταίο. Κάθε μέρα κυκλοφορεί σ’ όλο τον κόσμο κι ένα βιβλίο για τη Μάχη των Θερμοπυλών. Κάθε μέρα κι ένα νέο βιβλίο. Οι νεοέλληνες ό,τι ξέρουν είναι από την καρτούν ταινία «300». Καμμία σχέση με βαθύ νόημα του γεγονότος, σα σήμερα, 20 Αυγούστου 480 πριν τον Χριστό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα